puji ke perli ni???


assalamualaikum...

sekarang ni tiap2 hari..seawal 4.30am dah bangun,
macam bangun sahur le pulakkan...
dulu2 masak bekalan untuk diri sendiri je,
sekarang ni masak untuk dua orang,masak yg simple2 je pun..
satu untuk akak,satu untuk en.azmi,
edisi perbelanjaan berhemah namanya ni..
akak mmg dah lama bawa bekal sebab jemu nak membeli,
masakan sendiri lagi sedap (hahahaha...puji diri sendiri pulak)

tetengah makan bekalan..
tut..tutttt..wassap berbunyi(bunyian sebenar bukan macam tu ye...)
baru nak suap nasi,tapi tangan amik gak enpon tu
(nampak tak kenkadang enpon lagi penting dari makan)
ish3..tak bagus ini macam lorrr

"terima kasih..masakkan lauk ayam sedap,pedas berapi...terbakor lidah.."
uiiittt..ni ayat memuji ke,memerli nih..
hahaha...tahu la terletak cili lebih masa masak lauk tu..
"teman makan la sambil menitiskan airmata..."
hahaha..teruk sungguh pedasnya tu,sampai menitik airmata,
nampak benor menipu..pada hal dia tu memang kuat pedas,
pendek kata kalau takde cili,memang tak selera dia nak makan..
itulah suami akak...kadang2 ayat dia tu tak boleh dijangka,
kalau tengok orangnya memang serius je,
nak dibawa bergurau pun cemas...silap2 haribulan kita buat lawak,
gelak sorang2 je..dia buat bodo

pernah dulu..mak mentua akak citer sebelum akak kawin dgn en.azmi la,
adik dia balik kg dengan dia,
adik dia lapar nasi nak minta berenti makan nasi pun takut,
udahnya en.azmi beli burger kat adik dia,
telan la juga budak tu..sebab kang minta nasi ada lak yg kena tinggal kat tengah highway,
balik kg jalan kaki...hahaha ok itu akak yg pandai2 tambah,
 


suami akak jugakkk
 
selalu fefeeling kata dia taraf model..
citt..ferasan je lebih,tengok la tu bergambar pun takmo pandang kamera
bajet model la waktu ni
ini gambar lama ni,susah nau nak amik gambar dia sekarang,
udah model katanya,exclusive la kononya..xleh kuar majalah kerap sangat
nanti harga turun kata dia...rasa macam nak sekeh2 pulak..hehehe

wassalam

Comments

  1. dua2 sekali kak..hahahhaa..
    jimat bawak bekal la compare ngan beli..kadang beli bukan sedap sangat pon..mahal jer lebih..
    kak, baru perasan ler..nape bukak blog baru?? yang lama lupa password ehhhh..heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang jimat sangat zee...

      aah..ada masalah sikit dgn blog lama tu

      Delete
  2. Keh keh keh, dua dalam satu kak...
    Tp mmg jimat kalau bw bekal... Rajin akak bangun awal2 pg, untung en azmi dpt isteri solehah, penyejuk mata... Pandai masak pulak tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin jugak la sebab dah biasa..hehehe isteri solehah?? inshaAllah

      Delete
  3. hahahaha selalu kelakar tau akak ngan en azmi... dia terharu rasanya tu... sebab tu sampai mengalir airmata hahahaah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...sesekali buat kelakar menjadi juga en.azmi akak tu

      Delete
  4. Wah.. Awalnya bgn masak. Mcm bersahur :)
    Hebat la kak lah.. Mmg isteri mithali ni. Untung a.mi.
    Hehe..klaka jgk a.mi ni ek. Ayat menyakat blh tahan.
    Kira ok la tu, dia ucap gak terima kasih & puji masakan k.lah sedap. Tmbh smgt nk masak. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hebat tu takde la sangat ira..tapi demi suami..eceh..hahaha demi perut sendiri gagahkan juga la..nak beli kat kedai macam dah tak best,lauk yg sama je dorang jual..

      kadang2 klaka jugak la abg ipar ira tu

      Delete
  5. kira pun tgh berkira nak bawak bekal ni kak. sebab serius dah bosan makan makanan beli tu huuuu. tapi kang takut bekal tengahari kira bedal pagi sesiap. bukan boleh caya ehehehehehehe

    memang kan kadang ayat orang laki mcm nk sekeh jeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak bawa dua bekal..utk pagi makan roti je, tp kadang2 kalau lapar sangat akak bedal je nasi tu makan pagi...hahahaha

      Delete
  6. Dah lama saya tak bangun awal utk masak.. mmg makin malas sekarang.. tapau je.. huhu macam mana nak jimat..

    Pandai en azmi usik akak.. lain kali masak lagi macam tu, tanya pulak dia sblm dia bg msj, terbakar lidah tak hari ni? Hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang ni memang dalam fasa berjimat cermat jadi kena la akak buat apa yg termampu utk jimatkan belanja aisy..

      kadang2 ada juga kelakarnya en.azmi tu..tp kadang2 serius memanjang

      Delete
  7. Hehehe...puji pon iyer. Perli pon iyer tu. Nak jugak en somi bawak bekal kan.

    ReplyDelete
  8. bagus ni.bjmat crmat.skrg ni semuanya mahai..
    perenggan terakhir tu..hihi.gelak je baca..

    ReplyDelete
  9. karakter suami kita nak seakan lah kan...hehe
    suami saya pun gitu especially hak yang bergambar
    bab berhenti time dia tengah drive pun dia pantang
    tapi kalau dia nak makan ke nak terkucil ke, okay aje dia berhenti
    sebab tu saya tak suka dia drive...hehe

    awal akak bangun masak
    saya biasa masak malam aje, panaskan aje lauk
    pagi bangun pukul 6 buat breakfast aje =)

    ReplyDelete
  10. wow..puji tu..saja dia nak melawak dengan akak.

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts