Bila mama terlebih rajin

Assalamualaikum...

Mood apa entah hari ni, terlebih rajin pula mama. Selesai tengok program tanyalah ustaz di tv9 teruslah ke dapur. Permintaan en.azmi nak breakfast ala western kononnya, alang-alang dah ke dapur ters saja mama siapkan juadah lunch dan minum petang.


Hasil airtangan mama pagi ini, breakfast ala western la sangatkan hehehe... Kira bolehlah tu, melayan tekak en.azmi, mama pun bedal juga takde hal makan apapun. Lunch mama buat spaghetti meatball siap ajak kakak datang makan, bukan apa anak buah mama suka sangat spaghetti maklang dia ni, dah lama tak buat untuk anak buah jadi hari ni buatlah lebih sikit untuk diberi pada anak buah.

Untuk minum petang try buat dumpling yang mungkin tak berapa nak menjadi tu hehehe takpe lah cuba je, satu lagi strawbery chesse cake, hari tu buat untuk jamuan ofis, terlupa pula orang kat rumah ni pun suka juga, dah si dia bertanya "tengok dalam peti takde pun?" So hari ni buatlah, bahan pun ada lagi, untuk buah hati tercinta.

Tengok jam 11.30 semua juadah dah siap, bersenang-lenang dengan telefon seketika. Ok lah itu je cerita mama hari ini.
Allahummasolli a`la sayyidina Muhammad
Waala a'li sayyidina Muhammad

Wassalam

Comments

  1. Rajin yan masak2 utk family...western lah harini ya.

    ReplyDelete
  2. vitamin terbaik untuk insan tersayang ni....air tangan mama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu pc, moga2 disukai hasilnya

      Delete
  3. masakan western menjamu selera sedap tu.

    ReplyDelete
  4. Pandainya AA memasak, spegeti sedap sampai anak buah suka kena buka rahsia resepi tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pandai sangat bp..hentam saja tu, inshaAllah nanti saya share resepi

      Delete
  5. sedapnya kak....lupa pulak masih belum makan lagi hari ni...tengok gambar makanan baru teringat..hahahahah

    ReplyDelete
  6. Kelasnyerrr cis kek tu!!!
    Presentation nyer terbaik...

    ReplyDelete
  7. Sedap jugak sesekali western ni... Bunda pun ada kira2 nak masak pasta minggu ni..

    ReplyDelete
  8. Bila mama terlebih rajin, seisi rumah ceria... makan pun sedap! mintalah apa saja... pasti dapat!.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kak bila terlebih rajin ni macam2 yang mama nak buat

      Delete
  9. Replies
    1. nombor 3 tu popia versi sup bunjut, ingat nak buat dumpling tapi yang ada kulit popia je...hehehe hentam saja mana yang ada

      Delete
  10. wow menu western..peberet sy..anak sy aiman pun suka spageti bolognese..memang kan kita ni kadang bila datang rajin tu macam2 menu nk dimasak.hehe

    ReplyDelete
  11. Wah.. Bestnya..
    Awak.. Kita keje kat Perpustakaan Politeknik Sultan Azlan Shah, Perak.

    ReplyDelete
  12. Rajinnyaaaaa...
    Sebenarnya kalau bahan bahan semuanya dah ada,mmg best bersilat kat dapur ni kan Azra masalah kalau kena gi soping baru nak buat tu yg leceh

    ReplyDelete
  13. spaghetti tu care.. peh kne sos pekat pekat pulak. memang layan!

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts