dua puteri yang comel dan makan-makan

Assalamualaikum...

dalam family mama buat masa sekarang ada dua orang puteri, tapi keduanya punya karekter berbeza...hehehe biasalah kan mana ada yang sama





inilah dua puteri mama yang comel tu..daeisha dynara dan adelya azra...


kebetulan masa hari kejadian kedua puteri nih pakai baju yang sama pulak, tidak berjanji pun.. baju ini mommy daeisha yang beli masa adik mama kawin hampir 2 tahun yang lepas, waktu tu adelya baru 5bulan, nak pakai memang besar, baru sekarang muat, itu yang mama sengaja pakaikan, tak sangka sama pula dengan kakak daeisha...

kakak daeisha bukan main senyum lagi tapi adelya..sombong sangat nih masam je mukanya tu.. daeisha ni memang princess sangat kalau nak dibandingkan dengan adelya hehehe...daeisha lembut je orangnya,adelya princess juga tapi princess ala-ala "brave" tu ha...hehehe

ahad lepas anak buah mama belanja makan nasi arab dekat d'arab station, cheras. alhamdulillah moga terus dimurahkan rezeki aliff ye..disamping tu buat potong-potong kek juga sempena birthday adelya, ibu dan abg aliff...berkongsi bulan kelahiran yang sama jadi sambut ramai-ramai barulah meriah sikitkan...ibu 18hb, adelya 22hb abg aliff pula 24hb ogos...kalau arwah mak mama ada juga, mesti berkongsi bulan yang sama juga kerana arwah mak mama juga lahir dalam bulan ogos.



kejadian semasa makan-makan ahad lepas. seronoklah berkumpul ramai-ramai,walaupun 3 orang tiada pada hari kejadian, tapi tetap meriah, macam biasa yang gigirl je rajin bergambar yang geng boboyboy tak heran sangat bab bergambar, layan makan lagi bagus...hehehe

selepas balik dari makan-makan ni mama ke bandar saujana putra untuk mengambil kereta, masa disanalah  adik mama eksiden itulah perancangan Allah kan tiada siapa yang tahu..alhamdulillah segala proses telah selesai, kereta adik mama pun dah selamat masuk bengkel, mujur juga adik mama tidak apa-apa masa kemalangan tersebut berlaku, disetiap kejadian pasti ada hikmahNya yang perlu kita ambil pengajarankan...

Allahummasolli a'la sayyidina Muhammad
Waala a'li sayyida Muhammad

Wassalam

Comments

  1. comei tengok anak2 pkai baju sama..
    happy belated birthday semua :)

    ReplyDelete
  2. heheheh kakak murah senyuman adik masam skit tp dua2 nyer manis

    seronok kumpul2 gitu...

    ReplyDelete
  3. alolo comelnya pakai sedondon...selamat ulang tahun semua :-))

    ReplyDelete
  4. Serius je muka yaya..
    happy belated birthday utk semua yg celebrate.
    Smga dipanjangkan usia & diberi kebahagiaan dunia & akhirat.

    ReplyDelete
  5. tak berjani tapi still sama, sehati sejiwa la tuuu :D

    ReplyDelete
  6. Seronokla ada sambutan yang meriah macam ni.. untungla ahli keluarga akak ada dekat2 di kawasan lembah klang ni.. lawalah baju princess tu.. insyaAllah kalau diorang dah besar nanti tengok gambar ni, harapnya diorang pun rasa terharu.. ke kelakar eh.. saya kalau tgk gambar2 lama rasa kelakar. Huhu.. tak sangka saya dulu mcm tu.

    ReplyDelete
  7. wah nama! daeisha dynara...susah nak nyebut
    tengok rupa memang peramah orangnya...adelya belum masa lagi tu
    sat lagi...pening plak mama papa nak memenuhi hajat anak dara
    aisyah saya pun brutal, tapi suka sangat pakai gaun
    kalau pergi pasaraya nak beli baju, mesti nak pilih sendiri
    sat lagi adelya mesti camtu juga...nama pun gegirl kan =)
    sonoknya dapat kumpul reramai camni kan

    ReplyDelete
  8. adelya walau masam tetap terserlah manisnya. sweet sour gitu ekekeke. pandai2 je achik kira ni kan :p
    makan ramai2 memang meriah. sebab tu kira pun buat besday uwais dekat rumah mama kira. sana adik beradik ramai. sedara mara pun ramai yang sporting turun celebrate

    ReplyDelete
  9. Bley pakai sama baju plak yerp ☺

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts