Wednesday, 2 September 2015

Beef pepperoni dah jadinya

Assalamualaikum...

Jumaat lepas balik kerja gigih mama buat kek untuk dibawa balik kampung..hehehe saja nak bagi family rasa kek yang mama buat, untuk celebrate besday semua yang lahir bulan ogos. Gigih mama buat 2 biji kek.

Ingat nak makan petang sabtu tu tapi ada plan lain..jadi nanti saja kita makan kek yang mama buat tu.

Petang ahad barulah makan kek tu, sayangnya lemon chesse mama tu dah tak menarik rupanya.


Tengoklah tu...dah macam pizza beef pepperoni mama tengok rupanya...huhuhu

Durian chesse pun tak berapa menjadi, dah macam tempoyak chesse lak rasanya.mama terlebih whipping cream tu dan terkurang gelatin..takpe nanti akan diperbaiki lagi.


Rupa sebenar lemon chesse mama tu...masa ni strawery preserve tu masih fresh...bila kering jadi dah tak menarik.. Tak pe lah lain kali strawbery tu jangan letak awalkan...

Agak kecewa dengan hasil kek mama kali ini...inshaAllah akan diperbaiki.

Allahummasolli a'la sayyidina Muhammad
Waala a'li sayyidina Muhammad

Wassalam

8 comments:

  1. Gigih buat kek sampai 2sekali ya.. takpe niat murni akak yang paling utama..

    ReplyDelete
  2. cheese cake.yum3.favourite la...xpelah comot pun tp niat tu ikhlas utk jamu makan kan. praktis lagi bg comel plak

    ReplyDelete
  3. ala kak...rupa tak penting
    rasa tu...saya tengok ni pun rasa meleleh air liur =)

    ReplyDelete
  4. asalkan kek pasti nya sedar ....yan sendiri tak pandai guna gelatin untuk kek..tahniah jadi nampaknya tu

    ReplyDelete
  5. takpe kak. janji masih sedap. itu yang penting. dan yang paling penting datang ikhlas dari hati mama kan ;)

    ReplyDelete
  6. Wah...buat 2 bijik kek tu. Nampak sedap. Tapi mesti sedap ni kan. Practice make perfect gittew.

    ReplyDelete
  7. Tak pe la rupa nya mcm beef pepperoni.. yg penting rasanya sedap. Terima kasih belanja kek..

    ReplyDelete
  8. yang penting rasanya tu kak..
    deko deko lps ni repair balik..
    saya pon kekadang buat kek deko ke laut.tp saja suka suka nk deko. bg nmpak menarik .hihi

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...