Wednesday, 3 June 2015

makan bersama anak-anak

Assalamualaikum...

mama dengan papa biasala, setiap kali lepas dapat gaji akan tanya anak-anak nak makan apa? hehehe bukan selalu kan sebulan sekali je, hari-hari dok makan yang mama masak sesekali kita makan diluar pulakkan,walapon mama tahu masakan mama lagi sedap kan..ahaksss

Biasanya takdelah makan yang best-best sangat pun,makan yang biasa-biasa je lah,sebab mama dengan papa ni pun bukannya tau bab makan kat mana yang paling bestkan, jadi kita makan je ikut suka hati kat mana-mana je.


(ini masa bulan bila ntah mama pun dah lupa)

anak-anak mama ni memang suka makan western food agaknya, taktau lah kot masa mama mengandung dulu mama rajin makan western, tapi tak juga rasanya...hahaha. adrien lah yang paling suka makan western ni, abang adam ok je...abis sangat abang adam share je makanan dengan mama, takpun abang adam order ayam goreng je, tapi tidak adrien...chicken chop sudah semestinya.



yang ini ikut selera abang adam, nak makan pizza katanya...semua ikut selera sendiri,papa nak spagetti apa ntah namanya tu,mama dah lupa tapi sempatlah rasa sebelum papa habiskan,sedap jugaklah rasanya..sup dengan roti tu untuk adelya la... mama yang pinggan macam-macam ado tu...hehehe, makan pun tak semoat nak hadam dengan anak-anak nih...ada yang panjat meja, ada yang menjerit-jerit..sudahnya bungkus bawak balik..makan kat rumah je.

tidak lama lagi bila adelya pun dah pandai meminta..kita tengok apa pulak yang menjadi kegemaran adelya, sekarang ni mama tengok adelya main makan je apa yang orang suap ke mulutnya, hinggakan kadang-kadang takut mama tengok perutnya yang membulat tu, banyak sangat makannya..hahaha

Pesanan buat anak-anak mama :

Jadilah orang yang suka membahagiakan orang lain..inshaAllah bila kita membahagiakan orang lain pasti kita juga akan merasa bahagia.

Allahumma solli ala saiyyidina Muhammad
Wa ala aali saiyyidina Muhammad

Wassalam


13 comments:

  1. sedap2 jer makanan tu kak..
    anak zee yang sulung pon jenis suka makan western gak..
    yang tengah ngan bongsu payah skit makan..ikut selera..nak bawak dorang makan luar kena make sure dorang bebetul lapar..

    ReplyDelete
  2. Lapar lapar terus tengok gambar makan...saat indah adalah dapat makan bersama anak2 kan :-))

    ReplyDelete
  3. wah...menu western tu! sedap!
    saya dan anak-anak suka, tapi papa anak-anak pula tak suka =)

    ReplyDelete
  4. Mesti meriah je makan dgn anak2 kecik ni kan..sampai tak sempat hadam mknn. :D

    ReplyDelete
  5. syokla gini bila anak-anak makan banyak.. kalau naim ni, takleh nak kata apa yang dia suka, ikut mood je dia makan. kalau tak de mood sesuap pun payah,, adik pula mujur jenis makan apa saja, tapi mcm akak cakapla, bila ank makan banyak, kita risau juga.. ai jadi mak ni, macam2 yang kita risaukan

    ReplyDelete
  6. sedap tu western..taste sama anty ni pulak ye..bila anak2 buat hal kt tempat makan biasalah tu..nama pun budak2 jenuh berperang sudahnya kenyang macam tu je.haha

    ReplyDelete
  7. sedap2 makanan tu kak... sy ni klu western sesekali boleh lah..hihi..tapi cik abg sy sukalah western.dia jenis suka cuba makanan...
    seronok makan bersama anak2 ni.. :)

    ReplyDelete
  8. sbb sebulan sekali lah blh pau mama n abah kan ... heheheee . byk tu menunya .

    ReplyDelete
  9. me okay2 je dgn western food. selalu pergi restaurant my hubby mesti akan order salmon grill dia buat, sedap. cuma nak makan hari-hari tu taklah, mahal. hehe.

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah bagusnya .. gitulah yer bila dah jadi parent ni.. anak2 ttp didahulukan hehe... sepesen je dgn yg kat rumah liya tu suka sgt dgn western food..

    ReplyDelete
  11. makan x sempat hadam.aama la dgn sy skrg ni
    msh.bru nk mbiasakan diri

    ReplyDelete
  12. makan dekat rumah jugak yang paling aman. kalau tidak jenuh nak berkejar dengan anak hihihihi.

    uwais sekarang dah makin besar memang kadang rasa malassss je nak makan dekat luar. risau suara ternaik level nanti kahkahkah

    ReplyDelete
  13. Kalau anak dah besar n pandai nak bgtau makan apa takpe...belanja la makan.. anak2 Me tak kisah nak makan ape, ape mama dia makan, dia makan la..belom pandai minta nak makan apa..tunggu la dah pandai esok..jenuh...hahahha~ InshaAllah rezeki anak2 ade je kan....

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...