kemain lagi permintaan dia ye

Assalamualaikum...

ni cerita semalam, pepagi akak sibuk menguruskan kain baju yang berbakul-bakul, hujan setiap hari jadi baju pun lambat kering,bukan merungut cuma bagitahu kenapa kain baju boleh bertimbun macam tu..hehehe syukur Alhamdulillah, hujan itu memberi rahmat buat sekelian alam kan.

sedang gigih memikir apa nak masak untuk minum pagi, tetiba adrien bagitahu mama
"mama..yen nak makan beger.."hamboih mat salleh sangat dah ni pepagi nak kunyah burger..hehehe. dah beberapa hari adrien ni minta mama buatkan burger,tapi perut mama minta isi nasik,jadi kita dulukan perut mama...hahaha boleh gitu??

ok lah mama ikut selera adrien pagi ni ye,sudahnya 5 beranak mengadap makanan omputih katenyerr..hehehe..si hidung kemek makan western pepagi hari.




burger,kentang goreng dan chicken meatball

haii..sambil makan tu terus cakap kat en.azmi, nanti ada rezeki lebih belikan orang food processor ye..nanti senang nak buat daging burger sendiri..hahahah, tak laku dah la daging burger ramly pasni, mama mau bikin daging burger sendiri..wahahaha..berangan le pulak kan, menjeling manja en.azmi tengok akak, mujur tak tercekik meatball waktu tu,pada hal baru je dapat hadiah anniversary (wah..gitteww macam nak bagitau jek yg akak ni dapat hadiahkan..hehehe,benda yg memudahkan akak untuk update blog dimana sahaja..paham jiwa jugak en.azmi ni ye...).tapi rasanya kalau dapat payment tu mau dia belikan akak food processor tu,semalam dia nak belikan ovan,tapi akak cakap nanti dulu,dulukan mana yang penting,sebab awal2 tahun ni banyak duit yang nak guna,jadi kita dulukan mana yang penting...ohoiii dah melalut ke cerita lain lak..



alang-alang tu kita up la gambar lunch semalam sama..hahaha,masak simple je yang penting kenyang perut suka hati..Alhamdulillah.

ok lah setakat itu je bebelan akak hari ni.

wassalam.


Comments

  1. wahhhh tekak omputih sgt yer Adrien he3

    ReplyDelete
  2. Amboi.. Boleh tahan gak ye selera adrien ye.. Hehe..
    Sesekali western, apa salahnya kan..
    Klu a.mi belikan food processor tu, dia gak yg untung, dpt mkn best2.. Hehe..
    Wah.. Da dpt hadiah anniversary.. Cemana a.mi bg hadiah tu? Dia wat suprise ke kak lah ke?

    ReplyDelete
  3. wahhh, tekak kemain org putih tapi ne yg sedap kan!...hehehe

    ReplyDelete
  4. Wah.. ada dapat hadiah anniversary nampaknya.. makin syok la menulis blog lepas ni. Suka kalau anak makan mudah kan? Ai.. mujur juga tu Adrien minta burger.. kat rumah akak banyak stok. Kalau rumah kami ni kena kluar belilah dulu..mmg xda stok daging burger..

    ReplyDelete
  5. sekali sekala tukar selera hihihihi

    kira tengah simpan cita2 nak beli bread maker hihihihi

    ReplyDelete
  6. simple-simple pun, nampak menyelerakan tu kak =)
    wah dapat hadiah anniversary tu! kira romantiklah tu kak en azmi ni...hehe
    mychintahati tak adanya nak buat camtu =)

    ReplyDelete
  7. sekali skala tukar selera kan kak

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts