jalan-jalan Key El katanya

Assalamualaikum...

Jumaat lepas kena menghadiri majlis APC di maju tower, kali ini majlisnya mengikut zon, zon tengah tentulah selangor bergabung dengan Kuala Lumpur. Pergi kesana bas disediakan, kena ada di dataran Shah Alam pukul 6.15am katanya. apalagi pagi-pagi sebelum subuh mama keluar rumah, sampai ofis azan subuh berkumandang dari masjid negeri. teruslah mama tuju ke surau yang ada di bangunan ofis mama tu, dapat whatsapp bas dah datang baru keluar.

Jakun kejap ye sebab dah lama tak naik bas hahaha..senang naik bas jimat masa tenaga minyak dan tak perlu susah-susah nak mencari parking nanti, dalam bas boleh tidur lagi. sebelum pukul 8 dah sampai maju tower, majlis akan bermula pada jam 9.30. sebelum tu petang sebelum dapat whatsapp dekat group mengatakan perlu pakai baju kurung, ahhh sudah...mama takde baju kurung, kasut bertumit 2 inci..punggah..mana mau cari, sudahnya pinjam kasut kawan, baju kurung tak upaya lah nak pinjam sebab budak2 tu kata "kalau bagi kaklah pinjam nanti sentenglah jadinya" sebab mama ni tinggilah sikit dari dorang.

semangat bergambar macamkan sendiri yang dapat APC..hehehe mana tahu tahun depan mama dapat ye dak
Dalam whatsapp tu cakap perlu berbaju kurung kecuali ibu mengandung, dan-dan mama pun cakap esok saya mengandung hahaha..sekali tengok balik terbalas dekat group kelab, pengarah pun ada dalam tu...hahahah hadoiii. Hari kejadian mama tetaplah pakai dress jugak huhuhu mana nak cari baju kurung, kalau cakap seminggu sebelum boleh juga mama belikan. Puan TP senyum tengok.. kan dah kata tak boleh pakai jubah, mama sengih je hehehe " ooo mengandung y"senyum puan TP hahaha mama gelak besar je la, pada hal tahu mama tipu je "mengandung betul tahu la" katanya lagi, takpe rezeki balas mama kikiki...

adik yang free hair tu yang dapat APC..dah kenapa dalam gambar ni mama nampak macam mengandung je nih..aippp tak ngandung ye cuma mengandungi lemak jerr..
Semangatkan mama keluar pagi-pagi gi majlis APC pada hal bukan mama yang dapat anugerah perkhidmatan cemerlang tu pun hehehe dijemput jadi penonton je. tunggu 5 tahun lagi la baru dapat agaknya kalau ada rezekilah kan, inshaAllah. majlis habis pukul 12, bas pula akan datang pada pukul 3 sebabnya hari jumaat lelaki perlu bersolat jumaat dulu. yang geng perempuan ni apalagi bershoppinglah, sungguh dah lama weh mama tak jejak sogo dan jalan TAR ni, alang-alang dah sampai kita ukur jalanlahkan. Dengan kasut runcing 2 inci tu mama catwalk kat jalan TAR hokeyy, gigih sangat nih, kalau nak ajak en.azmi datang sini harapan je lah memang takkan sampai rasanya.

semangat berjalan dengan kasut runcing tinggi 2 inci, biasa mama pakai 3 inci ahakss, gigih berjalan balik tu sakit jugalah kaki maklum dah tue, jalan jauh-jauh sengal kaki, tue berjiwa muda namanya
Dalam dok berwindow shopping tu sempat jugalah rembat sehelai tudung dan sehelai jubah, murah je dekat muaz tekstile tu RM50 je untuk 2 barang, oklah kan janji ada juga buah tangan yang mama bawa balik, entah bila pula nak dapat jejak sini pun tak tahulah mama ni, nak beli yang mahal-mahal dekat sogo tu memang takler..buntang bijik mata tengok rege baju hahaha, jadi kita belilah yang sepadan dengan bajet yang ada, beli yang mahal kang miss soru pulak kikiki, dapat yang murah pun syukur dah nak buat pakai pergi kerja je pun, janji selesa, tapi untuk raya nanti kenalah yang mahal sikit setahun sekali katanya kan..hehehe ehemmm jeling en.sombong minta duit beli baju raya..tema kaler apa? kena tungguuuu, yang penting sama geng gigirl sebab raya rumah mama dulu dah janji dengan geng gigirl nak sama kaler..gituuu ehhh nak  menyelit juga cerita raya ni apa hal.

Habis shopping singgah hotel pulak ko..hahaha bukan nak check in, singgah tumpang surau dengan toilet je ahahaha...kerlass sangat kau jah singgah solat kat hotel. ye la darikan tercari-cari mana surau baik kita singgah hotel dan tanpa segan silu bertanya "dimana surau?" orang tu pun jawab tingkat 7, zappp terus ke tingkat 7, toilet pula under construction kena pergi tingkat 5, apa ada hal guna lif kan moh ler ke toilet, jalan-jalan tengok hotel pulak kita, lepas dah tunaikan tanggungjawab dapat whatsapp perlu berkumpul untuk tunggu bas. sambil tunggu bas macam-macam ceritalah keluar geng wanita mesti ada plastik ditangan..sesekali katanyakan oklahh.

Dalam bas senyap sunyi je semua melayan perasaan dan melayan mata gamaknya. sampai ofis dah hampir pukul 4 bos kata boleh terus balik..laaa kalau diberitahu awal boleh balik rumah terus dah lama mama and the geng balik naik komuter pukul dobelas tadi, lagi cepat sampai. Mula tadi kata kena masuk ofis..ahhh takpe pukul 4 pun pukul 4 lah mama tak tunggu dah terus tuju kereta dan balik heheh...bukan senang nak dapat balik awal macam ni jadi gunakan peluang yang ada. Seronok juga sesekali dapat berjalan kat key el tu, kalau nak ajak en.azmi memang tak dapeklah, tak mahu nye dia masuk kl, sesak katanya baik jalan shah alam jerr. ye lah shah alam kesayanganku.

Wassalam.

Comments

  1. bestnye jenjalan....dh lama juga xmenyogo....hehehe...

    ReplyDelete
  2. aimi pun suka shopping kat muaz tekstil tau.murah.dah bertahun pindah balik kelantan tak tahu tahun bila la dapat jejak jalan tar lg.rindu zaman ukur jalan kat sana dulu

    ReplyDelete
  3. Gigihnya AA sempat singgah jalan TAR ye . =)

    ReplyDelete
  4. En Azmi sama dgn hubby saya la...
    Nak ke KL, memanjang jammed katanya... hahaha

    Auww, gigih shopping dgn kasut 2 inci...
    Dah peluang, takkan nak lepaskan pulak, kan?

    Ada juga org yg xde baju kurung...
    Kalau saya mmg baju kurung memanjang...
    Tak pandai pakai dress...

    ReplyDelete
  5. heheheheh gitu ye kata org luar psl bando kl nih, mcm kami yg duk sempadan kl nih, ok je msk kl kak tp kene pandai n tau mana tmpt nk di tuju... sbb banyak je supink complex kt sekitar kl nih, cuma tau ngn tak je mana tmpt yg ssk sgt2 mana yg sednag2 sesaknya hehehhe...

    wah2 takmo pakai baju kurung ek, msti dress baru tuh kan... kalau lah masin mlt akak ngandung mmg gelak bsr bos akak tuh...

    sogo ngn jln tar tu kak, mmg dkt je ngn opis tp dh bertahun dana tak jln situ, sogo tu pun sama hehehhe...

    ReplyDelete
  6. Hubby Kita pun tak suka gi area sogo & Jln tar... Sesak... sampai dah give up kita mengajak...

    Nape mama takde baju kurung erk... memang tak suka pakai ye... Kita suka baju kurung, pakai hari2 time keja dulu hehe...

    ReplyDelete
  7. Hubby Kita pun tak suka gi area sogo & Jln tar... Sesak... sampai dah give up kita mengajak...

    Nape mama takde baju kurung erk... memang tak suka pakai ye... Kita suka baju kurung, pakai hari2 time keja dulu hehe...

    ReplyDelete
  8. Peringatan tu Ilah kena standby juga baju kurung.Anak akak kata pakaian rasmi untuk majlis kat u kena pakai baju kurung ,jubah bukan pakaian rasmi....itu yang akak selalu ingat kan bawa baju kurung.
    Wah best nya dapat menyoping...murahnya dua barang 50rm...mana nak dapat kat tempat lain.

    ReplyDelete
  9. hahhaha termengandung tetiba...

    ReplyDelete
  10. Hahaha! Tak pasal-pasal termengandung dah! Nasib baik bukan penerima anugerah cemerlang. Double ucapan tahniah nanti kawan-kawan beri! Tapi kalau betul apa salahnyakan, AA. Kata nak tambah geng member!

    Saya pulak dah jemu jalan-jalan kat KL sampai hujung minggu dah tak tahu mana nak tuju. Itu yang selalu keluar dari KL. Cari makan pun sangguplah keluar KL, janji dapat keluar rumah!

    ReplyDelete
  11. Dan2..esok mengandung.. Hehe.. Kalau betul, tambah lagi ahli.. Hahaha..

    Da lama tak pegi jalan TAR dgn sogo..
    Mmg murah2 kat muaz textiles tu. Ada 2 kedainya kalau x silap. Rambang mata nk memilih.. Hehe..

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts