cekodok jawa style


assalamualaikum...

petang2 dekat rumah kalau taktau nak mengunyah apa,
kita bikin cekodok la, sebabnya anak2 suka makan cekodok.

kali ni..mama yg buat cekodok okeh, selalu papa yg buat..
mama buat cekodok versi jawa,
seperti yg diajar oleh kawan akak la,
buat dua jenis lak tu satu kosong yakni tepung saja,
satu lagi berisi karot dan kentang..








layankan gambar anak-anak menikmati cekodok mama
adrien siap berkepit dengan bantal busuk,
adelya sampai meniarap depan pinggan
hmmm..macam-macam pe'el anak2 nih

dah tau buat cekodok versi jawa ni macam best pulak,
sebab rangup diluar, gebu didalam..hehehe
nak buat cekodok macam ni senang je,
cuma dibancuh dengan air panas,kena buat slow2,masuk air sikit2 pastu kacau sebati,
penah buat 2,3 kali tak menjadi, sekarang ni dah ok sikit..
makan masa hujan..pergghh memang bestlah..
tapi anak2 akak ni memang pemakan orangnya,masak la apapun mesti habis

wassalam


Comments

  1. kenapa saya jawa, tapi saya tak tahu ada cekodok jawa?
    adelya makan sampai meniarap, memang confirm sedaplah tu kak
    hulur sikit kak, lapo nengok nyer =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la kawan akak yg jawa ni yg bg resepinya

      Delete
  2. Sedapnya cekodok. Dah lama tak buat cekodok.

    pssttt...saya kerja ngan property development. Under project ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh..ok ingatkan com.construstion..hehe

      Delete
  3. Haha.. buat cekodok dgn air panas ya. Saya ada juga buat kaedah ni sekali sekala.. tapi kaedah biasa la. Nanti nk google resepi cokodok jawa ni jugala..

    ReplyDelete
  4. Bkn main lg adelya.. Hehe..
    Ptg2 mkn cekodok mmg best.

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts