gantung kuali la kita


assalamualaikum...

syawal belum habis,jadi ramai yg menjemput beraya ke rumah dihujung minggu..
weekend lepas.. sabtu beraya sampai malam
ahad petang je..

sakan jugak la beraya..makan je kejenye..
dah  beberapa tahun akak tak buat open house.ntah la bila nak buat lagi taktau la...

sabtu petang kerumah adik akak di cheras dia pun buat open house, akak datang makan je.
sedap makan bakso, tp terambil cili lebih,berasap perut dibuatnya..

kitorang saja amik gambar post dlm group wasap sbb adik akak yg kat perak tu tak dapat balik..
hehehe..saja kasi bakar sama itu budak...semua gambar makanan kitorg post kat dia, berbulu je budak tu...akak2 dgn abg semuanya suka mengenakan adik nasiblah kannn...







dah nak balik tu baru la si adelya ni dgn bapak saudara dia,kalu tidak jgn harap la..
sentuh sikit je dia meraung mcm nampak apa je...
teruk betul...
itupun sekejap je dia nak...

dah habis bedal makanan,pukul 7 gerak balik,
sampai rumah mandi tukar baju anak-anak, pastu keluar lagi,beraya lagi..
jumpa kawan-kawan satu kelas apalagi, sembang tak ingat dunia, ada yg memang 20 tahun tak jumpa malam tu jumpa balik,mmg havoc la, mana yg tak dapat hadir tu..mmg kena la dgn kitorang..
post gambar dkt wasap group juga..
dekat pukul 12 baru balik rumah..rasa penat sangat..
sampai rumah lak akak dah sakit perut...
itulah macam-macam yg disumbat,makan tak ingat dunia, gitulah jadinya..

ahad lepas zohor..
ke tudm subang lak, semua berkumpul diluar sementara tunggu kawan jemput, kalu tak dijemput nak kena tinggal ic semua,kitorang malas,jadi datang la kawan menjemput..hehehe
sambil makan sambil sembang tak sedar dah pukul 6,
sampaikan ada jemputan dari member blog tak dapat akak pergi..
sampai rumah dah dekat pukul 7,nak ke rumahnya mcm segan pulak sebab dah petang sangat,
sudahnya..mesej minta maaf...
inshaAllah ada rezeki kita jumpa nanti ye...



adelya tido diriba,mama sempat makan semangkuk laksa.
lepas tu mama bedl nasi pulak sepinggan...
dasyat lak mama ni makan..hehehe
tetntu tuan rumah suka sebab makanan yang terhidang habis, itu bermakna makanan yg dimasak sedap..betul tak?? akak risau kalau masak org tak makan...

malam tadi pukul 1pagi akak terjaga perut memulas-mulas...adoi terus tak boleh tido berulang-ulang ke bilik air..dah tua-tua ni perut tak tahan dah bila makan makanan pedas...

minggu ni ada lagi jamuan raya bersama jiran-jiran akak..
gantung periuk kuali lagi la minggu ni ..hehehe

wassalam

Comments

  1. hehe...seronok kan memenuhi jemputan open house
    kita ler yang happy sebab gantung kuali tuk seketika =)

    ReplyDelete
  2. Haha.. makan pedas2 tak ingat ya. Dah balik baru rasa kesannya.. jadi mak ni anak di riba pun kita makan kan? Saya tgk suami saya kalau nak makan mesti elok2..masa anak jarang sekali dia makan. Ai beza dgn saya.

    ReplyDelete
  3. bestnye g open house..
    kalau tiap mggu open house mmg gantung kuali la jwbnye.. hehe..
    Kak lah nmpk lain la bila x pakai spec.. nmpk lebih muda..
    Igtkan adik kak lah yg peluk daeisha tu.. :)

    ReplyDelete
  4. Seronoknye gi mkn2 open house...slamat hari raya yek..xlewat lg kn...lum abis lg bln syawal ni...hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts