untuk dia heii..untuk dia..


assalamualaikum...

rasa macam sekejap je waktu berlalu,
ramadhan pun dah berada dipertengahan..lagu-lagu raya dah mula berkumandang di corong-corong radio..hehehe semangat utk raya masih belum membuak sangat..
sebab stress dengan keje, disebabkan cuti raya semua kerja perlu disiapkan cepat..
adoiii bikin akak stress ini macam..
walau apapon...semua perlu dihadapi dengan tenang..tarik napass..lepassss..

okeh citer pasal ramadhan lagi...alhamdulillah ramadhan kali ini, kami berjaya mengelakkan diri untuk berkunjung ke bazar ramadhan dgn kerap seperti sebelum2 ni, selalu sgt ke bazar..
untuk tahun ni tidak lagi ye... tabik kat diri sendiri..hehehe

oleh kerana tak ke bazar..terpaksa lah akak memerah otak utk memasak setiap hari..
ececeh...macam masak grand2 lak bunyik nyer pada hal masak simple je..
ikut apa yg diminta oleh en.azmi..wahhh gitteww macam mithali sgt rasanya nih...
semuanya utk dia...hei utk dia...( dah mcm abg adam lak nyanyi lagu sliq ngan najwa latif)


jeng...jeng...jeng...



 


inilah hasilnya dari permintaan en.azmi

pulut kuning.kari daging..kentang sumbat (itu akak yg nak makan, sbb yg makanan moden2 ni akak je yg lbh..en.azmi kurengg sikit)
en.azmi suka kuih-kuih tradisi...
tengoklah tu...badak hijau berendam..hahaha
kuih lopez d squera...berpeluh akak membuatnya...mujur habis en.azmi makan,
padanlah dgn penat lelah akak ni..hehehe

itu bukan makan utk 1 hari ye..itu masakan utk 3hari..saja kumpul ramai2 bg nampak banyak sikit masakannya.....
hari cuti bole la nak buat kuih ni,kalu hari keje..kita makan nasi telur dadar je la ye...

hujung minggu ni, kak nor dah order masak nasi beriani utk berbuka kat rumah dia..
adehhh ingatkan dia nak masak sendiri rupanya suruh akak yg masak...
ahaha...kena tunggu jadi tak nasi beriani akak tu nanti ye...

wassalam

Comments

  1. sempat akak masak ye
    kalau saya sampai rumah dah pukul 6:30
    tak sempat nak buat apa dah
    memang beli kat bazar, tapi malam masak juga
    sebab biasanya buka kuih aje =)

    ReplyDelete
  2. Bagusnya.. untung en azmi ada isteri solehah macam akak ni. Berbaloi memasak kalu suami suka makan ni kan..sempat buat oulut kuning tu, memang kagumla..

    ReplyDelete
  3. weekend kt rumah mentua. kira kalau mentua duduk dapur tlg gitu2 aje hihihi

    ReplyDelete
  4. Saya tak komen ke blm publish? Rasanya dah baca hari tu.Banyqknya kuih yang akak pandai buat..Sedap semuanya tu.. puas hatila dapat masak sendiri kan. Saya buatnya malas jadi tahan jelah keinginan nk makan kuih. Kalau beli mmg takla sebab saya tahu tak sedap.

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts