Monday, 22 January 2018

Fasa baru hidup ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚

Assalamualaikum....

Alhamdulillah syukur kepada Allah kerana masih dipanjangkan usia mama, Alhamdulillah juga hari ni mama memasuki satu lagi fasa umur yang baru, dah angka 4 kat depan tu ya. Moga dengan perubahan angka ini, maka kehidupan mama juga akan berubah ke arah yang lebih baik, bak kata ustaz yang datang ceramah life begin at 40 ni maksudnya... 40 tahun tu penanda arasnya, kalau masuk 40 tu kita berubah ke arah kebaikan maka inshaAllah hidup kita seterusnya akan kekal dalam kebaikan, begitu juga sebaliknya..wallahu'alam.

Dengan pertambahan usia juga maka makin pendeklah masa mama didunia ini..moga dengan pertambahan usia ini maka bertambah-tambah jugalah keimanan mama ni, bertambah2 jugaklah ibadah dan kebaikan mama. Segala yang kurang perlu di topup dan perlu istiqomah, bak kata ustaz dunia ini tempat untuk kita berpenat2 supaya kita dapat berehat di akhirat kelak, Banyak yang perlu dikejar ni, biar sedikit tapi istiqomah. Moga dipermudahkan oleh Allah segala niat yangbaik itu.

Pagi sampai ofis macam biasa je..lepas tu dengar suara berbisik2, kemudian adik2 ni ramai2 nyanyi lagu hepi besday untuk mama...hehehe dah cukup berbunga hati ni, terima kasih adik2..family antara yang terawal wishlah, tapi opcos yang paling awal en.azmikan...wish pun dah ok tapi kalau bagi hadiah lagi ok hakhakhak..takpe takde hadiah pun, sesungguhnya kita lebih tahu. dihari ini mama doakan semua kesayangan mama sentiasa dalam rahmat dan redha Allah swt.

Ini saja nak share ucapan dari family..hehehe sajalah nak share dorang tu sukakan buat lawak, ucapnya semua kopipes jek, tapi oklah kopipes pun kan, tengok nama group pun family kopipes hehehe

tengok...julia robert wish besday kat mama tu..hahaha ada ke cakap mama 19 tahun, mama baru 17 tahun la


Daniel dah kantoikan pulak cakap umur 40 tahun hehehe, share sikit je lah sebab ucapan semuanya sama pun kan, semua pun wish dalam group, oklah tu kan walaupun mama tahu mesti pesbuk yang remindkan??? hehehe ye lah mana nak ingat besday semua orangkan, kalau adik-beradik mungkinlah ingat, adik ipar tu mungkin tak ingatlah kot kan, tapi oklah adik2 ipar pun nak wish juga, anak buah je tak wish lagi nih, ye lah sekolah kan pagi2 ni, tak wish malam kang siappp..hahaha

Ini ucapan yang paling menyentuh hati, ya di hari lahir sendiri ni pastilah yang mama tak boleh lupa adalah orang yang melahirkan mama dan yang membesarkan mama hingga mama sampai ke usia ini, terima kasih mak ayah...kalau mak ayah ada tentu mak ayah tak ingat pun besday anak mak ni kan, ye lah faham sangat, tapi anak mak ni mesti akan ingatkan mak yang hari ni besday dia kan..hehehe


Ucapan dari mak mentua..terharu dan bangga rasanya bila mak mentua pun bagi ucapan besday untuk mama..InshaAllah mak terima kasih mendoakan anak mak ni, inshaAllah moga kami sentiasa tabah dan sabar salam melalui setiap ujian dalam hidup ini. Selain mak mentua adik2 ipar dan biras pun bagi ucapan juga. Siap request lagi suruh adik ipar buatkan durian crepe hehehe...bila nak dapat tu tak tahulah..yang penting minta dulu kan.

Wassalam.

25 comments:

  1. Hepi besday Ilah...semoga di fasa baru ni kehidupan dan kesehatan menjadi lebih baik.Semoga sentiasa dlm lindungan Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaamiin... terima kasih kak saniah atas ucapan dan doanya ya, begitu juga doa saya buat akak

      Delete
  2. Alhamdulillah
    Selamat hari lahir akak

    ğŸŽˆ Happy Birthday!
         ğŸ”¥      ğŸ”¥      ğŸ”¥
         ğŸ“      ğŸ“      ğŸ“
         ğŸ“      ğŸ“      ğŸ“
    ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚
    ğŸŽ‚ğŸ“ğŸŽ‚ğŸ“ğŸŽ‚ğŸ“ğŸŽ‚ğŸ“
    ğŸ“ğŸŽ‚ğŸ“ğŸŽ‚ğŸ“ğŸŽ‚ğŸ“ğŸŽ‚
    ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚
    ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚ğŸŽ‚
    Semoga sentiasa dikurniakan kesihatan yg baik dan dimurahkan rezeki sentiasa aamiin

    Hye.. Akak ciksu di sini..
    Ingat lagi tak saya.lamanya tak blogwalking.. Kan!!

    This year cuba cari masa utk bw jumpa akak akan blogger yg lama.. Rindu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaminn...terima kasih ciksu, haaa lama ciksu tak muncul, akak ingatlah dekat ciksu dengan rania comel tu

      Delete
  3. Sanah helwah kak. Ana doakan semoga akan dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan dikurniakan kesihatan yang baik. Semoga berbahagia didunia dan akhirat. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaamiin...terima kasih ana atas ucapan dan doa, begitu juga doa akak untuk ana

      Delete
  4. Kita lahir bulan yg sama rupa2nya.
    Kak Mirror dah lama dah dihadiahkan dgn angka 4 kat depan tu.. Welcome to our club yeah!. E eh tetiba berkakak2 plak saya. Kekeke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh sama bulan rupanya kita..hehehe dah join the club la ni kak mirror hehehe

      Delete
  5. Gigih tau kita datang malam malam nak wish Happy Bezday kat orang tu....Sure kena dukung kan .... yelah tak hari jadi pun kena dukung, apa tah lagi di hari jadi, kena lambung kot kikikikiki....

    Happy Bezday fren... moga panjang umur, murah rezeki, dan sentiasa dlm limpahan rahmat Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. terharu iolss dengan kegigihan mak malam2 ni terjah blog kita sebab nak wish besday kita...tak kena dukung pun lambung apatah lagi mak, kita je yang melambung2 kat rumah tu sorang2 hahaha, pak encik out stesen la mak

      terima kasih atas ucapan dan doanya ya kak nom, begitu juga doa saya untuk akak

      Delete
  6. Happy birthday kak lah..
    Semoga Allah makbulkan segala doa dan harapan kak lah. Semoga apa yg kak lah nak capai dan buat dapat dilaksanakan. Betul tu.. Walaupun sikit tapi istiqomah. Semoga sentiasa dikelilingi dgn kebaikan.

    Ucapan mak tu mmg menyentuh hati kan.. Ira baca pun terharu..

    Dapnye durian crepe. Nnt hadiah sampai roger2 la sini. Haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq ira atas ucapan dan doanya ya..inshaAllah kalau durian crepe samapi iols roger2 ye hehehe

      Delete
  7. Hepi birthday, sama la kita lahir bulan januari...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke, hepi besday untuk miss tins jugak ya

      Delete
  8. Happy birthday fazilah. welcome to the club :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih hehehe ramai nih member blogger yang angka 4 ye

      Delete
  9. Aamiin.
    Mudah2an doa2 kita dikabulkan.
    Selamat menempuh alam kedewasaan.
    Baru 4 series.

    ReplyDelete
  10. Selamat hari jadi mama..semoga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin terima kasih ciksal atas ucapan dan doa

      Delete
  11. Happy birthday mama! Moga sentiasa dalam rahmat-Nya, beroleh kesihatan yg baik, murah rezeki serta bahagia & berjaya selalu

    Alhamdulillah & tahniah semoga panjang umur hendaknya. Aamiin.

    Kita simpan ye DOA tu...bulan depan turn kita pula masuk fasa 40-an kalau umur panjang insha Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin.. terima kasih puan hazel atas ucapan dan doa, oh bulan depan besday PH juga ye sama umur kita ya

      Delete
  12. Dua tiga hari tak meronda, tiba2 eh ada orang sambut besday ambang 17 eh, hehe..
    Apa2 pun semoga umur Baru, semangat Baru, jihad Baru, semua barulah ..
    Semoga bertambah juga amalan yg baik2, sbg penanda aras yg makin mendekatkan kita kepadaNya. Aminn.

    ReplyDelete
  13. 4 series dah ye...welcome to the club...

    ReplyDelete
  14. lom terlewat kot utk aida wish happy birthday.
    sebaya la kita kan. aida oktober nanti in shaa Allah.

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Aidilfitri 1439H

Assalamualaikum... Dah syawal ke 6 hari ni, mama dah mula kerja pun, ikutkan hati nak cuti lama sampai 2 minggu tapi apakan daya, budak-bu...