tetiba senyum sampai telinga..hehehe

Assalamualaikum...


Sengsorang kat opis..
ada sesuatu yg membuatkan akak nak tersenyum sampai ke telinga..ceh3
korg jangan geli bila baca ni okeh..

tetengah leka ngadap pc buat keje,dtg penyelia sorang nih kat tempat akak,penyelia tu chinese yer,
dia senyum2 kat akak,akak pun senyum la balik,tetiba dia tanya..
" u pakai produk apa yer,muka nampak glowing.." kih3 akak x menahan nak gelak.
pastu dia menambah "u pakai produk yg iklan dlm tv tu ke " akak tatau la produk apa yg dimaksudkan.
akak cakap la xder pun..i pakai produk biasa2 yg murah2 jer..

"ooo..ye ke?tp muka u nampak glowing"kah3 gelak lagik,pastu dia blah..
akak kat tempat terus senyum2 sampai telinga..adakah betul muka akak ini nampak begitu?
pada halnyer muka ni..kusam jek..nak amik cermin tengok kat mana glowingnye pun akak malu...

adeh3 matiklah perasan akak nih,mujur xder org lain yg dengar..kalu tau matikla akak kena kutuk..keh3
ala..adik2 kat opis tu suka kutuk2 manjer gitu..sbb kitorg mmg suka buat macam tu,kutuk je depan2 belakang2 x main..hehe..

sebenarnya akak xder la pakai produk apapun,cuma akak setia dengan safi dari dulu,masa sekolah dulu pakai safi yg botol hijau putih tu,tu pun kdg2 pakai kdg2 x,maklum la sekolah lg mana ada duit nak beli,yg ada tu pun rembat kakak akak punyer jer..
bila dah berumur sikit nih tukar la produk,tp tetap setia dgn safi,cuma sekarang guna safi rania gold la,
dari pencuci muka,toner,krim siang..pendek kata sumer safi la..itu baru pendek kata..belum pjg kata lg...
bedak lak dulu2 akak guna bedak baby johnson,semenjak dah berumur jer guna bedak kompak,maklumla bedak johnson dah x sesuai (akak la kata,pd hal gatal nak tukar bedak,dulu suka pakai bedak tu dr sekolah2 lagik sebab rasa mcm bau baby jer..walapon umur dah tua..)semenjak 4,5thn kebelakang ni dah pakai bedak kompak za..tu jer yg sesuai pun,penah pakai bedak kompak johnson & simly siti tapi x sesuai dgn akak..naik jerawat kecik2 kat dahi,pastu tukar pakai za,ok..terus la guna sampai sekarang,bedak ni pun tahan berbulan2 lamanya..sebab akak guna sekali je sehari,masa nak pegi keje,lepas tu dah cuci muka,amik wuduk,mmg dah x pakai,natural beauty jer..(perasan lagik..jgn muntah yer..)

jadi sampai sekarang ini jer la akak guna


ia halal juga..hehe,asalkan muka akak x naik jerawat akak guna je safi ni,mana tau kot2 bole cantik macam rozita che wan..tetiba..ye la rcw kan model utk iklan nih.

korang nak tengok ker muka akak yg glowing itteeww????huh mesti muntah korang kan..




mari2 sapa nak tengok..(ceh bajet ada org nak tengok lak)









scroll ke bawah yer bawak2 besabar..














dah pakai spec itam ke?takut2 silau nanti














turun bawah lagik





















jeng3
































nah terimalah akak seadanya


























kui3

















kelasss kau jah...

















haha..amacam rasa2 ada iras rozita che wan x? keh3
sekarang nora danish dah duta safi rania nikan, tp xpe..
sebab umur pun dah nak baya2 che ta..akak tetap suka che ta..hahaha


dah2 cukup2 la renung muka akak nih..bole pegi buat keje sekarang..
 
wassalam

Comments

  1. Merendah diri ni, kalau ada orang menegur glowing gitu, pasti betul tu.. nak ke jalan kebun la lain kali..bolehla jumpa akak sama...nak tengokla

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..malu la akak ni aisy, tapi kalau ada rezeki boleh la kita jumpa nanti

      Delete
  2. haah..jom2 kita g jalan kebun ke?ooh..kak..mana gambarnya?tapi kan kak,baru2 ni je masa jaga exam kawan saya cakap mak dia memang pengguna setia safi rania gold..tapi memang menjadi la..dulu ada jeragat tapi sekarang ni jeragat dah ilang..so akak tu pun pakai safi rania..haha..saya pun pakai safi rania..masalahnya saya malas pakai satu set.kehkeh..pakai pencuci muka je..sepatutnya pakai semua..nak pakai semualah nanti.nak glowing macam akak juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde glowing pun muka akak ni biasa2 je,malu aih pulak ..hehehe

      Delete
  3. amboi mesti comei ni kan...
    liya pun pakai ni gak tp idak le pakai satu set...
    just pencuci muka je... :)

    ReplyDelete
  4. dulu lya mmg pkai ni..mmg sesuai dgn lya..cuma lps eksiden aritu..byk jerawat naik.. tpksa pkai skincare lain utk jerawat tu

    ReplyDelete
  5. hahahahahhaa cubit karang akak ni baru tau, ye ye je kita scroll dengan sabar :p

    sama la kira pun dari darjah 6 pakai safi ijau sampai umur sekarang. belum rasa nak tukar lagi hihihihi

    ReplyDelete
  6. Agaknya sampai ke malam senyum sensorang... keh keh keh...
    Kalau dah orang tegur tu, mmg glowing lah tu.... Pandai akak jaga muka.... Saya fail bab penjagaan muka ni...

    ReplyDelete
  7. Ira pakai pencuci ngan pelembab je.. Tu pun lama nk abis.. Hihi..
    Comey la tu klu ada yg puji.. Bila senyum sampai telinga, lg la bertambah glowing..

    ReplyDelete
  8. hehe...mesti sampai beberapa hari tak hilang rasa bangga tu kan
    ni yang nak buat tengok dedekat ni...hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts