Tuesday, 2 June 2015

antooo comel...siapa yang takut

Assalamualaikum....

anak dara mama yang seorang ni,kuat mengusik juga orangnya...



Tengoklah itu ada sahaja idea adelya untuk mengusik orang, diambilnya baju papa,dipakai sekejap lepas tu,terus tutup kepala...berjalanlah adelya keliling ruang tamu mencari abang-abang sambil mengusik "antuu..antuu..."

Abang-abang pun berlarianlah apabila dikejar antuu comel ini..ketawalah adelya keseronokkan konon-konon abang-abang takut bila diusik...hehehe ada saja akal budak bertuah ni... bila sendiri kena usik, pejam-pejam mata takut... pastu siap cakap " cicak amik yeyen ni.." hahaha Sebelum mama cakap cicak ambil adelya, dia dulu cakap cicak amik yeyen tu..pandai sangat dia tu ye nak usik orang... ada-ada saja kerenah dia kan..

Pesanan buat anak-anak mama :

Tanda manusia sayang, dia berikan perhatian, tanda Allah sayang Dia berikan ujian, jadi bersyukurlah dengan ujian yang datang, itu tandanya Allah ingat dan sayang akan kita.


Allahumma solli ala saiyyidina Muhammad
Wa ala aali saiyyidina Muhammad

Wassalam


14 comments:

  1. Olololo...kiutnya...hihi suka mneyakat org...

    ReplyDelete
  2. hehe...saya teringat anak saya pun suka buat gini
    cepat betul dah beso adelya ye. cam semalam aje baca dia baby lagi
    ni dah pandai cakap. dia takut cicak ye?
    comel cara dia cakap, siap boleh bayangkan lagi =)

    ReplyDelete
  3. comel sangat antu ni... hihi..
    pandai yaya menyakat ye..

    ReplyDelete
  4. Geram adalah dengan antooo comel ni..
    Hehehe.. rasa nak gomol ajer.. dah lah anak akak semua dah besar2 AA.. lagi lah geram tengok budak comey ni buat keletah :)

    ReplyDelete
  5. hahaha....samalah kita adelya...masa kecik2 pun cik yan suka main macamni :-))

    ReplyDelete
  6. alaa comel..cerdiknyaa dia mengusikk

    ReplyDelete
  7. alahai comelnya keletah ... membaca sambil membayangkan geram pula jadinya ...

    ReplyDelete
  8. Comel je dia, pandai menyakat dah

    ReplyDelete
  9. haha, tak sangka dak kecil ni dah pandai menyakat... comel sangatla tu kan budak2 di fasa macam ni..

    ReplyDelete
  10. adelya ni macam anak buah kitalah, si jebat. suka main sakat-sakat orang. pastu dia sure akan cakap, "momok, amek makdak ni.. amek diaaaa.." mana dia tau word momok tu entahlah. ^_^

    ReplyDelete
  11. lawak pulak mesti riuh rendah kan smasa usik mengusik tu hihi
    tak sabr nk tunggu rania besar

    ReplyDelete
  12. antu comel kalau gini. ambik gomoi aje dia hihihihihi

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah....syukur... dengan ujian yg Allah berikan.. Sayangnya Allah kepada hambanya... InshaAllah kite kuat hadapinya.... Mudah2an ye mama...

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...