Tuesday, 19 July 2016

LRC

Assalamualaikum...

Memandangkan ada yang bertanya apa itu lrc, mama jawab ye hehehe..segan pulak dibuatnya. lrc tu singkatan pada LeeyanaRahman Collection.

Mama sebenarnya tak tahu pun kewujudan lrc ni, ini semua adik mama si mommy tu la punya pasal, masa kami lepak-lepak makan dulu, mommy sibuk dok tunjuk ig lrc nih, apalagi semua gedik-gedik la cakap cantik bajunya. Kebetulan kami di Putrajaya masa tu apalagi ajaklah suami masing-masing ke bangi sentral ke  butik lrc nih.

Rambang mata masa sampai tu tengok baju cantik-cantik, mak ngah rembat sehelai, mama telan ailio je tengok..hehehe sebab takde bajet nak membelikan, kalau nak beli perlulah ada bajet, jadi takde perancangan nak beli kita tengok sajalah kan mak ngah bershopping.dalam hati geram juga nak membeli..gatal je tangan ni dibuatnya tapi mujur masih sedar diri hahaha, kalau tanya en.azmi, dia ok je..belilah nak beli katanya, tapi mama pula sayang duit kikiki

Masa sebelum raya, mommy pun sibuk post gambar dekat ibrahim dotter baju-baju keluaran lrc, memang cantik-cantiklah rasa tak tahu nak pilih yang mana, ewahhh sangatkan mama ni,macamkan bajet tu tebal sangat, pada hal gigil tengok harga yang tertera, dah ibrahim dotter putuskan beli baju lrc untuk pergi kenduri di rumah Paksu dekat Taiping nanti..mama pun terjebaklah membeli, beli dengan adelya punya sekali sebab ada sedondon anak-beranak.

Bila dah membeli baju itu untuk pakai kenduri makanya baju itu juga menjadi baju raya kami di hari pertama..kikiki tak kuasalah mama nak membeli banyak-banyak bajukan, tapi tu lah kan, kainnya dah memang cantik tebal dan coraknya pun lawa, sayang jahitan tak begitu kemas, mungkin sebab order terlalu banyak, jadi tailor pun tak menang tangan nak buat, yang mama and the geng beli tu pre order, dapatlah harga murah sikit dari beli di butik, murah tak murahlah gigil la tangan iols membayarnya kikiki...

Kebetulan personal shopper lrc tu keje shah alam dekat je dengan ofis mama, jadi order dengan dia sajalah. Mamalah yang kena uruskan order, transfer duit dan ambil baju, kalau disuruh pos tentu kos pos mahal sebab kami beli 14 helai baju dari lrc nih, tengok semangat tak semangatnya mereka membeli, mommy sorang 4 pasang termasuk untuk anaknya seorang. mama 2 pasang je campur dengan adelya,mak ngah 2 pasang, makdak 3 pasang untuk suami dan adik iparnya, yang lain-lain sepasang je seorang.

Bila dapat baju sedikit kecewa, biasa mama memang pakai saiz M tapi baju yang dapat nih macam terkecik sedikit, mama suka longgar ini ngam-ngam je kat badan, baju adelya pun sedikit ketat, macam tak boleh nak pakai lama, harus juga mama alter nanti, untuk enjadikan baju itu selesa mama buang span dibahu, lagipun mama memang tak suka pakai baju ada span, rasa bahu macam tinggi sangat je, kain pula labuh melampau-lampau, tapi mama sukalah corak-corak kain lrc nih cantik je.


Dalam pada tu gigih mommy nak masuk contest #ootdleeyanaraya2016.. Kikiki kot menang duit raya, tapi non hado..takde rezekikan, nak kata tak comey, comey dah tu..boleh jadi model dah memasing..kahkahkah masuk bakul angkat sendirik, maktam yang baju oren kemahin nak kalahkan gaya che ta..hihihi saja sesuka dengan adik-beradik, jarang dapat berkumpul macam nikan..tahun depan semua nak kaler sedondon..tuudiaa syawal ni belum abis dah fikir syawal tahun depan...fengsanlah mak nakkk.

Ok itulah lrc yang mama citer dalam.entri sebelum ni..boleh follow ig dan fb leeyanarahman ni ye..ohoi siap promote tu,oh ya sebagai tanda menghargai customer, siapa yang buat pre order raya dulu akan dapat voucher rm30 dari lrc..voucher rm30, rege baju masih ratus2..nangis mak.nakkk sambil kesat hidung.

Wassalam

21 comments:

  1. Siqah pernah dengar LRC cuma tak pernah lagi membeli. Tengok-tengok je. Lawa jubah floral theme 😍😍 Seronok ber-ootd ye kak AA :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah siqah tertarik akak tengok corak bajunye.

      seronok siqah ber ootd dengan adik beradik nih, sesekali kan dapat berkumpul macam nih

      Delete
  2. ada beli jugak tapi design lain..dapat lewat ler jugak aritu yang pre-order nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh zee ada beli juga ye..baju yang mana tu? heheh sibuk nak tahu.

      itulah akak pun dapat lambat, paling lambat baju adelya la..mujur sebelum raya dapat,itupun sbb ambil sendiri kalau pos tak tahulah bila nak sampai

      Delete
  3. patut ler gedik photo2 ibrahim dotter ni, rupanyer nak masuk contest
    tapi sayang tak terpilih pulak, takpe lah boleh cuba lagi next time

    ish! kalau gigil2 membayarnya, mesti mahal sgt dah tuh
    tak mampu lah akak, rasanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki...itulah kak iols tak tahu pun nak masuk contest i pollow je deme menggedik sekali si adik tu cakap untuk masuk contest, beria deme suh kita ni jalan cenggitu tetengah panas tepi sawah tu haa.

      bagi saya ni gigil la kak nak bayar untuk 2 helai baju sebab selalu beli yang biasa2 je, kali ini luar biasa hahaha

      Delete
  4. Kakak pun suka pakai yg agak longgar taklah nampak yg berbonjol hihi...
    Design LRC memang menarik AA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak...mujur tudung labuh dapatlah sorok sikit baju yang sempit tu.

      itulah kakzakie designnya saya suka

      Delete
  5. Cantik...dh jd tren berjubah skrg ni
    Suka ada design bunga2

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah dah jadi trend sekarang ni kan.
      ye saya suka designnya yang berbunga2 tu

      Delete
  6. tudiaa...tp mmg cantiklah..sungguh aih..blh pilih utk attend kenduri cuti raya haji nanti neh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...sesekalikan, ye sesuai untuk dipakai untuk kenduri jugakan

      Delete
  7. wahhh..cantik sangat kak...bunga-bunga dia dan warna yang cantik...:)..bab span tu,hehe irda pun kadang-kadang tak suka ada pan.tapi kadang-kadang suko gak..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah irda akak suka dengan design bunga2 tu.
      span tu memang akak kurang gemar hehehe

      Delete
  8. Cantik corak jubahnya..
    Hihi.. ira span tu tgk pd jenis span, kalau ok x tebal sgt, ira x buang..
    Bab kain labuh melampau tu yg kecewa skit tu.. org rendang2 mcm ira ni, bnyk la kene potong.. rugi sgt rasanya.. raya baru ni kebetulan jumpa kedai jual jubah ada size ira, xyah potong. Tu pun tuan kedai ckp sbb tersalah potong.. haha.. kalo x mesti labuh juga.
    Sesekali beli yg mahal, xpe la.. hihi..

    ReplyDelete
  9. kalau ada saiz beso msti tingin nk bli jgk kak...

    mmg lawo2 design nya... dana nih udahla gile skit kalau corak bunga2 nih

    ReplyDelete
  10. baju cantik harga berpatutan oklah tu yan.

    ReplyDelete
  11. kak tag yan /karyaku-paridahishak.blogspot.my/2016/07/daehan-minguk-giveaway-by-siti-yang.htm

    ReplyDelete
  12. salam..
    hai..SELAMAT HARI RAYA..
    yaya ada masa sikit..tu yang sempat BW kt blog blogger2 jap..heee
    apa khbar? =)

    ReplyDelete
  13. Lah, kawan pejabat saya sebulan sebelum puasa dah sibuk suruh tengok ig lrc ni nasib baiklah saya asyik terlupa sampailah raya ^_^ Jimatlah duit sayakan!

    Saya tengok pakaian yang kawan pejabat pakai tu pun memang cantik tapi dah banyak benar dok membelek, tak tahu dah apa nak dibeli. Nak dibeli semua, bolos dompet, memang kena ganti barulah nanti!

    ReplyDelete
  14. oiye....
    ok ok cantik cantik rekaan nyer...

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...