Saturday, 23 September 2017

Besday pakcik

Assalamualaikum...

Untuk seminggu ni pakcik(adik mama yang no.8) duduk rumah mama sebab perlu bekerja di manipal hospital seminggu. Kebetulan semalam besday pakcik. Kami.kakak2 yang ada ni.merancang la nak buat surprise untuk pakcik. Semalam pakcik keeja siang jadi mudahlah kerja kami.

Pukul 7 lebih pakcik sampai rumah tapi memang takde buat persiapan apapun rilek je sebab ibu dan abah sponsor kek jadi doranglah beli kek, mama, maktam dan makdak share beli kfc tapi tugas untuk membeli serahkan pada makdak mama yang kat rumah buat biasa je, anak-anak pun tak tahu kalau bagitahu risau bocor rahsia pula makcik bawang tu hehehe.

Alhamdulillah jadi jugaklah surprise kami tu, pakcik siap mandi duduk tengok tv, mama buat-buat tunggu kawan datang. Bila ibu dan makdak sampai semua keluar pakcik buat taktahu je, ibu siap bawa kek berlilin dari luar. Masuk je pintu pakat nyanyi ramai-ramai, senyum jek pakcik tengok.


Surprise menjadi, pakcik berkain pelikat je tu haa, yang sebelah tu tumpang jugak. Budak berdua ni muka sama jek hehehe. Alhamdulillah semua berjalan lancar, anak mama yang nak makan kepsi tu pun dapat makan kepsi. Punyalah sebelum tu adrien ajak mama pegi beli kfc mama pun dok cakap nanti jap lagi kita keluar beli, pada halnya makdak dah beli pun hehehe. Sudahnya merajuk pulak adrien sebab dia nak pergi beli juga...hei budak sorang ni macam-macam hal.

Untuk pakcik semoga terus berjaya dalam bidang yang diceburi. Bekerja sungguh-sungguh dan semoga menjadi hamba yang berjaya didunia dan akhirat. Tapi pakcik ada kat rumah ni seronok juga mama sebab pakcik ni rajin, tolong basuh pinggan, sapu sampah ehh.ringan juga kerja mama bila ada yang membantu selain en.azmi tu hehehe. Haa sapa nak buat calon suami bolehlah ni hahaha..sempat promote pulakkk

Wassalam

12 comments:

  1. sama mcm abg dekat umah ni, bab memasak dgn mngemas serah je kat dia..timm pulak yg blajar msak dari dia..hehe..

    ReplyDelete
  2. happy belated birthday pakcik. sempoi jer potong kek dengan kain pelikat hihihi. amiiinnn utk doa mama utk pakcik tu ya. 😊

    ReplyDelete
  3. Bertuah pakcik ada kakak2 yang penyayang....tak lupa besday adek.
    Bagus pakcik rajin buat kerja rumah..bertuah yang jadi teman hidup nya kelak.

    ReplyDelete
  4. Happy belated birthday to pakcik..
    Untung ada kakak2 sporting yg buat seprais...

    Ha ah, seiras muka mereka berdua dlm gambar...

    Anak2 saya, kalau cakap paksu nak datang ke, nak balik rumah paksu ke, mesti seronok..
    Paksu jenis rajin melayan...

    ReplyDelete
  5. wah...untunglah pakcik...selamat panjang umur pakcik...

    ReplyDelete
  6. Memang betullah AA ada iras si Adrien dengan pakciknya tu. Ini ke adik AA yang kemalangan baru-baru ni? Nampak macam okay aje dah. Apa-apa pun, semoga panjang umur dan dimurahi rezeki hendaknya buat birthday boy ni. Hehehe!

    ReplyDelete
  7. Ohhh ...Pak Njang tu no bape lak Azra? Pusing kepalaku haha.... Pak Njang dah sihat ke....
    Kalau mcm ni punya rajin , duduk terus kat rumah hang pun tak kisah ye Azra hihi....
    Eleh........nak jugak disebut En Azmi tu ye, takut kang En Azmi tak dukunglah tu hihihi...

    Happy Bezday pakcik! Moga dapat jodoh cepat ye

    ReplyDelete
  8. Hihi, ni singgah Kali kedua ni, just nak wish sanah helwah Kat pakcik tu, eh..ramai lagi adik bujang mama ek, dah Ada yg punya ke tu, haha.

    Eh, sori mama tkleh nk celoteh panjang nak mop umh Jap, byk naw semut, hampir tiap Hari nk kena mop

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum selamat pagi sis

    bagus buat kejutan macam ni

    menyambungkan kasih sayang

    ReplyDelete
  10. Hepi birthday pakcik. Boleh pm tepi x ni mama? Haha

    ReplyDelete
  11. Happy belated birthday pak cik..
    Sesekali buat suprise mcm ni, mmg seronok.. Mesti jd kenangan utk yg kena suprise..
    Untung la dpt adik yg rajin.. Senang la kak lah.. Hihi..

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Maaf... Mama tak percaya

Assalamualaikum... Walaupun banyak kerja yg perlu diselesaikan di ofis tapi hari ni mama tak ke ofis sebab hari k hari graduasi & kece...