Wednesday, 30 March 2016

Tudung untuk si comel

Assalamualaikum...

Kali ini mama mencari tudung untuk adelya, hai mama ni semua beli untuk adelya je ke? baju, telekung dan sekarang tudung pula, untuk abang-abang takde ke? ehhh haruslah ada, cuma untuk abang-abang mama beli dekat the store je bukan online hehehe.

Dress adelya mama tak beli online, mama beli di pkns sebab mama tak jumpa dress budak dekat online..ke mama yang tak pandai cari?hahahha yang ada tu pun kawan mama yang bagi linknya, telekung dan tudung memang mama tak jumpa di the store atau pkns itu yang pulun tengok online juga.

Kali ni mama nak share tentang tudung yang mama beli untuk adelya. sebab apa mama nak share sebab mama puas hati dengan tudungnya, sejuk,lembut dan selesa kain bila dipakai, adelya pun seronok memakainya, dekat rumah sambil main pun adelya pakai, makan nasi pun pakai tudung, pergi taska pun pakai tudung. mama tengok adelya selesa dan kemas je tudungnya.

oh tudung ni blogger intanberlian yang jual,tapi takde dekat blognya kot, mama tengok dekat FB tudung untuk si comel, kawan-kawan boleh like page ina ni, banyak tudung yang comel-comel, geram pulak mama menengoknya tapi buat masa ni mama rembat satu je dulu hehehe inshaAllah akan datang boleh beli lagi, adelya dah cakap nak tudung pink tu.haa..nanti kita beli lagi, saja nak pupuk minat adelya untuk pakai tudung dari kecik.

Bila bagi pakai tudung tu mama puji la adelya cantik macam princess..hehehe, tuan puteri beragama islam kena pakai tudung, lagi cantik, tak apalah kalau adelya tak faham pun,mama cakap saja yang penting niat dan usaha,niat memperkenalkan tudung sebagai pakaian wajib untuk anak perempuan. buat masa ni sekejap pakai, sekejap tidak pun tak apalah, tak boleh juga mama nak paksa kan, kita pakaikan ikut kehendak adelya, lama-lama nanti inshaAllah bila dah terbiasa mesti adelya dah tak kisah jika bertudung.

tengok dah jadi testimoni lagi dekat page tudung untuk si comel nih..hehehe


Kalau tengok muka adelya tu tentu dapat agak adelya sangat suka dengan tudung tu kan. Complete dah pakaian untuk adelya pakai kenduri ahad nanti. Ikutkan mama taknak beli pun baju tu tapi baju raya tahun lepas dah tak muat,tudung yang dibeli tahun lepas pun kurang selesa sebab perlu dibelit dan pin adelya pula bila mama nak pin je dia dah takut ingat mama nak cucuk pipi dia, tapi tudung yang mama beli ni memang best, tak perlu pin sarungkan saja.

Wassalam

20 comments:

  1. alhamdulillah...mama puas hati..adelya pun happy..yeyyy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah memang puashati dengan kualiti tudung tu PC

      Delete
  2. Senang yan pakai sarung ni utk budak2 .. tak payah nak gunakan pin kan..
    Cantik dan comel pulak tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kak yati, senang pakai, adelya pun suka, boleh beli untuk tambah koleksi

      Delete
  3. Cantiknya adelya..
    Bagus la adelya suka pakai..
    Mokde pun nk cari tudung utk kakak aimy.. blh la visit fb yg kak lah share tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 taknak juga pakainya ikut mood, saje beli untuk ajar je hehehe

      Delete
  4. salam.
    wah omei.
    ni klo ank buah yaya pakai mesti omei.tp dia xska sgt pkai..
    huuuu bebudak sekrng -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..adelya ni pun pakai ikut mood juga yaya

      Delete
  5. Wahh comelnyaaaa.. yg penting selesa dan sng d pakai.. Tq sharing.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu yang penting selesa dan senang pakai

      Delete
  6. Comel Adelya bertudung, betul kena biasa kan.. bila selesa pasti budak-budak suka kan..Alhamdulillah saya pun inshaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu cuba nak biasakan, moga2 adelya selesa bertudung.

      InshaAllah BP mudah-mudahan InshaAllah

      Delete
  7. tomey nyee senang nk pakai mcm ni
    biar anak2 hiasa pakai tudung nnt beso senang tkyh nk suruh2 lagi ye tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kak noor saja saya nak cuba adelya biasakan diri bertudung

      Delete
  8. Wah..comel tu adelya menggayakan tudung.. dah nampak besar gitu.. macam2 pilihan tdung yg ada ye.. seronok ada ank perempuan pasal aksesori dan pakaian perempuan nampak lawa je semuanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul aisy tengok gambar ni rasa macam dah besar pulak adelya ni. aah macam2 pilihan tudung rambang mata mama menengoknye.

      InshaAllah akak doakan lepas ni rezeki Aisy untuk dapat baby girl pulak ye aamiin

      Delete
  9. alhamdulillah
    comel. terletak aje tudung tu dgn adelya, kan !
    rania skrg saya just pakai kan shawl yg lelama. ikat reben di bawah. hiks. tu pon kejap je bertahan..
    tak pe pelan pelan.

    ReplyDelete
  10. Aah betoi utk budak besar ni elok pakai sarung je.senang dan selesa. Kain sejuk tu yg adelya suka kot. Comel sgt haaaa

    ReplyDelete
  11. sungguh comel!
    terkenang dulu kala time anak2 dara aida kecik.
    mencari tudung utk diorang, memang addicted.
    sebab bila diorang pakai, comel giler :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...