Thursday, 21 April 2016

Mama..nor fazilah Ibrahim

Assalamualaikum...

hari ni beberapa kali dapat call, kalau dapat call yang baik nak bagi duit RM1 juta tak apa juga, ini tidak call sebab nak bagi saman, kerana apa? beli barang tapi tak bayar, dah dapat surat saman, tu lah siapa suruh beli barang taknak bayar...hadoiii susahlah ini macam,.,

Okeh kalau yang membeli itu mama tak apa juga, ini orang lain, yang receptionist pun main sambung je ke extention mama ni haaa...aduh duh duh...mama ni nor fazilah ibrahim, tapi yang orang tu cari fazilah Jamil, salah oranglah ni, satu hal pulak mama nak menjawab pertanyaan orang.

Pulak tu kita pulak kena marah, kenapa ye? saya call 3 kali semua main past sana sini? manalah i tahu encik, orang yang u cari pun takde kat jabatan ni, yang ada nama fazilah saya saja, itupun saya fazilah ibrahim bukannya fazilah jamil. adoii siapa yang beli barang tak mahu bayar nih???

Dah di past sana sini, pegawai-pegawai kat sini pun ingat mama lah pulak yang membeli barang tak bayar tu, sudah kena panggil dan ditanya, tapi bukan kita punya salah buat apa nak gelabah ye tak, ini saja membebel kat sini, nanti kena tahu nama penuh orang ye...hehehe takdelah tersilap orang.

Mama pun tak tahulah siapa orang nya tu, beli barang buat alamat ofis, no.phone pun bagi no.ofis, yang peniaga tu pun kenapa tak minta no.enfon ye, pastu kenapa tak minta alamat rumah, bagi alamat ofis pula, lainlah beli barang online, memang letak alamat ofis saja, sebab barang sampai orang ada di ofis..hai macam-macam hal.

Pagi tadi pun dapat berita sedih, moga Allah mudahkan urusan paksu, Allah nak uji tu, InshaAllah setiap ujian pasti ada jalan penyelesaiannya, moga paksu dapat selesaikan dengan baik, moga Allah berikan jalan buat paksu nanti ye..paksu adik bongsu mama, doakan paksu ye moga Allah mudahkan urusannya...terima kasih


pic dr pakcik gugel



Wassalam.

19 comments:

  1. TABAH HADAPI MASALAH AKAN ADA JLN PENYELESAIANNYA...

    ReplyDelete
  2. Mulai harini akak panggil Ilah lah ya...hmmm nama ayah kita serupa kan.Anak sedara akak pun Fazilah juga.
    Siapa lah yang buat onar tu ya...masalah nya dah menyusahkan orang yang tak berkenaan...apa pun akak harap masalah Ilah akan dapat diselesaikan.
    Juga urusan pak usu llah InsyaAllah akan dipermudahkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh saja kak.. itulah saya pun taktahu lah kak, dah kita pulak yang kena

      terima kasih mendoakan

      Delete
  3. In sha Allah...moga Allah permudahkan semuanya ya mama...

    ReplyDelete
  4. kaknoor pun nak panggil Ilah saja jugak ya
    sebab sebelum ni kaknoor mmg tak tau nama Ilah
    selalu dok sebut azra saja
    bertabahlah ya dik
    semoga ada jalan penyelesaian nya nanti

    ReplyDelete
  5. Kita pulak yang kena kan... Huhu. Insyallah awak, moga dipermudahkan semuanya nanti..

    ReplyDelete
  6. Alhamdullah orang lain. Moga dipermudahkan urusan Pak Su, tu la nnak panggil AA ke Fazilah :) AA nama anak kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye AA tu nama anak2..hehehe

      panggil fazilah, ilah @ lah saja pun boleh BP

      Delete
  7. haha biasa lah kalau dapat call tp silap org..
    akak selalu dpt call, ckp mcm ni
    hello nak berckp dgn cik khairul, bila akak jwb, ye saya berckp
    dia jwb balik...oh! saya ingatkan lelaki. [sabar je lah]

    moga urusan paksu dipermudahkan. amin

    ReplyDelete
  8. hurm.. memang terbakor la kalau dapat call mcm ni. kena pulak time tu tengah sibuk..silap hariulan boleh kena fire...

    ReplyDelete
  9. semoga tabah hadapi apa jua rintangan n kesedihan

    ReplyDelete
  10. Dah nama sama Azra....terpaksalah hadap jugak nampaknya hihi...

    ReplyDelete
  11. laaaa pulak. dah rosak nama akak je. sape la yang tak bertanggungjawab tu

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...