si pelat dan sikerinting mama


assalamualaikum...



9 disember 2014...











selamat hari lahir anakanda...
3 tahun sudah melihat dunia...
inshaAllah jika umurmu panjang makin banyak yg akan kau lalui
jangan gusar anakanda doa bonda tetap bersama anakanda,
jalan berliku anakanda pasti akan kau tempuhi..
sekarang inipun dalam usia yang seperti ini anakanda sudah bersama bonda menghadapi segala ujian dan dugaan, takpe bonda tahu anakanda kuat,sekuat bondakan...

wahhh...macam filem klasik pulak dahhh...

adrien aryan bin azmi
dah 3 tahun ni cakapnya masih pelat,kadang2 apa yg dicakapkan pun mama tidak faham,
adrien budak yang cerdik,ada saja akal dia yang buat mama tergelak,
kadang2 tak terfikir pun kat kepala otak mama ni apa yg adrien nak buat,setiap tindakan adrien penuh dengan kejutan...kejutan yg menyeronokkan..
setakat ni adrien pernah jadi pocong
lompat2 dalam rumah sambil menakutkan mama...antu pocong..antu pocong..
hari tu dia ambil dress mama..pastu jadi princess elsa
ambil buku buat menu...jadi waiter
sangat penyabar orangnya..

pada zahirnya adrien nampak kasar suka buli adelya, sambil lalu je dia sempat nak pukul adelya, tapi bila bangun tido..yang adrien tanya dulu "baby mana?" nampak tak..sayangnya abg adrien pada baby..buka mata terus tanya baby...
kalau makanan pun, abg adrien yg lebih suka berkongsi makan dengan adelya.
kalau adelya buat sepah,abg adrien lah yang rajin tolong mama kemas..
sweet sangat abg adrien ni..
"mama..yen nak tongget..kuning hitam.."
haaa ko..faham apa adrien cakap..
maksudnya..adrien nak toilet kuning hitam(kuning hitam tu merujuk kepada bumblebee okeh)

sembinggan,sepunggoh,sebenggas...abg punggak...
(sembilan,sepuluh,sebelas..abg pulak)
adoii..takpelah adrien..pelan-pelan mama ajar ye,supaya pelat tu hilang nanti..
yang penting anak mama rajin belajar, rajin nak solat,pandai mengaji..
mama doakan moga anak mama ni sihat2 sahaja...berjaya cemerlang didunia dan akhirat..


wassalam


Comments

  1. Wah.. hari jadi abang adrien ya..

    Selamat hari jadi buat Adrien.. moga membesar dengan sihat dan jadi anak yang membanggakan mama dan papa serta dapat berjasa kepada orang sekeliling.....i

    ReplyDelete
  2. AlhamduLILLAH.. selamat hari lahir abang adrien.. semoga sentiasa sihat dan ceria selalu.. :))

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Jadi Adrien.. sorry ye lambat wish kat sini. Masa baca hr tu, tetiba henpon abis bateri masa taip komen.. hehehe..
    Semoga membesar dgn sihat, semoga berjaya dgn cemerlang didunia dan akhirat :)
    tak pe la pelat sikit, lama2 nanti ok la sebutan adrien tu..

    ReplyDelete
  4. alhandulillah
    selamatvhari lahir adrien
    pelan pelan belajar lama lama hilang lah pelat tu kan

    ReplyDelete
  5. happy belated birthday adrien
    sweet komen mama pada dia adrien
    tulah dia kasih seorang ibu yang tiada galang gantinya
    moga menjadi anak yang soleh

    p/s-dia sebaya aisyah ye kak

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts