Saturday, 2 January 2016

Sambutan besday di Sidin Cafe

Assalamualaikum....

Cerita 2015 lagi...hehehe oklah mana boleh mama tak abadikan disini kan. Kenangan untuk anak-anak.

Pulang dari Kuantan hari itu kami terus ke temerloh. Adik ipar kata nak celebrate besday kebetulan besday suaminya juga pada bulan disember jadi sambutlah bersama-sama abang adam,adrien,atuk dan acik kery.

Sidin cafe tempat pertemuan kami, kali pertama mama makan di sini. Tengok kedainya berkonsep santai, ada berkerusi kayu, ada tong dram yang digunakan sebagai meja. Ada yang tahu tong dram tu apa? Hihihi mama panggil tong dram, tong yang ketika kecil dulu digunakan untuk mengisi air.

Sedikit gambar disekitar yang sempat mama snap, ini mungkin kawasan baru agaknya, banyak kedai berkonsepkan butik cafe, ada cafe ada juga butik menjual pakaian.


Ini makanan yang diorder, antaranyalah...mama tak ambil gambar semua makanan pun, buah hati ambil mix combo ada ayam dan kambing, mama ambil chicken grill, apa yang boleh mama katakan makanannya semua sedap,sosnya sedap... Puas lah makan.


Menu anak-anak...fries dan chessy nachos,mama pun bedal chessy nachos tu sebab sedap. Air tu pula coco lava air yang paling popular di situ,fuhhh memang sedap pekat dan memikat,memula sampai siap coklat meleleh di gelas tu... Dapat kat buah hati mama " apa meleleh-leleh ni" terus ambil tisu lap. Kata paklong.." Itu memang stail dia la"..." Aah...takde buat melekit je karang" kata buah hati...heheh


Walaupun celebrate untuk 4 orang tapi yang potong kek abang adam sorang, adelya yang mula beria nak potong kek terus tak jadi sebab kek itu dibawa oleh pekerja disitu dan siap menyanyi lagi,kaku adelya dikerusi menengoknya, adrien juga begitu, tengoklah muka budak berdua tu.. Hehehe kelakar je,sudahnya abang je lah potong, atuk malas,malu dah tua nak potong kek katanya,kalau dekat rumah mungkin potong tu hihihi...

Terima kasih buat acik imah,maklang dan acu yang sponsor makan-makan dan kek besday.

Allahummasolli a'la sayyidina Muhammad
Waala a'li sayyidina Muhammad

Wassalam

9 comments:

  1. Happy birthday to yr kids.
    Sedap air tu.. cawannya pun cumil.

    ReplyDelete
  2. assalam...happy birthday adam n atoknya...mesti best sambut birthday di Temerloh sambil jamu selera...kak dh lama x jln2 ke temerloh tapi lalu jer

    ReplyDelete
  3. meriah smbutan birthday sbb sambut ramai2.nmpk menu semua sedap2..sy ni pulak memang tekak western so klu menu camni memang selera la sy makan.hehe..

    air berapi tu memang nmpk pekat melikat

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah...selamat hari jadi...semoga panjang umur...

    ReplyDelete
  5. sedapnya nampak air tu....

    moga anak2 menjadi insan berguna..insyallah..amin

    ReplyDelete
  6. hihihihi mujur ada abang adam wakil potong kek kalau tidak kaku pulak staff situ pegangkan kek hihihihi. sambut ramai2 pun best jugak kan kak. meriah rasa

    ReplyDelete
  7. moga anak2 jadi insan yg berguna.. amin..

    ReplyDelete
  8. small celebration but special :)

    yes skang byk konsep vendor butik ada cafe ekk.

    ReplyDelete
  9. boleh pula untuk celebrate 4 orang, sorang aje potong ye
    tatut lettew...hehe. comel aje
    yang penting semua happy kan
    saya tempat gini mampu tengok ajelah.
    suami saya mati kering tak mahu p tempat gini
    ada masa kita dating berdua p tempat gini nak tak kak? huhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...