Dia pun nak buat juga

Assalamualaikum...

Semalam mama dok lipat kain yang dah menggunung tu, anak-anak bermainlah kerjanya znrah apa yang dimainkan pun bersepah-sepah ruang tamu. Mama tahan sabar sajalah tengok plastik coklat pun bersepah. Biarlah dulu nanti mama kemas kemudian.

Sedang mama sibuk mengemas adrien datang, mama sampah buang kat sini yen dah buat bakul sampah.


Tengoklah adrien pun nak berkreatif jugalah tu plastik sampah sangkut dekat hanger. Ini mesti tengok tempat tisu mama la tu terus dapat idea sangkut plastik sampah dekat hanger nih. Ok ok boleh diterima tapi janganlah gantung depan pintu bilik mama tu nak oiii..


Ok yang ini mama buat. Rimas je tengok plastik sampah tergantung dengan plastik-plastik lain yang ada teruslah dapat idea nak bagi kemas sikit. Cari dalam almari adelya jumpa baju yang dah berlubang daripada mama buang baik mama buat sesuatu dulu. Itulah hasilnya.. Tempat letak plastik sampah. Kalau nak guna tarik je. Tapi gambar puteri tu terbaliklah harap-harap dia tak peninglah hahaha. Mama jahit sikit dileher baju kemudian kemaskan sebelum dijahit pada hanger. Hasilnya tak berapa kemas tapi kira oklah tak.serabut dah mata mama tengok plastik sepah-sepah.

Wassalam

Comments

  1. Wah cantiklah ....makin banyak idea akak...hihi...tapi betul tau, once kita sah start baru idea mencurah curah keladang gandum...gituuuu...hihi

    ReplyDelete
  2. WAH MAMANYA PUN PERLU FIKIR OVER KREATIF NI...

    ReplyDelete
  3. Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi mama?Dah mamanya kreatif, anak2 mesti kreatif juga hehe...

    Bagus juga idea mama buat tempat simpan plastik tu ye... I like :D

    ReplyDelete
  4. Wah, suka2..😁😁😁
    Mama kreatif ank2 pun kreatif yea.

    ReplyDelete
  5. Boleh ditiru jugak ni kreatif lah
    Taklah semak sngt kan

    ReplyDelete
  6. Kreatifnya kak. Ana plastik sorok dlm laci. Satu laci utk plastik je. Hehe

    ReplyDelete
  7. hihi, mak kreatif, mestilah anak menurun..

    ReplyDelete
  8. Yen pun kreatif mcm mamanya juga ye..
    Bagus idea kak lah ni.. Kdg2 leceh nk ambil plastik sampah, bila buat gini senang juga, tarik je. Hehe..

    ReplyDelete
  9. Kreatif betul sis dan anak.. comel je..

    ReplyDelete
  10. HAHAHA! kemana tumpahnya kuah kalau bukan ke laksa dan mee. Tahniah anak! kreatif macam ibunya.

    ReplyDelete
  11. kretip betul lah akak... suke lah tgk

    ReplyDelete
  12. selalunya anak yg kreatif ni dari ibu yang kreatif.xgitu kak..?

    ReplyDelete
  13. kretif.
    recycle.
    amalan yg bagus ni, AA.
    tak terfikir pun aida gini.
    tapi takde baju lama2 plak now.
    semua abis dah bagi org before raya ari tu.

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts