kalau adelya takpe ye


assalamualaikum...


kadang2 abg adam bengang je dengan papa
"papa tu..kalau baby takpe je,kalau abg mesti kena kemas"
ahahaha...ini kes sebab sepahkan mainan la ni.

kalau abg adam sepahkan mainan tentulah abg adam yang kena kemaskan,
tapi kalau adelya yang sepahkan..
abang adam jugak yg kena kemas, itu yg abg adam berbulu je tu..hehehe

adelya pulak..memang peel nya suka menyepah,
kalau mama dah kemas elok2 segala block yg dorang main,
tunggu la 5minit kemudian, dia pergi tarik semula bekas block tu,
tarik pulak dengan sesungguh hati,ikut je kat mana dia nak taburkan block tu..



tengoklah muka tak bersalah adelya ni...
papa pun..kalau adelya yg buat takpe..
"ehhh..budak adelya ni...ada je keje dia ye.."
itu je la ayatnya pun...
pastu jap lagi
"abg..tolong kemas ni..."
mau abg tak bengang...hehehe
ala..adelya tu pun tak lama la tu..tunggu la besar sikit..
kena jugak dengan papa tu rasanya..


wassalam

Comments

  1. hihi.abg adam marah marah sayang je tu.. nti besar adelya masakkan utk abg adam ye :)

    ReplyDelete
  2. kalau papa suruh adelya kemas pun buat sakit tekak papa je kan hihihihi

    ReplyDelete
  3. Allah... sejibik dgn feel anak2 sy... c adek mmg sukaaaa sepahkan barang, bler d kemas, marah... last2 abang jugak la kena tolong, mmg abang redha jer hu3

    ReplyDelete
  4. dialog tu sama dengan afif lah
    dia pun selalu cakap benda sama...hehe
    tula pasalnya dia selalu berbulu dengan adik dia =)

    p/s-header dah lain! =)

    ReplyDelete
  5. Asyik2, abang jer yg kena... Mau tak berbulu dia...
    Lain kali papa kena tukar skrip, "Mama.... tolong kemas ni".... ada berani? hahhahha

    ReplyDelete
  6. haha..olor abam..adik kecik lagi..nnti adik besar, adik boleh masak nasi goreng utk abg

    ReplyDelete
  7. Sabar je la abg adam ye.. Anak sulung selalu kene suruh.. Nnt adelya da besar, siap la dia.. Hihi.. Klu papa x suruh, abg adam yg suruh kemas.

    ReplyDelete
  8. Haaaa la.. header gambar budak2 bertiga ni lawa la.. bagus2..

    Kira abang adam ni jenis btolak ansur juga ya.. rajin dia nk kemaskan walaupun mengeluh sikit.. tak lama lagi Adam faham la tu.. jangan risau ya kak..

    ReplyDelete
  9. The one and only princess kan...hehehe...Kecik lagi. Tunggu dah beso sket.

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts