Tiramisu & mango chesse cake

Assalamualaikum....

Ini permintaan buah hati mama,katanya dah lama tak buat jadi petang semalam balik dari membeli barang keperluan sekolah anak-anak gigihlah mama membuatnya.



Inilah hasilnya....tiramisu versi mama, kalau dulu mama guna nescafe tapi bila dah ada anak-anak ni mama guna milo je menggantikan nescafe.

ini juga khas buat blogger ira yang bertanya selain oreo boleh guna biskut apa, Ini untuk tiramisu mama guna biskut marie sahaja dan milo. Cara buatnya lebih kurang sama dengan oreo chesse cake nih. kalau nak bertanya lanjut boleh whatsapp mama ye ira...hehehe


Ini pula versi guna buah-buahan...mama guna mango.. Nyum nyumm...hihihi

Ok itu je update ringkas dari mama hehehe..nanti mama share lagi resepi senang-senang yang mama pernah buat ye...heheheh  sempat lagi mama ni ye

Allahummasolli a'la sayyidina Muhammad
Waala a'li sayyidina Muhammad

Wassalam

Comments

  1. Sedapnya yang mango tu..sejukkan pastu mkn sambil tgk hindustan..ohsem..

    ReplyDelete
  2. rajin nya... mkn sejuk2 mmg layan tuh...

    ReplyDelete
  3. sedapnya...makan sejuk2..oiiihhh..sedapnya yuummyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aàh...makan sejuk2 memang sedap hihi

      Delete
  4. tak sangka akak ada bakat terpendam...thumbs up

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk makan anak-beranak je bolehlah yan...hihihi sesekali

      Delete
  5. tiramisu tu dapnya. yang manggo x pnh buat lagi
    ppppsstt: saya try minta video drpd mmber kalau dpt sy bg ke akak ye. sbb dlu pon saya suka gak buat agar2 oreo, lps suami bgtau terus x mkn. huhuhu.
    kalau ada nti su whatapps dkt akak k..
    in shaa Allah

    ReplyDelete
  6. wah.. nampak sedap tu.. anak-anak mesti suka..

    ReplyDelete
  7. aida ngaku aida x pernah buat.
    sebab mr.asben kurang minat.
    dia suka kuih kuih talam melayu aje :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts