blacky,si grey,macaroni & meatball


Assalamualaikum....

Semalam si isteri berpuasa...fikir2lah nak masak apa untuk berbuka,sekali terfikir buat makaroni bakar pun best jugak nih,tapi mengenangkan si blacky yg masih belum elok,terdiam sejenak..lantas telefon diambil..terus wasap si suami " tolong betulkan ovan tu boleh? ingat nak buat makaroni bakar petang ni"...senyap je wasap tidak berbalas...ok takde masalah pun yg penting dia dah baca mesej tu sebab dah semak sama ada dah baca atau belum kan...

jiran depan rumah tu ada amik tempahan untuk makaroni bakar ni,tapi si suami tak bagi si isteri beli katanya buat sendiri je..okeh..

balik keje petang tu..dalam kereta si isteri pun bertanya la..
"dah repair ke ovan tu?
"belum lagi.."
"laaa...macammana nak buat makaroni bakar ni?"
"nantilah nak suruh member tu tolong betulkan"
"ok..." terus mendung muka si isteri

Dalam perjalanan balik si suami ajak singgah beli barang dapur,ok moh le singgah..merewanglah berdua kat dalam aeon big sek.23 tu...si suami macam biasa la kalau masuk pasaraya semua benda dia nak survey,si isteri mengikut je lahhh

"eh...ni ada promosi,murah dah ni,nak beli tak?" si isteri memandang muka si suami..biar betul ni?
"ha..ni cantik,murah pulak tu ambik je lah" si isteri pun mengikut je la,walau dalam hati masih ragu2.
"takpe yg kat rumah tu pun kita repair juga nanti"
"ikutlah..i follow je.."




Hasil belian si suami..maka inilah jadinya..

itulah si grey akak..i loike hehehe, maka dengan itu akak pun rasmikan si grey akak tu dengan membuat makaroni bakar dan meatball creamy chesse bakar...hahaha tamak sangat nih,sampai dua resepi sekali masak dan yang paling bestnya meatball akak tu digemari anak2,satu loyang akak buat tu sekali hadap je habis...lepas ni boleh la mama buat lagi...

cuti ni bole la gunakan si grey untuk buat biskut kegemaran en.azmi pulak..inshaAllah kalau ada kerajinan..haruslah merajinkan diri,dah dapat hadiah dari en.azmi tu kan..hehehe, katanya si blacky tu pun dia akan repair,senang nanti nak membaking banyak2..wahhh..harus jadi tokey kek la akak nanti...hahaha berangan!

Wassalam




Comments

  1. aamiin

    wah suka dalam hati...
    surprise gituu.
    akak, sama la dgn cikabe saya, kalau masuk kedai ke psaraya ke semuanya nk disurvey.kalau saya survey brg yg nk dibeli je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samà la dengan akak tengok apa yg nak dibeli je

      Delete
  2. Wah.. bagusnya dapat oven baru terus masak menu sedap2.. saya pun ada oven baru, tapi tak baru sangat dah, rasanya papa n belikan masa cuti sekolah hari tu.. tapi belum guna pun lagi.. haha.. memang malas betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak ni pun mula2 je semangat nih,nanti2 taktau la tu,mungkin kot dapat dapur baru dgn kitchen cabinet baru nti semangat lebih berkobar2 hehehe.. Bole la akk jemput aisy dtg rumah makan kek

      Delete
  3. seronok kan kak bila dapat hadiah terkejut2 ni. berbunga sangat hati rasa hihihihi

    ReplyDelete
  4. Bestnye dpt oven.. tp berbaloi la a.mi beli, terus buat macaroni bakar.. tgk gmbr pn da menyelerakan..

    ReplyDelete
  5. hehe...oven kita samalah kak
    saya pun baru beli juga jenama pensonic tu
    dah beberapa kali baking, malu nak cite kak blog...wahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts