Gigil nak buat

Assalamualaikum...

Jamuan raya sebelum ni ada pot luck, mama buat kek batik. Tetiba ada yang nak order.. Eceh segan lak mama dibuatnya. Tapi dalam segan-segan buat jugalah sebab orang nak makan. Sedap katanya mama buat.

Malam tadi gigihlah buat kek batik. Gigih sangat ye pada hal senang je tak perlu bakar lebur je dalam kuali. Mula rasa penat nak buat tapi memikirkan orang nak makan tu mama buat juga lah, bahan pun beli dah petang, balik dari jalan-jalan baru singgah kedai beli bahan.


Ini rupa kek batik yang mama buat masa jamuan raya hari tu buat biasa-biasa je atas tu mama tabur kacang tanah tumbuk je. Hari ni pun mama buat yang sama juga harap-harap sedaplah, mama bukan apa kalau orang order rasa gigil je nak buat. Tapi dalam gigil tu tetap buat juga.

Wassalam

Comments

  1. Nak oder juga lah AA..
    Kacang tabur lebih ye πŸ˜†

    ReplyDelete
  2. Sedapnya sis.. lama tak buat kek batik..

    ReplyDelete
  3. Hihi..wah tabur kacang...mesti lagi sedap kan =)

    ReplyDelete
  4. Semangat sangat mama ni!Tapi betul kan. Kalau kita makan untuk diri sendrik relaks ajer. Tak kisah sangat pun outcome nyer bagaimana. Janji sedap. Kalau orang yang order memang risau lain macam. Takut tak menjadi..aduhaiii.

    ReplyDelete
  5. Nampak sedap sangat tu AA macam nak minta resepi lah hehe, memang sedap kalau ada kacang kat atas lagi banyak lagi best tu

    ReplyDelete
  6. sedap la tu... moga lps ni lg ramai org oder ngn akak fuhhhh3

    ReplyDelete
  7. wah tak terpikir boleh letak kacang tumbuk atas tu.selalu makan kosong mcm tu je :)

    ReplyDelete
  8. Mesti sedap bila letak kacang tabur...
    Rajin mama masak...
    Kalau dekat, saya pun nak order dgn mama.. nyum nyum!

    ReplyDelete
  9. Ada kelainan tu, letak kacang tumbuk plak,jadi tu.

    ReplyDelete
  10. Kalau buat utk org tu, mmg gigil kan..wp da biasa buat & senang je nk buat..
    Nnt nk try buat la ikut resepi yg kak lah bgtau hr tu..

    ReplyDelete
  11. Saya kan buat kek batik sekali je jadi. Lepas tu kan buat kali kedua ketiga langsung tak jadi. Bakatnya hilang terusss. Hahahhaa. Dah malas dibuatnya kalau disuruh buat. Rasanya mahu baling kuali mangkuk segalanya kalau kali ke-4 pun tak jadi. Hahahha

    ReplyDelete
  12. Presentation nya cantik sangat mama macam nak jamah aje sikit

    ReplyDelete
  13. Kacang tanah tabur rupanya rahsia mama ye :)

    Alhamdulillah ada rezeki boleh buat side income ni mama.

    ReplyDelete
  14. Kalau orang order, mesti sedap ni kan. Kalau dekat saya pun nak order jgak. Kek feberet anak2 ni.

    ReplyDelete
  15. Saya suka kek batik.... 2 hari lepas baru makan kek batik...

    ReplyDelete
  16. hehehe. kalau potluck irda jarang bebenor nak masaj sendiri kak..apalagi kalau nak buat kek batik ke.hehe.pandai akak buat sampai ada org order..nak selit order juga ni...boleh x kak..hehe

    ReplyDelete
  17. Siap dapat tempahan memang sedap lah tu AA.. klu dekat, nak gak merasa air tgn AA..hihi.. kek batik memang sedap..suka makan...:)

    ReplyDelete
  18. bukan gigil. AA ni gigih betol homemade.
    memang layak la niaga, AA. rajin :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts