Wednesday, 10 June 2015

sambut menantu, mandi laut

Assalamualaikum....

Sabtu 6 jun 2015, majlis menyambut menantu adik ipar akak di kuantan, bergerak pagi dari kampung, perjalanan takde lah jauh sangat, pergi 3 buah kereta,family in law je...



pengantin...mulanya pengantin lelaki nak naik motor sorang-sorang,pengantin perempuan naik kereta, mama cakap baik naik motor je berdua,baru romantik...hehehe,pengantin pun naik motor berdua,kami mengikut dibelakang..

pengantin lama bersama anak-anak, sedondon pink suami isteri hehehe,walaupun lama masih berseri pengantin nih...tak hagak nak puji diri sendiri..jangan marah naaa

 
gambar atas tu pengantin lama masih tak sedar diri, bergambar taknak bangun, duduk juga dikerusi pengantin hehehe, pengantin bersila je dibawah, nasib baik pengantin sempoi..
gambar bawah, mak dan abah mentua bersama besan...malu-malu nak bersembang..eceh kalah pengantin baru....

anak-anak dara dan mak dara berposing sebelum balik...hehehe macam model muslimah lak rasanya, hahaha perasan jugak mama nih.nampak tinggi disitu sebab mama berwedges tu..hehehe fefeeling model katanya.

seronok tau kawasan rumah ni,memang kawasan kampung dikelilingi pokok-pokok, angin bertiup nyaman je...

selesai majlis,kami ke homestay,adik ipar dah booking homestay sebab kami plan bercuti terus di kuantan,alang-alang sampaikan. best homestay tu di tepi laut,cuma ada beberapa perkara yang tidak berpuashati...hehehe

petangnya aktiviti terjun laut...adelya tu mama pakaikan aje baju mandi abg adrien punya dulu hahaha..ok lah tu save bajet,mulanya nak juga belikan baju mandi gambar princess, hari tu dah tengok tapi tak jadi nak beli, mama cakap kita guna je baju adrien dulu..masih elok.

kali ini mama join terjun laut,tapi tak boleh nak berenang dan berkuak lentang sebab ombaknya agak besar, adrien dan adelya pun takut nak berendam, sudahnya adrien bermain pasir saja, adelya pun main air sekejap-sekejap je.

okeh mama stop dulu...nanti cerita lagi sebab banyak gambar, jadi malas nak letak satu entri kang pening pulak menengoknya...

Allahumma solli ala saiyyidina Muhammad
Wa ala aali saiyyidina Muhammad

Wassalam


7 comments:

  1. wah pink colour :-))

    selamat pngantin baru buat pengantin :-))

    ReplyDelete
  2. selamat pengantin baru kepada pasangan di atas ye..
    sempat lagi p mencari pantai yek.. =)

    ReplyDelete
  3. Wah..ini yang paling best, kenduri lepss tu boleh jalan2 main air pantai..seronok sangat trip balik kampung dan kenduri kali ni.. alhamdulilah majlis berjalan baik tu ya.. korang tema pink, lawa semua berbaju pink ni..

    ReplyDelete
  4. tapi mama yang palinggggggg cantik walau anak dah tiga orang hihihihihi

    ReplyDelete
  5. jalan2 sambil makan kenduri... bestnye.. lame la cuti ye mama...?

    ReplyDelete
  6. saya pun kalau p kenduri tu kan kak
    suka sangat ambil gambo kat pelamin =)
    rasa cam kononnya nak teringat balik memori beberapa tahun sudah...hehe

    apa yang tak best pasal homestay tu? cer cite
    mandi laut! lama dah tak mandi laut...
    kat mana ni ye kak

    ReplyDelete
  7. lain dr yg lain pengantin.jarang org buatkan.
    cntinya pemandangan pantai tu

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...