Tuesday, 25 August 2015

yang ditunggu....gigirl jua akhirnya...


Assalamualaikum....


Setelah kehadiran dua permata hati yang kedua-duanya hero..mama papa buat keputusan untuk mencuba lagi,mana tahu yang ketiga adalah gigirl..hehehe

Kita merancangkan..dan Allah sebaik-baik perancang, alhamdulillah..masa mama disahkan mengandung lagi...setiap kali solat mesti mama doa moga-moga anak yang mama kandung adalah perempuan..tak salahkan kita meminta,asalkan kita meminta pada tempat yang betul. memang mama berdoa sesungguh hati...

Masa mengandung kali ketiga itu, alahan teruk sedikit dari yang pertama dan kedua, badan pun tak larat je,sakit belakang tu memang setiap hari tapi mama tahankan saja, mungkin faktor usia agaknya..hehehe...

waktu check up kedudukan baby songsang, dokte ada cakap 75% baby girl, tapi jangan menaruh harapan yang tinggi kata dokte...hehehe dokte pun tahu mama kalau bleh nak baby girl sebab hero berdua tu pun dokte yang sama sambut jadi dokte tahu sangatlah rasa hati mama ni kan,mama pun cerita je kat dokte tu memang kalau boleh nak girl kali ni...inshaAllah kalau rezeki kan..

Dalam pada dokte kata baby girl,mama papa tetap tak menaruh harapan yang tinggi, lagi pulak ada orang kata tengok perut mama,rasanya baby yang mama kandung lelaki...tapi tak apa girl or boy mama terima je...cuma lebih ke arah girl la, bohonglah kalau mama cakap takde apa-apa sedangkan memang mama mengharapkan girl kan..

dalam berteka-teki tentang jantina anak..persiapan yang ala kadar tetap mama papa buat, beli sekadarnya sahaja, sebab baju abang-abang masih boleh digunakan lagi.

Akhirnya 22 ogos 2013...jam 7.52pagi lahirlah puteri yang ditunggu...alhamdulillah Allah makbulkan doa mama papa, nak melahirkannya pun mudah tak sampai setengah jam mama dalam labour room tu. syukur sangat-sangat Allah permudahkan, mungkin sebab masa mengandung tu mama dah cukup penat agaknya jadi masa bersalin Allah mudahkan.




ADELYA AZRA BT AZMI

inilah permata hati mama papa yang ketiga..2 tahun dah usianya..alhamdulillah membesar dengan sihat dan sempurna setakat ini...

moga adelya azra terus diberi tubuh badan yang sihat, akal yang cerdas dan bijak...menjadi anak yang solehah, cemerlang didunia dan akhirat.

umur 2 tahun ni macam-macam akal dah ada, nak melawa pun dah pandai walaupun kasar sikit orangnya, tak sikit la bamyak juga kasarnya tu..nak berbedak,berlosyen, berlipstik (lipgloss je la sebab mama pakai lipgloss je...)

sangat suka bergambar..tengoklah gayanya tu bila mama halakan henpon, terus berposing...kalau ajak selfie lagi suka.

Garng pun garang...kalau abg adrien tu jadi mangsa je, muka abang tu dah calar balar dikerjakan adelya, sikit-sikit mencubit...aduhai

ok lah ada masa nanti mama cerita lagi pasal buah hati pengarang jantung papa ni ye...

Allahummasolli a'la sayyidina Muhammad
Waala a'li sayyida Muhammad

Wassalam

8 comments:

  1. selamat ulang tahun lya..moga membesar dengan sihat..jadi anak yang solehah..cerdik..amin

    ReplyDelete
  2. Hapy beday adel..

    *doakan i gak semoga 3rd baby girl..hihih

    ReplyDelete
  3. selamat menyambut hari lahir adelya ...

    ReplyDelete
  4. Allhamdulillah, rezeki akak. Dah macam lengkap la kan ada lelaki ada perempuan, kami pun kalau boleh dengan izinNya nak la jugak sorang boboy hehehe.

    ReplyDelete
  5. Happy belated birthday Adelya.. ari tu saya dah nak publish ucapaan ni, tp masa tgh sibuk tetiba tutul gitu je komen ni.. moga adelya comel ni membesar sihat, jadi anak solehah yang membanggakan mama dan papa ya.. saya pun ada terfikir nak tambah ahli, harapkan diberikan puteri juga..

    ReplyDelete
  6. happy belated birthday adelya
    dua tahun dah ye, cepat masa berlalu =)
    comel aje nampak dia posing kat atas tu
    moga jadi anak yang solehah ye sayang ye

    ReplyDelete
  7. sebab Adelya membesar dengan abang-abang. perwatakan pun berbeza banding dengan gegirl yang lain. orang kata la gitu. macam Uwais dekat rumah pengasuh ada kakak dengan adik perempuan je. perwatakan dia pun tak kasar sangat. tapi kalau dia sorang memang nampak kasar nya. rambut ummi ni kena tarik aje dengan dia. huhhhh

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah...impian termakbul akhirnya. Besar dah puteri ni ☺

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...