Thursday, 16 April 2015

model ke?? hehehe

Assalamualaikum....

Tak sangka pulak tetiba jadi ikutan hahah...

Masa mula-mula akak berjinak-jinak dulu ada yang bertanya akak pregnant ke? eh..takde lah..
tapi sekarang takde dah pertanyaan seumpama itu sebabnya,hari-hari akak pakai kan...

Ye...masa mula-mula berdress dulu ada juga yang bertanya begitu,ye la dulu bila pregnant akak pakai dress,sekarang tak pregnant pun akak pakai dress hehehe... untuk permulaan biasa la semua akan bertanya,lama-kelamaan ok lah,yang penting diri sendiri confident...kalau fikir apa kata orang kita jadi stress..hahaha...

Bak kata penceramah yang pernah akak ikuti ceramahnya sebelum ini, katanya... "kita jangan fikir apa orang nak kata,tapi kita fikir apa Allah akan kata" Bila kita asyik fikir apa orang kata,tak jadi kerja, stress pun ye juga..

Dulu-dulu akak macam tu lah...kalau pakai dress ni apa orang kata?kalau pakai tudung macam ni apa orang kata? haisshhh asyik dok fikir apa orang nak kata je pulakkan...dah jangan fikir lagi,buat saja apa yang hendak kita buat,pakai saja apa yang kita nak pakai,asalkan tidak melampaui batas kita sebagai muslimah sudah lah..

Tak sangka akhirnya cara berpakaian ini menjadi ikutan sesetengah kawan di ofis...siap ada yang bertanya kalau nak buat fesyen macam akak pakai tu,kena berapa meter kain? pernah juga disuruh menggayakan dress masa meeting..sebab kawan2 nak tengok hahah..feeling model gitu,ada juga kawan2 yang ajak ke kedai kain untuk memilih kain untuk dibuat dress...wahhh rasa macam fashion designer pulak akak...ada juga baju yang akak design sendiri,tapi idea cedok-cedok lah sebab akak bukan hatta dolmat atau pereka fesyen profesional...hehehe








Antara dress yang akak ada,kalau tengok betul-betul dress biru yang depan dan belakang tu,kain corak bunga itu adalah dari kain yg sama,tapi akak bahagi dua,satu buat baju dan kain kosong, satu lagi baju kosong kain berbunga..hahah. tengah mood nak berdresskan layankan aje.

pesanan buat anak-anak mama :

siapa kita bukan diukur daripada mahalnya baju yang kita pakai atau berapa banyak harta yang kita ada,tapi siapa kita diukur pada ketakwaan kita kepada Allah swt. Moga hati kita sentiasa ingat akan Allah.

Wassalam

4 comments:

  1. Wah.. Cantik... Betul tu... ikut apa yg Allah dan Nabi kata...

    ReplyDelete
  2. untung lah kalu blh jht sendiri, nk bt fesyen apa pun boleh jnji menutup aurat kan.....
    zmn skrg nih tak pyh tunggu org tua or peknen pakai dress ttp sesuai ke mana2

    ReplyDelete
  3. Kat sekolah tak boleh pakai jubah.. pengetua tak bagi.. pelik tul padahal bukan pakai yang ketat pun.. tapi kami sekali2 kalau ada majlis pakai juga jubah..

    ReplyDelete
  4. kannnn kira kat sini kalau pakai dress preggy yg dlu tu mula la org kata pregnant lagi

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...