anak-anak mama


Assalamualikum...

wah gatal jari jemari ahkak ni nak menghapdate blog je rasanya..kihkihkih
jangan marah haa..jangan bosan membaca ye,kalau bosan pun takpe tapi jangan bagitau akak..hehehe



hari ni nak membebel pasal tuan puteri dan hulubalang berdua tu.

Hari tu kemas bilik bawah yang dah macam stor tu,kita bikin 5S lah mana yang elok kita simpan mana yang dah tak elok kita buangkan aje.yang banyak dalam bilik tu permainan anak2 lah.hasil dari mengemas tu keluarkan balik 3 permainan besar yang ada,semuanya bukan akak atau en.azmi yang beli tapi dua antaranya adalah hadiah hari lahir untuk adam dulu,mak2 sedara adam yang bagi. memandangkan adelya pun dah boleh join main sekali en.azmi basuh dan biarkan anak2 bermain, 2 biji kereta sebiji motor,yg menjadi rebutan abg adam dan adrien tentulah motor tu,mujur juga boleh naik berdua,itupun kadang2 berebut juga,memasing nak bawa.

Bila dah kecoh2 berebut mula la en.azmi menyinga,terus dia ugut nak masukkan dalam stor balik,baru lah reda sikit,tapi yg tak makan saman tentulah abg kawasan..hahaha belum sempat dicas penuh dia dah bawak motor tu..hoiihh bengang je en.azmi,pastu dia marah sebab motor tak jalan,udah macammana nak jalannya kalau bateri pun tak sempat nak cas.

bila dah kena marah dgn papa..dia tinggalkan motor lepas tu pergi kacau adelya yg tengah main kereta tu pulak.." baby bangun..ni abg yen yg punya..." hahahaha...sesoka hati dia je kan,pastu dah bergaduh berdua tu sebab si adelya pun boleh tahan juga melawannya tu,mama peratikan aje..ikut koranglah anak2...adoyaii abg kawasan tengoklah gambar adrien tu,en.azmi gunting rambut dia hari tu dah macam helmet dah hahaha...

ok lah nanti mama sambung membebel lagi..banyak sangat gayanya yg mama nak bebelkan nih hehehe

wassalam

Comments

  1. kadang tu cian kat yg besar, asyik la kena mengalah wpon la dia x salah... tp nak wat cmner, da dia yg besar kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..memang kesian tp dia kan abang,terpaksa la mengalah dgn adik

      Delete
  2. ha ha..samalah anak2 saya..kalau bergaduh saya biarkan aje..jangan sampai cedera sudah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak memang biarkan je,kalau dah teruk sangat baru mama masuk campur..hehehe

      Delete
  3. "baby bangun" hahahahaha gangster betoi haa abg yen ni. kami nanti ni mcm mana la kalau Uwais ada adik huuu. tapi buat masa ni kalau dengan anak org lain dia beralah

    ReplyDelete
    Replies
    1. abang yen tu memang abang kawasan sangat..hahaha

      Delete
  4. amboi abang cian adik tu hehehe..
    comel anka2 berebut..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. comey sangat sangat berebut tu,tp kadang2 mama yg x comey sebab dah bengang hahaha

      Delete
  5. wah.. bagus la rajin update blog.. jgn jd cam ira.. hehe..
    kak lah edit gmbr guna software ape ek??
    ira nk update blog, nk edit2 gmbr, tu yg terus x jd update blog tu..

    hahaha.. mmg da agak da ayat a.mi tu masa kak lah ckp kat wassap, kejap je elok tu, pastu gaduh lah berebut nk bawak.. nk reply kat wassap hr tu, tp x sempat..

    meriah rumah.. bergaduh kejap, berbaik pn kejap.. itu la adik beradik.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini guna photo grid dgn camera 360 download kat play store je..hehehe

      Delete
  6. Mcm tu lah karenah anak2... Yg kita akan rindui bila mereka dah besar :)
    Hahha, saya pun baru lepas gunting rambut danish... abah pun kata jadi mcm helmet jugak... ekekkek

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..bila anak2 dah besar nanti mesti kita rindu saat2 yang macam ni

      Delete
  7. ni yang untung ada adik beradik ramai kan kak
    ada aje barangan diorang belikan untuk anak-anak kita
    tak payah kita melabur sangat...hehe
    motor gitu memang jadi rebutanlah
    anak-anak saya pun sama =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts