homework

Assalamualaikum...

abang adam ni...nak buat homework pun ikut mood dia..kadang2 papa duduk sebelah pegang rotan pun tak jalan kalau dia kata takmo buat homework..hai susah pulak hati mama ni dibuatnya, papa tu la garang sangatkan abang kan... mama tak bole tengok garang2 sangat nih..

sudahnya mama la yang pujuk suruh abg buat homework..ok baru lah nak buat,itupun satu huruf tulis tanya.."mama cantik tak abg tulis?" selagi tak berjawab selagi tu tanya..ok cantik la abg tulis.."takpe abang tulis je..mula2 memang tak cantik nanti lama2 abang dah pandai,cantikla tulisan abg tu"..terang mama sungguh2..kalau papa..selagi tak mencapai tahap piawaian dia..disuruhnya padam tulis balik..hahaha tahan je la abg nak buat macam mana dah papa abang tu memang macam tu perangainya..garang sangat nih...tapi hati dia baikkk..malam2 yg selimutkan abang masa tido,papa la orangnya..yg dukung abang pagi2 pergi bilik air papa la orangnya, tapi biasala papa kan..mana reti nak tunjuk kasih sayang dia...

eh..dah melalut ke lain pulak...
itulah bila nak suruh buat homework memang berperang dulu la dengan abang adam tu,mama nak ajar lebih2 pun susah sebab tuan puteri pun dok nak mengajar sama...mencabar betullah...


Cantik apa tulisan abang,saje je papa tu kan... Tp kreatif juga abg adam ni,kura2 kaler biru pink tu...semalam kena tulis tumbuhan,abg adam kata nak lukis pokok,mama lukis..nanti abg tiru,kata abg adam...ok la mama lukis sepokok,abg pun ikut..lepas tu nak tambah awan lak,da jadi macam lukisan pulak tu..

Apapun mama bangga dengan hasil kerja abg.

Wassalam



Comments

  1. mak aii..papa garang yerr..xpelah semoga abang jadi orang berguna suatu hari nanti. papa garang sebab dia sayang kan=))

    ReplyDelete
  2. Ehhhh dia lebih suka melukis rupanya... kena lebih banyak tumpukan dia kepada seni lah... nice tu kalau dia bagus dalam seni... jiwa nya halus dan indah...

    ReplyDelete
  3. haha.. budak usia ni kan, kita yang banyak sabar.. Naim kalau dia kata nak buat homework, kena cepat2 duk dekat dia, kalau dia dah merajuk mmg payah nak pujuk balik..

    ReplyDelete
  4. lukisan budak2, buat la gaya macamana pun, tetap comel :)

    ReplyDelete
  5. hehe.. garangnye papa..
    mmg nak kene banyak sabar mengajar budak2 ni.
    cemana la aimy nnt. skg ni takde homework lg, ok la..
    suruh mengaji, jwpn dia, ntah tak tau.. adoi..

    ReplyDelete
  6. orang lelaki kot kak, mychintahati pun kalau ngajar afif camtu
    garang betul, kita plak yang tak senang hati...hehe

    afif dulu time tadika pun cukup malas buat keja sekolah
    sekarang alhamdulillah, dia okay dah

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts