Rajin anak solehah mama ni

Assalamualaikum...

Untung betul mama ni tau ada sorang anak solehah, bukan saja comel ( ehemmm...puji anak sendiri ye hahaha) tapi sangat rajin menolong mama ni ha.

Menolong mama bagi banyak kerja, rumah yang kemas disepah-sepahkan supaya mama tidak duduk saja goyang kaki, jadinya mama kenalah menyapu mengemop dan kerja-kerja yang seangkatan dengannya, oleh itu untungnya mama, dapat keluarkan peluh dan dapat juga mengekalkan kerampingan badan...kikiki rampinglah sangatkan.

Itu rajin bab lain, ini rajin bab lain pula..bukti kerajinan




tengoklah baju tidur pun dia nak iron, hai...macam-macamlah anak solehah yang seorang ni, ada saja idea dia tau, sebelum ni mama pernah terlupa cabut plug seterika tu, dah pandai pula dibukanya suis, masa tu, handsocks mama dibantainya iron, habis terbakar handsocks tu tau sebab materialnya macam bergetah ke apatah terus berlubang kena iron panas, mujurlah tak kena adelya, haii anak dara sorang ni macam-macam dia ye. Alhamdulillah sejak itu mama tak lupa untuk cabut plug, kalau mama lupa en.azmi yang akan cabutkan plug iron tu.

Syukur alhamdulillah nampak dah ciri-ciri kewanitaannya tu..dapat menolong mama iron baju, memasak, menumbuk sambal, menggentel kuih, memotong sayur..haaa banyak dah tu kerja yang boleh dibuat adelya..mama gumbira dibuatnya...moga rajin-rajinlah menolong mama nanti ye. Mulut pun boleh tahan becoknya tu...ikut siapalah agaknya tu ye...mama ni pendiam hahaha..

Ok lah...sekian bebelan mama,

Wassalam

Comments

  1. Alhamdulillah ada anak solehah, rajin comel pulak kan.. sampai baju tido pun nak iron. Cuma itu la dah pandai on tu yang risau sebab nanti pandai pasang plug, semua dengan pemerhatian ja.. kena la mama lebih alert kan..

    ReplyDelete
  2. Jangan sampai tergosok jari tu Adelya!

    ReplyDelete
  3. Wah.. dh boleh diharap ni.. sukala adelya buat kerja2 ye.. ni dah ada tanda2 nak jadi pembantu mama yg hebat.. dh besar sikit lg mamanya leh goyang kaki jela.. semua ank2 leh buatkan

    ReplyDelete
  4. untungnya dapat anak rajin... dah pandai berdikari pulak tu,

    ReplyDelete
  5. Anak seusia Adelya ni ibarat kain putih. Cermin dia afalah mereka yg terdekat. Baik/rajin mama/papa baik & rajinlah Adelya.

    ReplyDelete
  6. Wah...untunglah Azra kalau cenggitu, boleh cepat pencen masak.
    Alahai Azra....mcm kena dera pulak tau, halus sangat tangan tu nak pegang iron.

    ReplyDelete
  7. amboi kecik2 dah pandai iron sendiri ye...untung dapat anak yg rajin plus solehah lagi tu, insyaallah..=)..comel je

    ReplyDelete
  8. Wahh sampai baju tidur pun nak iron. Ini memang kerajinan melampau. Hihi. Seronok dapat anak rajin begini. Moga membesar jadi gadis yang banyak membantu keluarga ye Adelya :)

    ReplyDelete
  9. rajinnnnyaaaaa Adelya. untung bakal menantu mama nanti hihihi. memang anak solehah ni dalam rumah pun rajin pakai tudung. hihihihi

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah
    rania pon pantang nmpak iron slps digunkan, nak juga ambil gosok gosok.
    tp iron saya jenis panasonic berat. kalau jtuh leh timpa kaki. simpan awal awal. risau gak..

    ReplyDelete
  11. alahai syg...
    rajin!
    kipidap tau, jgn hangat2 taik ayam ha ha :)

    ari tu syuhada iron tudung skola tau, yan.
    terpanas iron tu and terbakar skit tudung skola dia hu hu...
    nak marah, benda da jadik.
    yg penting tak tercedera.
    now aida hanya bagi nurin jer iron baju.
    syuhada lom lagi aida train :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts