Tidak bertemu


Assalamualaikum...



Dia membiarkan air dua laut (yang masin dan yang tawar) mengalir, sedang keduanya bertemu. Diantara keduanya ada penyekat yang memisahkannya, masing-masing tidak melampaui batas (suran Ar-Rahman ayat 19-20)

Subhanallah...walaupun hanya melihat dari jauh tapi dapat dilihat air masin dan air tawar itu tidak bercantum. Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang hendak engkau dustakan.

Kalau google gambar-gambar tentang air masin dan air tawar yang tak bertemu ni lagi banyak gambarnya, cantik-cantik pula tu, mama ni dapat ambil dari jauh je, itupun dah rasa kagum sangat.

Eh mama tak pergi bercuti ye, ini gambar lama..terasa nak.share disini.

Wassalam.

Comments

  1. subhanallah.. besar sungguh ciptaan Allah

    ReplyDelete
  2. Subhanallah. Sungguh besar kuasa Allah kan. Salam Jumaat kak. Semoga kita semua beroleh keberkatan hari yg penuh barokah hari ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam jumaat ana..inshaAllah aamiin

      Delete
  3. Itulah kebesaranNya. Kalau ikutkan memang air tu patut bertemukan dah namanya air, macamanalah nak dipisahkan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu MD, sepatutnya bercampur je kan, tapi itulah kekuasaan Allah kan

      Delete
  4. Subhanallah.. Cantik..
    Gambar ni amik masa g sabah hari tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ..ini sebelum landing, airport tepi laut, view memang cantik sangat,air laut jernih sangat

      Delete
  5. cantik sungguh ciptaan Allah.

    salam jumaat...

    ReplyDelete
  6. Subhanallah. Besarnya kuasa Allah Yang Maha Besar.

    ReplyDelete
  7. cantik! Dah lama tak mandi laut ataupun sungai. Bila nak ada rezeki entah

    ReplyDelete
  8. Kat mana tu Azra.... bukan dekat dekat tempat tu rasanya.

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts