3D Museum Art Gallery, Lukut

Assalamualaikum....

Mama sambung lagi cerita jalan-jalan mama sekeluarga. Selepas kami berkunjung ke upside down art gallery kami teruskan perjalanan ke satu destinasi lagi...hehehe alang-alang berjalankan, kita pulun la pergi tempat yang kita nak pergi.

Kemana pula kami? hai mestilah dah tahu tajuk entri pun mama dah tulis kan tempat tu...ye kami pergi ke 3D museum art gallery pulak...amaran...jangan muntah dan pening ye, bukan gambar terbalik kali ini, tapi gambar banyak pula...hehehe saja mama letak satu-satu, baru nampak hasil gambar tu kan...walaupun ada yang tak berhasil sangat tapi layankan sajalah...



masuk je ke sini ini adalah tempat pertama yang kami nampak, mulanya tak tahu juga macammana nak bergambar ni dan apa motif ruangan ini? oh rupanya bilik ni ni macam menakutkanlah, mama diruangan yang lebih kecil cuba menahan siling kononnya, abang adam tu menampakkan reaksi takut...tapi adrien berseronok pula dekat frame gambar tu..


ini gambatr kedua...dapat bergambar sefamily sebab ada pekerja disitu yang tolong snapkan picca, nampak macam bersantai je satu family bercuti diluar negara...hahaha

gambar yang berikutnya tidak mengikut susunan sebab mama pun dah tak ingat kerana anak-anak main ikut suka hati dorang je nak bergambar dekat mana, lagipun dengan anak-anak mama ni kita kena cepat, sekali dorang bergaya terus kena snap, kalau tak tak dapat dah gambar seperti yang kita mahukan tu.. oh ya untuk setiap gambar tu, ada ditunjukkan cara untuk kita bergaya dengan gambar- gambar tersebut.

tengoklah adrien tu..orang lain dah bergaya dia baru nak memanjat belakang lembu tu tapi mama terpaksa snap juga sebab adelya dah mengamuk nak turun...hmmm


jom merompak atm...hahaha yang ini nampak mejadi, tengok hero mama yang berdua tu dok kutip duit, mamalah ketua perompak disitu...huhuhu, dasat tu mama dapat angkat tukul seberat 100kg, tengok badan tak sado pun..hahaha


meluncur di pantai 3 beranak ni yer, nampak kesemuanya memberikan kerjasama yang baik tu, adelya pun bukan main lagi bergaya.

dibawah ini gambar mama dan buah hati mama dalam botol kaca...


nampak real je dalam botol kan.. bukan main buah hati mama buat muka takut tu...hahaha mama la suruh tu, gambar sebelum buah hati mama senyum-senyum je, mama cakap janganlah senyum buatlah muka takut, maka terhasillah muka takutnya itu


mama pun taknak kalah kononya tapi muka ada senyum juga, tak nampak pun ketakutannya disitu..nampak sangat tak pandai nak bergaya..

buah hati mama dan hero-heronya dalam mulut singa...


tak takut dia ye dalam mulut singa...tak takut kena ngapp ye, siap boleh senyum lagi tu


abang adam siap buat peace lagi, tak takutlah nampak gayanya tu


adrien dalam takut-takut tu, teringin juga nak bergambar dimulut singa, lepas amik gambar terus lari...hehehe

sekarang kita layan beberapa gambar buah hati mama...hehehe sempat jugalah buah hati mama ni bergambar...dekat sini banyak juga gambarnya dari yang sebelum ini...


amboi...amboi...buah hati nama ni jumpa harta karun ye.


sekali jafi avatar pulak..


kena kick pula dengan si kung fu panda nih, orang kena kick muka sakit, tapi buah hati mama ni kena kick pun muka ada senyum juga...


bersamapan bersama anak-anak...abang adam tu bukan main lagi panjat sampan ye..jatuh dalam air baru tahu...


berlawan dengan ular dilautan..hehehe kuatnya dia...


papa sibuk berlawan dengan sotong rasaksa, anak-anak muka rilek je...hahaha

layan gambar anak-anak mama pula


abang adam tu dah nampak gayanya nak menolong adelya, tapi adelya rileks je baring atas titi gantung tu hahaha...tapi gambar ini nampak macam real juga dengan gaya abang adam tu... pandai abang bergaya..


nampak tak mama suruh abang adam dan abang adrien yang bergambar disini tapi adelya yang sibuk gantikan abang adrien..hehehe abang adam mama suruh buat muka terkejut, dia pergi senyum pulak adelya yang nampak terkejut tu..


gambar ini memang tak menjadilah disebabkan budak berdua tu, ada ke dibaringnya atas api tu..hehehe


mama dan anak-anak pula...hehehe tahan lukisan jangan jatuh, sampai terkeluar air tu ye...tadah air tu abang..adrien...adelya hanya duduk memerhati.


jaga-jaga abang nak letupkan bom nih...tutup telinga cepat, adrien tu nampak betul takut dengar bom meletop...hehehe adelya juga yang cool...


mama...cepat tarik adelya, haiwan tu nak makan adelya...semangat mama menarik adelya, agar tidak dimakan oleh haiwan itu..

Gambar-gambar pilihan mama, yang mama rasa menariklah sikit...hehehe


gayatnya rasa...buah hati mama dimercu bangunan...


mama diterangi sinaran rembulan...hehehe


mama!!!! tolong abang...abang nak keluar dari botol ni, tolong abang mamaaaa... kata abang adam sambil menendang botol kaca itu...nampak macam betul je abang adam menendang botol kaca tu...bagi mama la..


adrien...kenapa comey sangat nihhhh??? dah nak sama comey dengan panda tu je mama tengok...hehehe tapi adrien comey lagi lah.. nampak macam adrien panjat pokok buluh tu je kan...hehehe


akhir sekali tentulah gambar anak dara mama nan seorang nih, wahhh seronok adelya belayar naik sampan ye...nak pergi mana tu? siap peace lagi tu...

Mama berpuas hati masuk kesini, ruangannya besar, ada dalam 3 tingkat..untuk mengambil gambar pun selesa kerana ruang yang luas, lagipun disitu diletakkan tanda dimana kita patut berada untuk mengambil gambar agar yang terhasil itu nampak cantik dan real...macam yang mama ambil ni tak nampak real sangat, sebab bukan profesional kan...hehehe

Banyak lagi gambar lain, tapi mama kongsikan yang ini sajalan nanti pening pula tengok banyak sangat gambar kan...

kalau ada sesiapa yang hendak berkunjung bolehlah ke :

3D museum art gallery
no.38-40 jalan DS 2/1
Bandar Dataran segar
Lukut 71010
Port Dickson

Harga tiket normal :

Dewasa - rm25
Kanak2 bawah 12 tahun - rm20

Harga tiket bagi pemegang mykad dan mykid :

Dewasa - rm20
kanak2 bawah 12 tahun - rm15
kanak2 dibawah ketinggian 90cm - percuma

berbaloilah masuk ke sini..hehehe mama suka ke tempat-tempat macam ni, bulan depan kalau ada rezeki kita masuk lagi museum 3D kat tempat lain..inshaAllah

 Allahummasolli a'la sayyidina Muhammad
Waala a'li sayyidina Muhammad

Wassalam

Comments

  1. Alhamdulilah..bestnya dapat bercuti 1 family..gambar yang kat pokok buloh to nampak betul2 real sangat .pandai bebudak ni belakon

    ReplyDelete
  2. cantik2 gambar kat sini..
    comel gambar yen dgn panda tu..
    kalau gambar kat art gallery ni, kene pandai bergaya lps tu camera cantik.. mmg cantik hasilnya..

    ira ni tak pandai nk bergaya.. lps tu plak kene dgn camera hp yg x berapa nk cantik bila ditempat2 gelap.. mmg spoil mood jdnya.. hehe..

    ReplyDelete
  3. hehe bestnya! pandai anak2 mama satu family berposing ye :p

    ReplyDelete
  4. seronok dapat bercuti bersama keluarga.. budak-budak yang paling seronok.. ;)

    ReplyDelete
  5. memang bakal di terjah nti ni sis kalau balik sana nti... hihi... best nya lah tengok.. anak2 pasti suka sngt.. penuh art... :)

    ReplyDelete
  6. aida terjah sini from blog YY :)

    aida x pernah sampai sini. ari tu hampir sampai, tapi mr.asben da penat. terus balik melaka aje.

    ReplyDelete
  7. pandai anak2 akak bergambar! hehee

    ReplyDelete
  8. Bestnya. Posing bukan main lagi memasing...hehehe...Bley tahan gak harga tiket nya.

    ReplyDelete
  9. kemain kan blh posing mcm mcm gaya.nmpak mcm real je.

    ReplyDelete
  10. pandainya dorg semua posing. memang nampak macam betul2 masuk watak tu

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts