nilai 3 dan trick art museum

Assalamualaikum semua...

semoga semuanya berbahagia selalu dibawah lindungan Allah swt.

mari membebel kembali..
ini cerita minggu sebelum..family in law bertandang ke rumah akak,jenuh lah mengemas apa yang patut,ye la mak mentua nak datang kasi semenggah la sikit rumah tu kan,idok le macam tongkang pecah je..hehehe, fil datang malam,masa dorang sampai tu,akak dan anak2 dah tido tau,tak sedor diri,buruknye perangai kih3,pepagi bangun tido,tengok2 abg ipar dgn mak mentua dah sibuk2 memasak didapur..haa ko hado tetamu yg datang masak utk tuan rumah? hehehe...pastu tolong le tengok apa2 yg patut,abg ipar masak nasik lemak pagi tu..

sabtu tu..fil plan nak g nilai 3,mak mentua nak beli langsir,so moh le kite ke nilai 3,akak mengikut je,dalam ikut2 tu sempat la rembat blaus sehelai,pastu beli terus kain pasang untuk buat dress masa adik ipar kawin nanti..alang2 dah jumpa sesuai dengan warna tema kan,rembat je la..





model langsir tu..kemain lagi,jenuh nak kawal berlari je bebudak ni,kali pertama berjalan jauh,adrien tak pakai pampers..alhamdulillah berjaya bertahan dan nak terkucil pergi toilet.

alhamdulillah..apa yang hendak dicari dan dibeli hari tu,semua dapat,dah habis urusan kita balik rumah,malam pulak pergi makan dekat muara ikan bakar tg.harapan..gambar makanan takde sebab malu nak amik gambar depan pak mentua..kah3..abah ketahuilah menantumu seorang blogger..ceh blogger la sangatkan...hehehe

ahad...
dok bincang2 mana nak pegi,akak ikut je la mana dorang nak pegi pun,semua setuju ke trick art museum icity..sebelum ke situ,makan2 dulu kat ayam penyet wong solo seksyen 7,dekat dah tu kan dengan icity..lepas tu apalagi jom la kite ke trick art museum tu..

tiket masuk RM15 untuk dewasa dan kanak2,adrien tak kena lagi sebab tinggi belum mencapai tahap yg ditetapkan..
seronok juga masuk sini,boleh la bergambar macam2 hehe,itu yg akak fefeeling dok paris tu.. layang je la gambar2 kami hari tu ye..

 budak ini tak reti nak duduk diam,suka sangat dapat jalan2,sekali lagi mama gumbira sebab adrien tak terkucil dalam seluar,mula tu risau juga mama sebab dia seronok sangat nanti lupa nak terkucil,mama je dok asyik tanya"adrien nak pegi toilet?" dia menggeleng aje..mau mama tak risau,siap pakaikan pampers adelya punya...hahaha teruk btoi mama,tapi memang betul adrien tak terkucil pun...


abg adam dengan gayanya..dah sporting bila mama suh bergambar je,dah boleh buat gaya,tapi tak boleh blah dengan buaya tu abg adam buat rileks je..


papa dengan adelya...ikut je apa yg papa buat,adelya pun macam tak cukup kaki nak bergerak,seronok dia kesana sini siap berbaring atas lantai kemain lagi dia..seronok sangat gayanya dapat lepas bebas macam tu..


sesekali mama pun nak interframe jugak la...hehehe,kira boleh la tu ye..

layankan lagi beberapa gambar yg sempat akak edit..

  



 

mak ngan abah mentua pun terpaksa la join anak2 menantu bergambor,mujur sporting mak abah mentua akak ni hehehe

ok itu je cerita cuti2 dua hari kami 

wassalam

Comments

  1. masa kami pergi dulu masih murah lagi nak masuk kebanyakkan tempat situ. sekarang kemain lagi semua dah mahal2 sobssss

    ReplyDelete
  2. Bila tgk2 entry pasal trick art museum di malaysia ni saya rasa kelakar pula. Kelakar yg saya ni masa g korea beriya masuk muzium ni..muzium mcm ni yang ada di malaysia tak pula nak masuk..

    ReplyDelete
  3. Da lama x ke nilai 3. Tak dpt byg nilai 3 yg dlu mcm mana rupanya. Hihi..

    Seronok budak2 ni dapat berjalan. Wp cuti nye sekejap. Agaknya kalau bercuti 3d2n, mau la aimy xnak balik dr rumah mak ngah.. hehe...

    ReplyDelete
  4. saya tak penah sampailah ke situ
    cam best aje ye
    nak p jugalah =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts