pagi-pagi dah kecoh

Assalamualaikum...

Kalau hari cuti macam nilah, ada je kerja budak bertiga tu..
Pagi-pagi dah kecoh dengan suara mereka,gurau senda,bergaduh..bergelak ketawa,menangis,,
hoihh macam-macam peel..pening mama dibuatnya..



anak dara sorang ni pun boleh tahan dah perangai dia..

kalau papa tanya,siapa yang buat sepah ni? laju je dia jawab..yeyenn.. tak penah nye nak mengaku walhal dia yang buat sepah.

Almari pinggan mama tu..dah berapa kali dia buka dan usung gelas-gelas mama tu buat main,abang-abang dulu takde pun nak buat macam tu..hari tu dah pecah seketul gelas cantik mama.

Mengadu pun kuat nih,nak pulak kalau yeyen yang buat salah,laju je dia datang report..yeyen muntah pun dia report..." mama.. yeyen tutahh(muntah).

Dengan abang adam tu,nampak baik sikit..nak naik tido pun panggil..abammm jommm..selagi abang tak ikut,selagi tu dia jerit.. tapi kalau kena mood tak baik,adam je dia panggil abang.

Paling tak tahan,kalau dengan abg adrien..bergaduh je kerjanya, kejadian pukul memukul tu hari-hari terjadi,balas membalas tau, selagi tak menangis salah sorang memang tak berenti, mama perati je, tak kuasa nak campur dalam perang saudara hahaha...ada satu ceramah dokte dulu dokte tu kata salah satunya sebagai ibu bapa...jangan campur dlm perang saudara antara anak-anak...melainkan kalau berlarutan sehingga boleh mencederakan lah.. 

Memang kalau hari cuti,rumah macam tongkang pecah lah dikerjakan dek budak bertiga ni.. meriahlah rumah dengan gelagat mereka, memang tak sunyi sampailah ke malam..

Wassalam

Comments

  1. sama la kak..zee pon hari2 jadi singa ngan gelagat anak2..
    adelya dah besar..kejap jer..

    ReplyDelete
  2. yaya pun pandai buat peace ye...
    amboi, pandai mengadu.. hehe...
    biasa la adik beradik bergaduh, lepas tu ok balik.. hehe..
    meriahnya ada anak ramai..

    ReplyDelete
  3. ohhhh kalau dorg perang saudara kita tak leh masuk campur ye kak? ohhhh baru tau. tenkiu kak ;)

    amboiiii kemain adelya salah kan abg yeyen dia ye. kalau uwais tanya sape buat. dia sebut adik sambil tunjuk diri dia hihihihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts