Lempeng bukan lempang ye..

Assalamualaikum...

tetiba teringat lempeng..Sedapnya lempeng cicah kari, tapi sejak berpindah ni tak pernah pergi lagi, walaupun kedainya takdelah jauh sangat,  tapi bila dah sampai rumah tu rasa macam malas pula nak keluar, tunggu cutilah bila-bila teringin nak makan bolehlah pergi. Kalau ada yang teringin tengok gambar mama share nih silalah terjah ke kedai ni ya..hehehe

Kedai ni terletak di Bukit Naga, Shah Alam dekat jalan besar sederet je dengan sekolah kebangsaan dan sekolah agama, tapi maaf kedai memang takde signboard ye..dekat menu tulis nama Juara Tomyam...macam-macam ada ye lempeng, western dan tomyam, mama dah rasa lempeng, tomyam chicken chop dan makanan goreng-gorengnya, semuanya sedap.

kali ni mama nak tunjuk gambar lempeng-lempeng yang ada dan yang pernah mama order..hehehe jangan telan air liur ye...sebenarnya mama yang dok tertelan air liur nih haa..eheh hahah mujur hari ni mama tak puasa, kalau tak ada juga yang buka puasa makan lempeng nanti. Lempeng ni makanan nostalgia bagi mama, kecik-kecik dulu arwah mak selalu buatkan lempeng, kadang lempeng kosong, kadang lempeng pisang, kadang lempeng kelapa...sedapnyalahh.

Lempeng chesse pilihan abg adam, abg adam memang suka chesse
Lempeng kelapa, tentulah pilihan mama...sedap33
Lempeng biasa

Ini pergi dihari yang berlainan ye, bukannya hari yang sama sebab kebiasaannya lempeng ni makanan sampingan je, makanan utama tentulah nasi dan chicken chop..haa banyaknya mama makan...mama memang makan banyak..ok bai hehehe

Wassalam

Comments

  1. Sedap nampak lempeng kelapa tu. Sampai sana boleh nak cuba juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap sangat, kalau sampai sana bolehlah cuba

      Delete
  2. SEDAP CICAH LEMMPENG DGN GULAI YARN

    ReplyDelete
  3. Zaman ni lempeng yang tradisional pun dah dimodenkan ya Ilah...dulu2 mana ada lempeng cheese tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak..dulu2 memang takdelah lempeng chesse nih

      Delete
  4. Lempeng cicah sambal sardin, terangkat.
    La ni, lempeng pun boleh buat duit kan, kalo kita dulu2 tkde sape nk beli kalo org jual lempeng ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak, lempeng cicah sardin pun sedap sangat.

      Aah lempeng ni boleh buat duit dah dulu2 memang takde pun orang nak jual

      Delete
  5. Aduh Azra ....tersiksa jiwa ai tau tengok lempeng memalam mcm ni. Padahal bukan susah nau buatnya ek. Tp tulah...

    Kalau ada kawan makan baru best main masak masak ni.. Ini sendiri teringin, sendiri buat dan sendiri makan. Aduhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat je nom..kalau takde geng nak makan panggil saya tolong makan sekali sambil gosip2 mesti lagi sedap hahaha

      Delete
  6. Samalah kita mama aryan... masa kecik2 dulu arwah mak saya akan masak lempeng untuk makan malam. Cicah gula je atau pun lempeng kelapa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sweetie dulu2 cicah gula pun sedap dah

      Delete
  7. sedap lempeng kan, nanti boleh buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap hanah, tapi saya ni kalau buat lempeng selalu tak menjadi walaupun senang hehehe

      Delete
  8. kalau kat Kedah panggil peknga. dulu ingt apa la peknga tu rupanya lempeng!!. kira suka lempeng nyor

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kira peknga atau tempek belanga kan..lempeng nyor pun akak suka juga

      Delete
  9. lempeng kelapa tu menggoda lah kak...

    tingin mkn lempeng kelapa yg arwah nenek sya selalu msk, bt sendiri rasa tak sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat menggoda dana, lama dah tak makan ni

      Delete
  10. Sedapnya lempeng2 tu.. Lapar plak perut tgk gmbr. Hehe.. Da lama x makan lempeng. Dulu selalu mkn lempeng mak buat. Tapi tak reti nk buat sendiri. Penah cuba tapi tak sama mcm mak buat. Ira makan lempeng cicah gula. Paling suka cicah gula merah.. Hehe..

    ReplyDelete
  11. Makanan nostalgia WP juga.
    Kecik2 dulu, asyik2 makan lempeng aje.
    Lempeng kelapa, lempeng pisang, lempeng ubi, lempeng batak, lempeng lembik, lempeng gula dan macam2 lempeng lagi.

    ReplyDelete
  12. sedapnyaaaaaa...
    lya suka cicah sambal sardin..fuhhhh

    ReplyDelete
  13. aduhai...
    aida ni pantang kalau gi gerai / kedai makan, lempeng ada dlm menu.
    mesti nak order sekeping :)

    ReplyDelete
  14. sedapnya lempeng... buat minum petang sedap nih... aduhai...

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts