pusat konservasi gajah,kuala gandah

Assalamualaikum...

Cerita di kampung hari ke-2,aktiviti pergi tengok gajoh kat gondoh kata org pahang ikut ejaan kuala gandah,last pergi sini masa akak peknenkan adelya 5bln. Kali ni bawa sepupu en.azmi,sayangnya pergi agak lewat tak dapat tengok gajah mandi dan buat show,nak mandi dengan gajah pun bole dekat sini,tapi idok le akak,mat salleh ramai la yang mandi dengan gajah ni.


Dapat la tengok anak gajah tu yang berumur 9bln,namanya lanchang,seronok la anak2 dapat tengok gajah.lepas tu ramai2 ke pasar malam. Takde apa yg dapat dibeli sebab dok layan anak2 je,setiap tempat mainan dorang berenti.

Dapat apa yang dihajati bole la kita balik.

Wassalam

Comments

  1. meriahla aktiviti masa korang balik kampung kali ni. ada saja yang menarik untuk diterjah ya.. syokla dapat tengok gajah depan mata...comella anak gajah baru 9 bulan tu, bau tak?

    ReplyDelete
  2. mandi dengan gajah? gajah pijak baru tau. ekekekekeke :p

    ReplyDelete
  3. mandi dgn gajah?
    tunggu gajah sembur air ke kak?

    ReplyDelete
  4. mandi dengan gajah tu yang cam best dengar tu
    hehe...mesti sonok bebudak tu kan
    aisyah bawa p zoo aritu, takutkan dengan gajah =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts