passport baru

Assalamualaikum semua...


wahhh tetiba pasport baru lak ye..nak berjalan jauh pulak ke?? hehehe..takde maknanya ye,ini passport sangat special..untuk perjalanan yang cukup jauh



inilah passportnya...beli dekat MPH sacc mall, sangat berguna okeh,mama nak ajar anak2 haruslah mama juga berilmu,tanpa membaca mana mungkin mama dapat ajar anak2,jadinya passport ini sangat berguna,kerana ada cerita detail tentang rasulullah saw...

ketika aisyah ditanya, apakah akhlak Rasulullah saw?
Aisyah menjawab akhlak Rasulullah saw adalah Al-Quran.

10 sahabat Rasulullah saw yang dijamin syurga :

1. Abu Bakar As-siddiq r.a
2. Umar Bin Khattab r.a
3.Uthman Bin Affan r.a
4. Ali Bin Abi Talib r.a
5. Thalhah Bin Abdullah r.a
6. zubair Bin Awwan r.a
7. Sa'ad Bin Abi Waqqas r.a
8. sa’id Bin Zaid r.a
9. Abdur Rahman Bin Auf r.a
10. Abu Ubaidilla Bin Jarrah r.a

Banyak lagi yang menarik dalam passport Rasulullah ni.

"Maha suci Allah yang membawa hamba-Nya pada malam hari dari Masjidil Haram hingga ke Masjidil Aqsa (di palestin) yang diberkati sekelilingnya untuk memperlihatkan kepadanya tanda-tanda kebesaran kami. Sesungguhnya Allah jugalah yang amat mengetahuinya". (maksud Surah Al-Isra':1)

Wassalam


Comments

  1. Salam ukhwah, tk utk perkongsian tentang buku paspot Rasulullah ni..sy dah masukkan dalam wishlist buku saya :)

    (sy follower #53)

    ReplyDelete
  2. Terima kasih share pasal buku ni. Ada rezeki boleh beli juga.. :)
    Betul tu, nak ajar anak, kita kene ada ilmu juga.
    Ira ni baru beli 3 biji buku, cam tamak je rasanya. Harap2 dpt baca dan manfaatkan buku2 tersebut.

    ReplyDelete
  3. Baru tahu pasal buku ni..insyaAllah nak cuba dapatkan juga buku2 macam ni.. moga semuanya dirahmati Allah kan. Dengan berblog pun dpt tahu tentang ilmu dan buku.. baru boleh usahakan cari bendanya

    ReplyDelete
  4. ingatkan passport nak p naik flight...kot nak p paris ke =)
    saya tak tahu kewujudahan buku ni
    nice sharing kak =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts