kitakan power rangers


assalamualaikum...

abg adam la ni,suka sangat dia dengan beberapa watak kartun yang dia selalu tengok,
sudahnya..mama dan papa pun terlibat sama



 
(gambar ihsan en google)

dari kiri : adelya,adrien,abg adam,papa dan mama

haaa...amik cukup2 je geng power rangers tu kan.. kadang2 tak panggil mama, tapi abg adam panggil power rangers kuning dekat mama...hahaha
dekat papa pulak power rangers biru..layankan aje la..
 
tapi senang juga kerja mama kadang tu sebabnya, bila nak minta tolong abg adam buat kerja,
mama panggil je..
"power rangers merah..tolong mama sekejap,ambil baby bawa turun" itu masa adelya tengah panjat tangga,konon abg adam jadi penyelamat la...

"ok mama...jom rangers hijau(merujuk pada adrien)..kita ambil baby.."
pastu mula la edisi menyelamatkan adelya...siap bersama-sama mengusung adelya turun tangga tu..
yang adelya pun suka la...bila abang dukung.

tapi kalau masa abg adam jadi ultramen..pening sikit la sebab mama kena jadi rasaksa..
hoi nak main lawan2 pulak dah...bila mama kata mama ultramen,dia tak bagi pulak,
mama tetap kena jadi rasaksa...
hamboih dia amik part hero je kan...
takpe kita layankan aje,sementara anak2 kecik macam ni lah kita dapat bermain dengan dorangkan, kot dah besar nanti,dorang dah taknak lagi..
itupun ada hati dia minta ipad kat mama..mana abg adam tahu pun ntah lah..
tapi maaf ye abg adam ye..yg ipad tu tak dapatlah mama nak bagi...hehehe mama pun takde..

wassalam

Comments

  1. Haha.. adam tgk power renjers ya.. pandai lak tu adjustkan ahli keluarga dengan power renjers yang ada.. haha.. bijak sangat. Tak bolehla menangis lagi kalau macam tu kan?

    ReplyDelete
  2. hehehehe power rangers family, senang jer nak "pam" anak2 ni bagi rajin kan. heheh

    ReplyDelete
  3. hahahahahhaa adoiiii bersembur acik kira ni ketawa. tapi betoi la part hero je semua abg adam sapu. power rangers merah kan mcm ketua dalam geng power rangers tu kan ihihihihi

    ReplyDelete
  4. Power rangers!! Dulu mokde kecik2 kene jd power rangers pinkk.. Hehe.. Adk beradik ramai lelaki, gitu la.. Seronok ramai kan?. Kitaorg princess elsa ngan ana.. Ayah aimy princess jgk, princess ulser.. Haha.. Aimy yg bg nama..

    ReplyDelete
  5. keh keh keh...
    baca entry sambil imagine akak jadi power ranger kuning dan rasaksa....
    Layankan aje minat mereka kan?

    ReplyDelete
  6. hehe...saya ingat saya sorang aje ada nama gelaran
    akak pun ada rupanya
    tapi kalau saya kena jadi mak ultraman
    paling ganas sikit raksasa lah...hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts