Friday, 27 October 2017

ehhh...geram je dibuatnya πŸ˜‚πŸ˜‚

Assalamualaikum...

Anak bertuah seorang tu..pada suatu malam, masa tu tengah bermain dengan abg adrien nya, mama pula layan drama dekat tv.

"Mama bila kita nak pegi hotel? Yaya tak sabar nak pakai πŸ‘’πŸ‘’ ni pegi jalan-jalan" πŸ˜‚πŸ˜‚ amboi dia tu kan semangat nak pakai kasut tu sampai ajak pergi duduk hotel pulak. Lepas tu siap sambung ayat "nanti yaya bawa kasut ni je, selipar taknak bawak tinggal je dekat rumah" haaa tu diaaa dia punya potpet geram je mama dibuatnya kan. sekarang ni malam-malam dok pakai πŸ‘’πŸ‘’ je dalam rumah.. hehehe nantilah anak-anak ye kalau ada rezeki kita pergi jalan2 duduk hotel ye

Semalam dia tolong mama angkat kain dijemuran "ani angkat kain jemuran hujan dah turunnn"... huhuhu. Saja selit dialog pendekar mustarr kikiki. Masa angkat kain jemuran terjatuhlah stokin nya ke lantai terus dia membebel "ishishish mama ni habis stokin yaya jatuh" terus laju-laju kutip stokin dia yang jatuh tu. amboi amboi dia tu, kalau barang dia sayang tu kan bukan mainlah

Dah kenapa beria sangat anak dara tu? Ini gara-gara barang yang makngah bagi la, kasut, stokin gambar snow white dan hello kitty, baju lagi, sudu garfu hello kitty..amboii bukan main banyak barangnya, makngah pun kata tak perasan masa beli tu barang adelya paling banyak ehehehe...ye lah barang gigirlkan mestilah banyak yang cute-cute tak sedar terbeli macam-macam. Barang abang-abang pun ada juga cuma tak sebanyak adelya lah kan. sekarang ni makan nasi macam omputehlah siap bersudu garfu lagi, pinggan, sudu garfu cawan semua hello kitty pink  πŸ˜‚πŸ˜‚

Lepas dapat barang terus cuba..makdak pun melayan ambik gambar
Lagi satu yang buat mama geram...hahaha gelak dululah. tengah mama duduk tengok tv en.azmi bersuara "ni taknak ambik gambar ke? nantikan nak tunjuk kat blog"sambil angkat barang mama dapat tu...eehh geram je mama tapi buat muka selamba je la sambil jawab "tak payah ambik gambar pun, gambar dah ada" hahaha..eh nak tunjuk ke??? apa yang mama dapat tu kikiki


Dah selamat dirasmikan pun masa pergi konvo pakcik kat ulu kinta hari tu, mama dapat πŸ‘œ hihihi. Alhamdulillah makngah bagi beg. Lega tak payah beli beg dah sebab beg yang ada pun dah nak barai siap mama jahit lagi tu beg mama yang koyak tu, apa ada hal selagi boleh diselamatkan kita selamatkan janji boleh guna. beg makngah bagi tu tak bawa pergi ofis pun sekarang ni pergi kerja bawa beg sandang yang jabatan bagi je, banyak barang nak bawakan jadi beg sandang lebih sesuai dari πŸ‘œ.

Lepas post entri ni tak tahulah mama nak makan perlian atau kutukan pulak nanti hahaha..takpe kita terima seadanya perlian dan kutukan itu. Ehhh..bukan mama anak-beranak je dapat okeh, en.azmi pun dapat juga sehelai tshirt, tapi tak payahlah gigih sangat nak tunjuk semua benda yang dapat tu kan..semua barang tu kami dapat dari makngah yang baru balik dari korea minggu lepas kiranya from korea wif πŸ’πŸ’ la ni hehehe. tak dapat jejak korea dapat barang korea pun jadilah. Tq makngah...ingat kat kitorang, pergi holiday mana2 mesti ingat beli barang untuk semua orang, cuma mama je lah tak pernah bagi apa2 pun...segan juga asyik terima tapi tak memberi, bukan tak bagi kat makngah je tapi kat semua oranglah huhuhu

Wassalam


23 comments:

  1. bile anak-anak makin besar dan bijak ek kak.. seronok kalau layan dorang berbual..

    ReplyDelete
  2. haha, nasib baik dia tak ajak gi oversea, mama...hehe

    ReplyDelete
  3. Salam aryan..patut la anak dara comel tu tak sabar nak jalan2 cantik kasutnya..jauh dari korea

    ReplyDelete
  4. cantik nyer kasut :)
    patut la excited nak pakai...
    best nyer mak ngah yaya dpt ke korea. alhamdulillah...

    ReplyDelete
  5. Amboi bukan main anak dara sorang ni kak. Satu set warna pink. Gigirl sangat. Comel je.

    ReplyDelete
  6. Hahaha....patutla excited...comel betul kasut dia tu.....kiut jer tau =)

    Nanti kalau nak p hotel try usha wonderfly, harga dia macam ok =)

    ReplyDelete
  7. Wow made in Korea,patutlah Yaya excited nak pakai...sesuai sangat pink dgn budak ppuan...comel.

    ReplyDelete
  8. Hamboii, si makcik bawang ni bergaya dgn barang2 Korea dia yea, suka hati sangatlah tu dapat hadiah semua pink2 karer gitew kan, peminat pink ank beranak gayanya ni, hihi

    ReplyDelete
  9. Wah untung la.. sebagai blogger mmg pantang Kan mesti naknambil gambar je

    ReplyDelete
  10. Sesuai sgt kasut adelia tu utk pakai kat hotel Cameron Highland... hihihi
    Beg mama pun cantik..
    padai mak ngah pilih :)

    ReplyDelete
  11. comelnya anak... makin keletah dan makin bijak anak2 jika dibajai dan disuburi dengan baja cinta dan kasih sayang...

    ReplyDelete
  12. Haha comel je mama ni. Patutla yang kecik tu pun potpet potpet comel jgak. Kemain membebel macam orang tua kan. Hihihu

    ReplyDelete
  13. Salam AA!

    Lama pulak rasanya tak menyumbang komen di sini. Hehehe!

    Oh, MakNgah baru balik dari Korea makanya semualah dapat souvenir ya! Apa yang En Azmi jealous, mai sini tunjuk t-shirt yang dia dapat dalam blog ni! Mahu kembang-kuncup hidung gembira juga! Hahaha!

    Adelya bukan main lagi nampak voguelah dengan 'set persalinan' Hello Kitty pemberian MakNgah ^_^

    ReplyDelete
  14. Baiknya makngah.
    Bila birthday saya, nanti saya beri tau makngah. Hihihi

    ReplyDelete
  15. Untung ada adik beradik yg baik hatikan Azra.....Mesti makngah rezeki berlebih tu. Setakat bagi cenderahti kat adik beradik apalah sangatkan....

    Wah....cantiklah beg sling tu Azra. Pandai makngah pilih. Sesuai sangat bawak beg tu gi hotel tau hihi... Adelya pun nampak tak sabar sangat tu

    ReplyDelete
  16. wah3... si anak dara satu pasang pink... pttlah syg sgt dia ngn apa yg dia dpt tuh,,,

    cun la hbeg tuh kak, pandai makngah pilih... gitu lah adik beradik kak... mana pun pegi msti kita teringat nk belikan sesuatu

    ReplyDelete
  17. Hahaha..kemain dia semangat nak pakai kasut ye

    ReplyDelete
  18. Maknanya rezeki awak sekeluarga..ehh comey sungguh boot hello kitty tu..acik pun tersuka tanpa sengaja la pulak.hihi

    ReplyDelete
  19. Wah... Syoknye yaya..
    Hehe.. Bkn main syg brg dia ye..
    Moga bertambah murah rezeki mak ngah.. Cantik beg kak lah..

    ReplyDelete
  20. Comwy je keletah dia..
    Wahh. Korea mari .

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Kisah cuti 4 hari..ijab qabul maklang & paklang

Assalamualaikum... Cuti 4 hari kemanakah kita? ni mama nak cerita cuti 4 hari mama hari hahaha..bertabahlah baca sebab berjela panjangnya,...