Sunday, 12 February 2017

Short vacay - kundasang part 3

Assalamualaikum...

Hari terakhir di kundasang, ikutkan belum puas lagi berjalan, tapi perlu kembali ke pangkal jalan ye mama...hehehe, ye kalau nak cover semua tempat buat island hoping lagi mau seminggu duduk sini,mama ni nak duduk seminggu memang tak bolehlah hehehe,bajet ciput takpe mana tahu lainkali ada rezeki lagikan boleh datang lagi ke sini.

Bangun pagi bersiap-siap dan check out, sebelum check out sempat lagi kami buat mannequeen challenge, makngah la ni yang semangat nak buat siap nak cari pemenang dan dia nak sediakan hadiah lagi hehehe apalagi semuala join anak-anak pun turut serta, en.azmi yang mama rasa takkan join tu pun join jugak hehehe...ok lah tu kan nak join dan memberikan kerjasama.

Geng lelaki sedang bermannequeen challege, gambar geng wanita & anak2 xdop huhu sebab dirakam video sahaja.

Sementara suami-suami meletak beg dalam kereta, wanita anggun nak serahkan kunci tapi macam biasa masih sempat bergambarlah, ye siapa nak lepaskan peluang bergambar dikelilingi bunga-bungaan yang cantik tu kan.

Makngah sebelum menyerahkan kunci.

Selepas menyerahkan kunci kami meneruskan perjalanan, tapi sempat lagi berhenti dibeberapa tempat untuk bergambar. Banyak tempat yang cantik jadi jangan lepaskan peluang yang ada, nanti tak tahu lagi bila kami akan sampai ke sini lagi kan.

Ini berhampiran dengan kiram village je, cantik pemandangan belakang tu.
Selesai bergambar singgah makan direstoran semalam, terus makan tengah hari repeat menu semalam, sebab semalam tak puas makan heheh teruk betul pagi-pagi makan tomyam ko, pasal restoran ni nanti mama cerita lagi ya, mana tahu ada yang nak ke sini nanti bolehlah singgahkan.

Dalam perjalanan kami singgah lagi bergambar...

Anak-anak berlatarbelakangkan gunung kinabalu...bila nak daki tu? Ehehehe...pendam dalam hati je la mama
Ramai-ramai pula...yeayyy kami dah sampai sini

Banyak sangat gambar sebenarnya tapi mama pilih-pilih je la kang ada yang pening tengok gambar banyak sangatkan. Kemudian kami pusing-pusing kk, pergi pasar beli barang untuk.dibawa pulang sedikit, mama je la sedikit yang lain berkotak kikiki. Beli ikan bilis, keropok amplang, kuih cincin, keropok angry bird berbagai perisa, banyak lagilah yang boleh dibawa pulang, sediakan saja duitnya.


Di pasar kraftangan ni banyak dijual cenderahati untuk dibawa pulang, boleh jugalah untuk dihadiahkan pada sesiapa, jangan risau nak shopping lama-lama pun sebab surau dekat sangat, lepas solat boleh sambung shopping. Selesai mengempiskan purse kita rehat-rehat pula sambil menunggu masa untuk ke airport.


Lepak di food court dekat tanjung aru, sambil menikmati air kelapa, coconut shake, abc buah-buahan, abc aiskrim dan kepak ayam bakar, ditemani pula deruan ombak laut... Fuhh memang best. Abg adam tu muka ada masam sebab sakit perut, angin katanya. Sian anak mama.



Tiba masa untuk kita balik, budak yang paling gembira ini memang ceria sepanjang percutian ini, tak meragam langsung, cuma masa flight balik ni dia menangis nak duduk dengan papa, mula papa duduk seat jauh sikit dengan abg adam, lepas tu mama suruh tukar duduk depan sebab ada seat kosong, menangis nak susu, mama minta air panas dari cabin crew untuk buat susu. Lepas minum susu tidurlah dia.



Budak berdua ni bukan main order makan dalam flight sorang nak sandwich, sorang nak nasi lemak, makanlah anak...sedap nasi lemaknya berlaukkan rendang ayam. Cuaca malam tu tak berapa elok, berdoa sajalah mama didalam hati moga semuanya selamat, alhamdulillah pukul 11 mlm kami selamat tiba di klia2.

Sekian cuti-cuti kundasang 3hr 2mlm kami, cuti-cuti yang menyeronokkan

Jemput baca cerita di entri sebelum ini

Short vacay - kundasang part 1
Short vacay - kundasang part 2

Lepas ni mama akan cerita tentang penginapan, restoran & bajet yang kami keluarkan. Macam banyak lagi ye nak cerita, takpe sebagai catatan untuk mama, mana tahu dapat juga digunakan oleh orang lain.


Wassalam

8 comments:

  1. INDAH SUNGUH LOKASI PERCUTIANNYA.

    ReplyDelete
  2. seronoknya dah Ilah dah sampai sana ^_^...mesti best kan!

    ReplyDelete
  3. memang salah satu tempat saya nak gi

    ReplyDelete
  4. bestnye jalan jalan....pasar craft? bestnye....rietta suka craft....

    ReplyDelete
  5. Nanti kalau tetiba bermimpi nak ke sini bolehlah refer entri awak Azra....
    Nak berjalan ni masa nak pergi sure seronokkan Azra. Part nak balik tu, aduhhhh rasa nak tambah cuti lagi jer

    ReplyDelete
  6. aduhai... kepingin nyer nak ke sana.
    untung la awak & famili dpt ke sana.
    aida lom sampai time... in shaa Allah moga dimurahkan rezeki!

    ReplyDelete
  7. cantiknya pic view gnung kinabalu tu..

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...