kad laporan abang

Assalamualaikum...

Haih citer dah lama pun sebenarnya tapi kenalah up juga sebab sebelum ni dah cerita pasal kad laporan adrienkan, nanti kalau abang tengok takde cerita dia kecik hati pulak abang. biasalah abang adam tu kan berjiwa lembut sikit-sikit kecik hati.

Sekarang ni urusan sekolah anak-anak banyak mamalah yang uruskan kalau dulu memang lepas tangan je pada en.azmi memandangkan waktu kerjanya flexible tapi sejak bertukar kerja ni tak boleh dah, tiap-tiap minggu pun ada out station, bukan kerja besar pun ye dengar out station macam kerja besar-besar je kan hahaha..en.azmi kerja dengan forwarding company hantar barang pindah dan macam-macam barang lagilah, jadinya kenalah bekerja mengikut waktu,  bila barang perlu dihantar.

Mama half day lah hari tu sebab abang sekolah petang. memandangkan hari jumaat 12.15 dah rehat mama pun keluar awallah lagipun mama parking dekat masjid negeri kalau lambat mesti tak boleh keluar nanti bila orang dah ramai ke masjid mesti jalan keluar kena block dengan kereta yang parking ditepi-tepi jalan bagi mengelakkan masalah makanya kita keluarlah awal sikit lagipun memang dah waktu rehatkan. Balik rumah dulu rehat-rehat, waktu perjumpaan dengan guru pun 2.30.

masam sangat muka abang tu, takut eh?? hehehe..sebelum jumpa cikgu pun mama dah tahu result abang sebab dah check online sebelum ni, jadi takdelah terkejut pun dengan result abang tu
Alhamdulillah result abang ok je, baguslah dari dulu ada peningkatan walaupun bukan no.1,2 @ 3. takpe abang mama tetap bangga dengan abang kalau dulu nombor yang abang dapat belas-belas sekarang dah bawah 10 kiranya pencapaian yang baguslah untuk abang. mama tak letakkan target yang tinggi pun bergantung pada kemampuan abang apa yang boleh mama cakap "abang bagilah perhatian masa cikgu mengajar tu, biar faham" sebab apa? mama ni bukan pandai sangat nak mengajar abang huhuhu nak pulak math dengan BI memang peninglah mama nak jawab, soalan math pun panjang berjela susah nak faham. takpa lah abang slow-slow ye, anggaplah belajar tu satu benda yang menyeronokkan.

Mama bukanlah tak tekankan bab pelajaran ni tapi mama tak mahu anak-anak rasa terbeban dan tertekan untuk belajar, taknak juga wujudkan perbandingan antara anak-anak dan kawan-kawan mereka. seronok tengok kawan-kawan share video dan result anak-anak yang dapat pencapaian cemerlang dapat hadiah masa akhir tahun, tapi mama tak pernah rasa lagilah pengalaman tu tumpang seronok tengok anak kawan-kawan je lah. Syukur alhamdulillah pandai anak-anak dorang. Alhamdulillah anak-anak mama pun pandai jugakan. apa yang mama selalu cakap nombor tu adalah bonus apa yang penting abang boleh membaca dan mengira.

Apa yang mama tengok bukan setakat baca bahasa malaysia tapi membaca jawi pun abang dah lancar, mama bangga tau, bangga juga dengan ustazah abang sebab berjaya mengajar abang sebab apa? mama tak pernah pun ajar abang, mama pun tak tahu abang boleh baca jawi sampailah satu hari abang baca surat khabar jawi, terus hati mama rasa sayu..ehhh anak mama boleh baca jawi? cuma bahasa inggeris je masih gagap lagi, ye lah mama dia ni pun bukan tahu cakap omputih pun, ada perkataan yang tak tahu tu gigih selak kamus hahaha...takpe lah nak slow-slow kan, tapi kalau bahasa arab tu memang mama tak tahu langsunglah nak ajar.

Moga abang terus cemerlang di dunia dan akhirat. Ilmu dunia itu penting tapi ilmu akhirat lagi penting, biar kita berjaya didunia dan juga cemerlang di akhirat.

Wassalam

Comments

  1. Mama Yan, sori smlm singgah baca jer, tapi dh penat tk sempat nk tinggalkan komen.
    Akk dari dulu smp skrg yg amik report card ank suami je. Kt rumah baru citer 2. Skrg ni result pun bole amik trough online je, tapi report card day suami pergi juga.
    Betullah tu mama, akk pun tkde paksa terlampau ank belaj, cuma selalu ingatkan pasal h/ work je, tu pun Umar Zikri selalu ngelat, huhu..

    Eh, oklah tu kalo abg bole score tempat be 10 tu, tahniah2x, bagus tu, Kira bergeliga juga otak abg ni😘

    ReplyDelete
  2. Hihi gud luck abang...semoga lebih success yer.. =)

    ReplyDelete
  3. Kita pun sama mama... As long as anak2 buat yg terbaik kita dah OK.

    Well done Abang Adam ☺

    ReplyDelete
  4. Tahniah abg..
    Semoga terus cemerlang ye..

    Abg nabil kat rumah auntie ni selalu kena ingatkan homeworknya..
    Siap kena cek beg lah..
    Kalau tidak .. memanjang tak ada homeworkπŸ˜ πŸ˜•

    ReplyDelete
  5. Tahniah abang adam..
    Bagus abg pandai baca jawi..
    Tak semua org blh baca jawi..

    Betul tu, nombor tu bonus je.. Yg penting abang seronok belajar. Faham apa yg cikgu ajar..
    Semoga terus berjaya abg.. πŸ‘πŸ‘

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.. Tahniah abg. Top ten dh Kira ok la tu. Mama pun sama mcm Aryan.. tak mau bebankan anak utk belajar teruk2. Kesian diorg dh penat pagi org ke sekolah

    ReplyDelete
  7. tahniah Abang Adam.. xpe next time try harder and insyallah will get better.. chaiyok2..

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah.. semoga Abang Adam makin cemerlang..

    ReplyDelete
  9. tahniah abg.
    kipidap.
    be a clever boy.

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts