cerita hari jumaat

Assalamualikum...

hari ini mama saja nak membebel-bebel je, cerita hari jumaat...Alhamdulillah syukur dengan rezeki yang Allah bagi, maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang hendak engkau dustakan?.

Bulan lepas mama dapat 2 pasang baju 1 jubah, 1 kurung moden...haa kurung moden tu diberi oleh rakan blogger baby pose, saja mama komen dekat entri BP hari tu, kalau nak baju hehehe.. alhamdulillah dapat sepasang kurung moden, terima kasih BP.




Jubah pula..makngah yang bagi..alhamdulillah makngah tu memang tau selalu beli baju, lepas tu tak berkenan, pastu makngah offer la dekat sape-sape yang mahu, haa..sebenarnya dah banyak pasang jugalah baju makngah yang diberi pada mama, yang kali ini makngah bagi sebab baju yang dibeli terbesar sedikit, makngah tu kecil dan comel je orangnya, jadi rezeki adik dia ni lah jawabnya kan..

Awal minggu ni juga dapat berita gembira lagi, alhamdulillah rezeki tu, pengganti duit mama yang hilang dulu agaknya tu kan, apapun rezeki dari Allah, setiap apa yang berlaku tu kita redha sahajakan mama memang tak fikir pun pasal duit yang hilang tu,anggap takde rezeki, sekarang Allah dah ganti balik..haip bukan nak cakap mama bagus sangat ye, tidaklah, mama je fikir begitu, apa yang mama dapat tu macam Allah ganti baliklah, bukan nak cakap mama ni bagus sangat sampai cepat je Allah nak ganti balik kan..tidak ye...

persiapan raya dah beli...haaa tadi ada ceramah kat ofis mama nih, kata ustaz tu sila shopping raya sekarang sampai siap jangan nak tunggu ramadhan sebab apa, nanti bila 1 ramadhan tu terus stop shopping tumpukan pada amal ibadah di bulan ramadhan pulak, hmmm..betul juga kata ustaz tu ye, boleh ajak en.azmi shopping raya lah lepas nih hehehe, untuk mama sepasang cukup, yang lain boleh guna baju kerja je sebab ada yang masih belum dipakai lagi, yang lebih pun untuk anak-anak je lah nanti...tapi kalau nak dibeli lebih mesti mama tak tolak punya..hahaha

Wassalam

Bila mama letak status islamic, share pasal islamic, cerita pasal islamic...bukan bermakna mama bagus, cuma sekadar ingin berkongsi selebihnya untuk mengingatkan diri sendiri..

Bila mama cerita pasal anak-anak, bukan nak kata anak-anak mama bagus, bukan juga nak tunjuk mama pandai didik anak-anak..cuma nak berkongsi saja...

Comments

  1. Betul kak AA :) Kita hanya sekadar berkongsi saja. Bukan niat nak menunjuk ke apa kan. Siqah faham :)

    Alhamdullilah. Murah reZeki akak. Berpasang2 baju dapat, dengan duit yang hilang dulu dah dapat juga penganti yang lain. Syukur sangat :)

    Akak.. Tak dapat tengok video kat page siqah ke? Alaaaaa link youtube pun tak boleh? Hii

    ReplyDelete
  2. mmg kene bt persiapan awal kan kak... bagus gitu...

    kite yg mmg kerja hari2 pakia baju kurung nih, baju raya selai dua je dh ckp... sbb blh pakai baju keje... jd tak kisah bju raya banyak ke idak jd hal

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah murah rezeki mana, warna macam nak sama kan..tapi tu la baju kurung tu muat ke, kalau muat tahu rahsia saiz badan mama hehe.. terima kasih AA kerana sudi terima..

    ReplyDelete
  4. murah rezeki kak..alhamdulillah..

    yang bagusnya persiapan awal sebelum puasa..zee pon dah terbiasa prepare awal..setel dah tinggal tuk diri sendiri jer nak topup skit..fuhhh lega..

    ReplyDelete
  5. WAH DPT REZEKI YG BANYAK, TU ALHAMDULILLAH...

    ReplyDelete
  6. Akak AA ~ hihihi salam jumaat .... Waaa~ rezeki akak tue , bestnyaaa.... Betul ckp ustaz tue , better persiapan awal baju raya sbb nnt tak ada lah sesak kita nak beli baju last min... Mcm NiA jarang beli baju siap sebab mesti kena alter ... Hmmmm selalu tempah je , teringin gak beli dah siap senang kan ... Tapi apa kan daya ... Hhihi.... Beli online pun best jugak kan akak ? =)

    Akak, tq singgah blog nia slalu... =) ...

    ReplyDelete
  7. wahhh alhamdulilah rezeki mencurah2 ;) betol la tu kan kak. org kata kita buat persiapan raya sebab tak sabo nk raya. tapi kita ni malas nk bersesak time bulan pose tu. baik duduk rumah buat pape yg patut. sebabnya kalau nk soping mesti pilih malam sebab tak panas dan boleh minum bila dahaga. tapi dah la terawih pulak terlepasssssss

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah rezeki Ilah kan...
    Akak tak de pun persiapan untuk raya Ilah,kalau ada rezeki lebih ada lah persiapanan alakadar untuk kami nanti.Anak2 masih belajar semua sekarang ni Ilah ,untuk pelajaran mereka je keutamaan akak dengan abang.

    ReplyDelete
  9. Buat persiapan awal nanti bln puasa tak penat....

    ReplyDelete
  10. betul betul shoppinh awal memudahkan segala urusan. in shaa Allah..

    bg saya yg mmbaca, saya pikir positif kak. apa yg dikongsi olh org lain, saya anggap peringatan bersama. kadng kdng kita ni alpa. bila org lain berkongsi, kita akan ingt kembali.

    ReplyDelete
  11. untung nyer yan!
    dpt hadiah dari BP.
    and aida tgk BP rajin beri hadiah, kan :)
    alhamdulillah...

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts