Sunday, 1 April 2018

Ais Kepal Milo

Assalamualaikum....

Dah lama dok tengok orang share pasal ais kepal milo nih tapi takde lah rasa nak cuba pun. Minggu lepas adik dan ipar datang dorang teringin nak makan. Masa tu mama try lah google sebab macam ada ternampak signboard masa mama dok pergi kerka tu kan. Sekali tengok ada cempedqk chesse share dekat fb ais kepal milo dekat lorong haji bakri. Masa tu en.azmi dan paklong pergi cari tapi tak jumpa, takde rezekilah kan.

Hari ni mama tak kira mesti cari juga. Kebetulan memang nak keluar pergi jemputan kenduri kawan en.azmi dah alang2 tu kita carilah kedai ais kepal tu kan. Mula tu makan nasi kenduri dulu, lepas zuhur baru pergi tengah panas lit lit tu kan. Lauk kenduri sedaplah.daging masak apa tak tau tapi mama sedap ratah je. Balik tu lalu kedai ais kepal tu terus singgah. Kata en.azmi " laaa sini je ke kedainya" sebab dia cari hari.tu masuk jln.haji bakri tu tak jumpa rupanya kedainya dekat luar je. Memang tepi jalan tu kalau dari rumah mama lepas sikit jln.haji bakri sebelah kiri kedainya.


Amacam ada rasa terliur tengok..hihihi jangan marah naaa, ini pekena tetengah panas memang ngamlah sejuk je tekak ni. Ini ais kepal mili rm3. Ada milo oreo,koko crunch, honey star rm4 dan yang special rm5. Selain ais kepal ada juga mee kari sebab dah kenyang makan kenduri takde lah kami makan. Gerai lain ada juga jual pisang chesse, nutella chesse dtoberi dan beberapa menu lagi, teringin nak cuba tapi tak buka, haa ada chance nak pegi lagi nih. Bagi mama rasanya ok la,milo tu memang pekat, manis2 pahit hujungnya kira sedaplah bagi mama.

Wassalam

14 comments:

  1. Ya Allah sedapnya.. Terliur weii

    ReplyDelete
  2. Uiishhhh....dapnya2x mama. Nak juga2x.
    Tulah akk pun byk gak org share pasal ais milo kepal ni, pekay likat menggoda sungguh, tapi takleh makan selalu ni, mau kena potong kaki ni.

    ReplyDelete
  3. Pekat sunguh nampak milo tu kak!! :D

    ReplyDelete
  4. msti sedap layan panas2 kan kak... dana suka milo tp seram nk mkn sorang2... tkt manis sgt heehehhe...

    ReplyDelete
  5. Tulah tu.... kita datang nak tagih ais kepal milo ni. Kata nak belanja kan!
    Dah lama weyh mak tak makan ais. Sebabnya hari tu suara tak de...pas tu sakit tekak, batuk, seme. Mmg harapnya menghapus dosalah hendaknya..
    Ais dia tu mcm ais ABC ek?

    ReplyDelete
  6. alamak tadi macam dah komen.. silap tekanlertu...
    menarik yer.. .sedap sangat seperti diviralkan tak...
    akak belum lagi mencuba..

    ReplyDelete
  7. selalu dengar je ais kepal milo ni. nampak mewah dengan milo tuu.... :)

    ReplyDelete
  8. Alamak!. Terliurlah saya.
    Nampak sedap je.

    ReplyDelete
  9. Tak rasa lagi ais kepal milo yg tgh viral skrg ni. Sedap sgt nampaknya tu kak. Telan air liur jap.

    ReplyDelete
  10. 😋😋 Terliur tgk gambar tu..
    Sedapnya dpt makan waktu cuaca panas..

    ReplyDelete
  11. huwa..terliur lah mama. rasa nak gi cari sekarang jugak

    ReplyDelete
  12. Pekat melekat bancuhan milo dia.. Mengancam..

    ReplyDelete
  13. menarik yg ni AA.
    aida da try yg berdekatan umah ni.
    tak best :(
    bungkus. sampai umah tambah milo ha ha ha ha

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Tak sangka mama

Assalamualaikum... Cerita anak-anak mama lagi, minggu lepas abg adam dan adrien balik dari sekolah terus tuju ke dapur cari mama yang seda...