Wednesday, 11 November 2015

Cendawan mekah

Assalamualaikum...

Siapa pernah dengar pasal cendawan mekah? Mama pun baru jugalah tahu pasal cendawan mekah ni dan kebetulan ada kawan yang ada dan dia bagi je pada sesiapa yang mahu.

Mama pun ambil satu dan mama war-warkan kepada siapa yang mahu sebab cendawan mekah ini banyak khasiatnya, alhamdulillah dapat berkongsi kebaikan dengan semua orang. Kata ibu ada orang jual rm50 tapi mama tidaklah nak jual, mama nak bagi je.

Cendawan mekah ni kalau kita potong nanti dia akan membesar balik tau,hari tu mama dàh potong lapan tak sampai 2minggu dia dah membesar mengikut bekas yang kita guna untuk isi cendawan tu.


Inilah rupa cendawan mekah mama tu, menurut kata ustazah ibu, bancuh air teh setelah sejuk masukkan cendawan mekah, selepas 2 minggu air ini boleh la digunakan,masukkan ke dalam bekas lain dan bancuh semula air teh dan masukkan kembali cendawan mekah. Sementara itu air yang dah dikeluarkan tadi bole la diminum.

Mama minum sesudu pagi dan sesudu malam, airnya masam macam cuka epal pulak rasanya,tak boleh nak minum banyak sebab masam...mama cuba amalkan sebab bila dah berusia ni badan pun rasa tak sihat je,mama minum niat untuk kesihatan je.

Antara khasiat cendawan mekah yang dapat mama kongsi :

1. Mengelakkan dari beberapa jenis kanser.
2. Membantu melegakan masalah sembelit.
3. Membantu melegakan sakit otot pada bahu dan leher.
4. Membantu melegakan masalah bronchitis,asma dan batuk
5. Membantu masalah allergik dan sakit saraf.
6. Membantu melegakan masalah buah pinggang.
7. Membantu membersihkan pundi hempedu, menolong masalah colitis  dan sakit perut.
8. Berupaya mengurangkan kolestrol dan melembutkan saluran darah.
9. Membantu melegakan masalah cirit-birit.

Itulah yang dapat mama kongsi,sejauhmana keberkesanannya wallahu'alam..sekadar berkongsi mungkin bermanfaat untuk sesiapa yang memerlukan, kalau nak boleh beritahu mama, mama boleh bagi nanti.

Allahummasolli a'la sayyidina Muhammad
Waala a'li sayyidina Muhammad

Wassalam

20 comments:

  1. Saya pun ada cendawan mekah ni AA..
    Memang kena simpan dalam bekas kaca..
    Elok untuk melancarkan perjalanan haid kita ni..

    ReplyDelete
  2. Ohh... kakak ingat tempat kakak aje tengah femes cendawan ini
    Sana pun sama juga ye:)
    Betul boleh kembang besar sangat tau!

    ReplyDelete
  3. Salam..Wa tak pernah tahu pun pasal cendawan mekah ni..Insyaaalah kalau ada kawan2 nak gi mekah nanti nak kiim..banyaknya khasiatnya kan. Salam kenal n follow sini

    ReplyDelete
  4. baru nk belajar sikit2..tak pernah tengok yang real, apatah lagi merasainya...
    teringinnya.

    ReplyDelete
  5. penah dgr cite psl cendawan mekah nih lama jgk lah... tp tak penah jumpa yg real....

    nnti kalu edy pg umrah nk try suh dia cari lah... mana tau kan disimpan banyak khasiatnya

    ReplyDelete
  6. salam sis... ohh ada ye?? 1st time sy dengar ni... kalau dekat nak jugak..hehe
    banyak khasiat nya kan... :):)

    ReplyDelete
  7. saya pun ada kawan yang bagi tapi senang dia biak..sekarang yang kita pun dapat bagi kepada orang lain pula

    ReplyDelete
  8. baru tahu dan pertama kali tgk ni kak..

    ReplyDelete
  9. aida x pernah dgr sebelum ni.
    cendawan mekah.
    ada jual kat sini ke ?

    ReplyDelete
  10. nak kak!!! nanti kira bank in duit postage. tapi boleh pos ke ni? sepupu ada buat jugak. dan dia buat jual. huuuuu

    ReplyDelete
  11. cendawan mekah? saya baru ni tahu
    tak penah tahu sebelum ni
    nak juga kak...hehe...dasar tak tahu malu

    ReplyDelete
  12. Ada jugak cendawan mekah yerp. 1st time dengar ni AA. Banyak khasiatnya tu. Ada lagi ker? Nak jugak merasa ☺☺

    ReplyDelete
  13. Tak pernah dengar pasal cendawan mekah ni. Nilah baru pertama kali. Ohhh.....mcm hiduplah ek cendawan ni, boleh mengembang gitu. Masuk esbok ye Azra. Kalau tak masuk esbok takkan tahan kot air teh tu kan...

    ReplyDelete
  14. rietta pown ada, tapi xmnum pown...sronok tgk bila dia membaik berlapis lapis...

    ReplyDelete
  15. Baru tau pasal cendawan mekah ni. Banyak khasiat ya

    ReplyDelete
  16. First time dengar dan tengok.. Banyak juga khasiatnya ye mama..

    ReplyDelete
  17. 💐Assalamualaikum slm sejahtera warga group📢
    💐 Sy nk mintak tolong viralkan berita baik ni ye📢😉

    1) Ni berkenaan kisah hidup pesakit kencing manis dan jugak kisah hidup pesakit kanser stage 1-stage 4 yang pulih dengan hanya produk yg berpatutan harga nya tapi kesannya setanding ubat harga mahal ribuan ringgit....

    Boleh Call atau Wasap terus pengasas die..nanti blh cerita direct kt dia kita sakit apa dn lain2.. direct terus senang kn .ni nmbor dia.👉🏼 *En Mohd Zuhairi- 0174687570*

    2)Dah ramai yg sembuh dengan penawar herba beliau..kanser yg sudah merebak ke organ2 lain pon boleh diubati insya Allah.☺👍🏻

    3)Pengamal perubatan herba ni dh banyak pengalaman berdepan dengan pesakit2 kanser..ade ramai yg dh pulih....

    5)Mcm2 kanser blh rawat termasuk leukimia,paru2,limfoma dll.


    6) Bagi yang ada sakit *KENCING MANIS* pon boleh mendapatkan ubatan *paling mujarab* , termasuk *kencing* *manis* *kronik* seperti *kaki* *berlubang* dan *bernanah* *sehingga* *tidak* *perlu* *dipotong* .

    Sy share melalui pengalaman sy sdri yg mengikuti perkembangan pejuang2 kanser ni....sy sdri pon guna produk die (jus herba) dh 3thn.

    Jadi skg ni sy rsa perlu share berita ni buat semua supaya masih ade harapan bg mereka yg tercari2 penawar knser yg tepat .💪🏼

    Nanti dh beli produk die blh join group wasap..boleh la kenal2 pesakit die yg dh sembuh mcm yg sy knl antaranya
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ▪ Pn. Hayati abd Hamid- Pensyarah Kanan UITM, kanser payudara stage 4..
    Skg dh sembuh dn shat walau pon pernah diberitahu oleh doktor yang beliau hanya mampu bertahan setahun saja untuk hidup.setia dengan jus herba ini.
    Beliau mengarang sebuah naskah/buku yg mengisahkn pengalaman beliau sepanjang perjuangannya melawan kanser dengan mengambil jus herba ini sebagai salah satu rawatan alternatif (nk buku nti blh order)
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ▪Adik Luqman -kanser GIST-Anoerectal Tumor
    *Skg sudah sembuh dr kanser.*
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ▪Adik Izzat b.muhd Ariffin ,kanser Burkit Lymphoma stage 4 *sekarang dh sembuh*
    Guru nya memberitahu beliau x pernah nampak seperti pengidap kanser tahap 4, kerana sentiasa nampak cergas dengan pengambilan jus yang memberi tenaga dan merawat.Beliau mengambil jus herba ini dr kanser tahap 4 sehingga sembuh.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    *Tengku Aziah bt Tengku Ishak,bacaan gula 16 ,bertahun thun hidap kencing manis,minum herba ini bcaan sntiasa 6 shaja *

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ▪Pn. Rugayah Jilani -
    Pesakit kanser payudara tahap 3B ketulan 10×10cm- *sudah sembuh !*
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ▪Pn. Noridah Md Dom - Pesakit kanser ovari tahap 3 merebak ke tyroid dan lymph- *sudah dapat kesan positif ,kesihatan beransur pulih.*
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Dan ramai lg lah yg dh sembuh dr kanser leukimia dll yg guna produk jutawan herbs nih....ini kenyataan..bkn rekaan.nti blh cntct en zuhairi dn pm sdri testimoni2 td tu yer..😉

    9)Jadi saya mintak pd sape2 yg ada sakit kanser x kisah lah kanser apa pon...Call atau terus wasap Pengasasnya sendiri okay👇🏻
    *En. Mohd Zuhairi - 017468 7570 ..*

    👍🏻In sya Allah nanti boleh join group wasap dan boleh pinjam semangat pejuang2 kanser yg lain

    💐Yg penting ubat nya MAMPU DIBELI dan mujarab..mudah mudahan aaminn..🤲🏼

    *NOTE* :

    Call order wasap@call- En mohd zuhairi- *0174687570*

    😁kalau wasap lambat balas(biasa nya sebab ramai yg wasap dia.)
    Tp nanti dia akn blas jugak yer..
    #sharepadayangmemerlukan
    #sharing is caring

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Shellout

 Assalamualaikum... Kadang-kadang buntu juga apa nak masak bila dah tiap² hari memasak ni. Ahad minggu lepas cadang nak buat shellout makan ...