ke melaka ke kita


assalamualaikum...

cerita dah agak lama nih,
tp nak cerita jugak la...hehehe
awal bulan mei hari tu akak pergi holiday dgn family en.azmi..
destinasinya adalah negeri melaka...
tahun lepas kitorang tak join,jadi kali ni dorg nak pegi lagi, so kitorg pun join la...

tapi kan...tak bestlahhhh...
oh bukan tak best pegi jalan-jalan tu, yg tak bestnyer..
kesihatan akak dan adelya tak begitu baik...

hari khamis akak dan adelya mula demam, jumaat tu akak cirit-birit lak.
tapi taknak menghampakan semua org,gagahkan juga la...
sepanjang holiday tu adelya tak ceria pun...
hati mama pun jadi gundah gulana...huhuhu
lagi gundah bila abg adam buat perangai...
sepanjang jonker walk tu..akak dukung dia sambil dia menangis kuat..

ohh..sabarlah wahai hati, mama nak menangis sama dibuatnya..



tempat yg dikunjungi...
menara taming sari, ronda-ronda sekitar melaka, jonker walk pastu naik river cruise...
esoknya ke muzium kapal selam, makam hang tuah,perigi hang tuah,
taman buaya...

tak lupa beratur panjang untuk merasa coconut shake dekat klebang...
bagi akak hmmm...biasa-biasa je rasanya, mungkin waktu tu tekak akak sakit, mulut payau jadi tak dapat nak merasa keenakan sebenar coconut shake tu..
maaf bg penggemar coconut shake klebang ye...hehehe
pendapat dari seorang yg tidak sihat pada waktu itu ye...


mentua akak yg sporting bila bergambar, kalah akak ngna en.azmi,
gambar berdua pun takde, balik tu dlm kereta tahan telinga je en.azmi dgr akak membebel..
gambar family pun, akak berdiri. dia duduk????
huh!!!...menyakitkan hati je...
yg tengah-tengah tu gambar abg adam dgn sepupunya ye...

2 hari di melaka..mungkin tak cukup utk berjalan-jalan, tp ok la kan,
ada juga buah tangan yg dibeli utk diri sendiri...hehehe en.azmi yg belikan baju utk akak dan anak-anak...


masa wesak day...berkunjung ke taman burung, tp gambar ni dengan ikan-ikan ye...
bagi makan ikan kt dalam taman burung tu..hehehe


ini je gambar akak dan en.azmi..
berempat je...adam hmmm berlarian sahaja...susah nak diajak bergambar sama-sama...

ok itu je kisah percutian kami...hehehe

wassalam

Comments

  1. Wah.. suka tgk famili akak ni. Sokmo ada aktiviti sama2, bagus tu.

    Betul, kalau bercuti di masa badan tak sihat, sungguh tak syoknya. Terasa tak enjoy sangat kan..

    Ai, Adam ni pemalu naknbergambar ke dia excited main tu? Sayangla tak ada gambar Adam sekali. Dress merah tu akak jahit sdiri ke? Nampak lawa lah..

    ReplyDelete
  2. bdn x sihat pergi mana walaupon best ttap jadi tak best kan..
    xpa lama2 nti nak le tu cik azmi bergambar..
    sama mcm cik abe saya.ssh nk bgmbr.. pastu payah nk senyum bila bergmbr..

    ReplyDelete
  3. badan kalau tak sihat memang tak best jalan kan kak
    awat abang adam buat perangai, dia tak sihat juga ke?
    sonok juga kalau buat aktiviti gini kan dengan famili

    suami saya pun susah nak bergambar sama kak

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts