Romantik ke??

Assalamualaikum..,

Definisi romantik itu apa ye?

Dulu2 bagi akak la ni ye...sekadar pandangan sendiri..
Romantik itu bila lelaki selalu ckp i luv u..ingat hari2 penting bagi coklat,bunga sekuntum,barang kemas...hahaha memang tak boleh blah,terpengaruh dengan drama tv la ni,tp betul memang akak rasa romantik & sweet sangat..

Tapi bila dah kawin dan punya suami yg karektornya berbeza dari definisi romantik akak yg dulu tu,nyatanya telah mengubah sama sekali maksud romantik tu buat akak, ini akak lah ye...

Bagi akak sekarang suami yang ringan tulang membantu uruskan kerja rumah bilamana isterinya sedang sibuk menguruskan anak2 itu romantik,tak perlu disuruh,tengok lantai kotor laju2 amik penyapu sapu sampah.tengok sinki penuh pinggan mangkuk tolong basuh,tengok bakul kain bertimbun dgn baju kotor ambil basuh..
Anak2 pun tanpa disuruh dia sudi uruskan,pepagi isteri sibuk bersiap nak pergi kerja,suami pula sibuk uruskan anak2 mandi dan pakaikan baju...oh ini akak rasakan sangat sweet dan romantik.

Yang paling sweet dan romantik bila dia mampu menjadi imam kita,membimbing kita ke arah yang lebih baik dan katanya ingin di syurga bersama kita.

Cara en.azmi memberi hadiah anniversary..beli brg itu dari kawan dia yg juga suami kawan akak kat opis nih,akak tau apa yg dia beli sbb dia ckp brg yg dia beli tu,satu hari pegi opis dia wasap tanya ada tak kawan akak bg barang tu? Sbb dia minta beri pd kwn akak je pass pd akak,ada la kawan akak bagi siap tulis nama en.azmi,ok akak pun simpan la tak buka pun sebab en.azmi punya kan,sekali dia kata "amik la tu mike punya" ohoiii akak punya ke???terus senyum sampai telinga..hahaha,apa bendanya biarlah rahsia,yg penting tgh update entri ni guna hadiah en.azmi bg la..


Suami yang rajin tolong belikan barang dapur & selalu ke kedai runcit membeli ikan dan sayur juga romantik...hahaha

Takde keje dah akak pepagi dok membebel pasal romantik. Ok nak siapkan barang anak2 pulak.

Wassalam

Comments

  1. Alhamdulillah..
    Ini la ciri-ciri suami romantik yg ikut sunnah Rasulullah...
    tak segan or malu pegi kedai. siap boleh tau kedai mana mahal dan murah. siap boleh tau harga terkini sekilo ayam.

    kira suprise gak tu, tetiba dia ckp camtu kan..
    apa pun cara pemberian dari sidia.. hati tetap gembira kan.. hehe..
    alhamdulillah..





    ReplyDelete
  2. He3 kelassss definii romantik lps kawen tu... Seyes, mmg betol... Romantik sgt bler kita kurang penat & suami ringan tulang...

    ReplyDelete
  3. hehe...romantik tu subjektif
    terpulang pada diri sendiri untuk menilai
    macam suami saya bab bagi hadiah memang tak merasalah
    tapi kalau bab menguruskan hal rumah
    memang saya ni kategori goyang kaki juga, semua dah settled...hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts