Makan dimana kita?

Assalamualaikum...

Jumaat lepas menemani adik-adik mama yang buyung pergi makan, biasanya kalau nak makan mesti tertanya-tanya kami ni nak makan dimana?sebab ada adik-adik yang mengandung kita ikut selera mereka saja, senang mama tak payah fikir hehehe ada.. adik nih dah beberapa minggu teringin nak makan nasi tomato dekat the tea pot deli di sacc mall tu. Apalagi jumaat kan rehatnya panjang ambil kesempatan untuk makan ditempat jauh sedikit. menapak sajalah kami ke sacc tu sebab dekat sangat-sangat.

tak sempatlah mama nak cerita banyak-banyak biarlah gambar berbicara...ecehhh mahap ye mama tunjuk gambar makanan hehehe...asyik gambar rumah itu je la tak bertukar-tukar lagi kan. InshaAllah kalau rajin nanti hapdate pula cerita deco-deco rumah mama tu..kikiki bajet pandai sangat mendeco kan..kita tengoklah apa yang jadi nanti ye..

chicken roasted diberi nama, sedap seindah rupa, mashed potatonya sangat menggoda jiwa

chicken pie..masih terasa-rasa keenakkannya, ini menu mama, memang licin pinggan dibuatnya

inilah yang menjadi pujaan hati adik buyung mama tu, nasi tomato di sini, sedap katanya sampai terbayang dah berminggu-minggu..hehehe

adik yong gumbira dapat makan nasi tomato yang diidamkan.
sebenarnya ada dua orang tu adik-adik mama yang mengandung hehehe, tahun depan dapat dua anak buah lah mama, ini adik-adik ofis mama, muda dari mama jadi macam adik-adik mama jugalah kan.

okeh sesiapa yang berkunjung ke shah alam ni bolehlah singgah ke tea pot deli nih, makanannya sedap-sedap, owner pun sangat peramah,suka juga kami melayan auntie tu berborak..nahh mama dah bagitahu auntie tu nanti mama nak promote dekat blog..hehehe,pada hal auntie tu tak baca pun blog mama ni, tapi takpe mama promote je, mana tahu kawan-kawan nak cuba makan kan..

Sekian wassalam

Comments

  1. Pelik gak kan, kalo ngandung ni ngidamnya nak makan yg boli ye, sedaaap sangat kan, cam akk dulu roti canai sadin, meehoon sup, sanggup tu menapak dgn perut boyot sbb ngidamnya nak makan
    Tapi mmg nmpk menyelerakan semua makanan tu, tambah dekonya cantik, lagi nmpk menyelerakan.

    ReplyDelete
  2. Selera saya tengok chicken pie tu AA.
    Tapi memang taklah jejak kaki kat sana.
    Jauh sangat.
    >,<

    ReplyDelete
  3. Seronok AA layan selera mak2 buyung ni...
    Tgklah menunya lain dr biasa

    ReplyDelete
  4. Nampak semuanya sedap...
    Nasi tomato akak pun dah lama tak makan..teringin nak masak sendiri.

    ReplyDelete
  5. Sedapnya makan-makan. Macam-macam juadah ada.

    ReplyDelete
  6. Bestnya rehat lama + bnyk pilihan tempat makan..
    Hehe.. mmg sedap la chicken roasted dia.. licin pinggan..

    ReplyDelete
  7. SEDAPNYA NASI MERAH TU TERINGIN JUGA NI

    ReplyDelete
  8. best2lah tempat mkn kt shah alam kak...
    mcm2 gaya pesen ada... kalu tgk kt jjcm pun banyak yg kedai mkn kt shah alam

    ReplyDelete
  9. Sedap2 semuanya.. sy klu makanan sedap, owner peramah pasti akan datang semula then promote kawan2 skali... :)

    ReplyDelete
  10. Dah lama saya tak ke sacc mall.. kalau pergi lain kali boleh la cari tempat ni.. nampak menarik je menunya tu.

    ReplyDelete
  11. As/kum mama Aryan, nasi tomato, macam teringinlah pulak baca n3 ni, tengoklah kalau rajin2 nak singgah di SACC tu.

    ReplyDelete
  12. Kalau mengidam ni selagi tak dpt asyik terinagt aje. Dah dpt puasnya yak terkata.

    ReplyDelete
  13. Sedap sedap! Siqah pun suka makan di The Teapot Deli. Cuma tak pergi selalu lah. Jarang ke arah sana. Hee

    ReplyDelete
  14. Sesekali promote percuma apa salahnya. Tolong-menolong katanya. Nampak roasted chicken tu memang alahai, mengancam jiwa raga betullah!

    ReplyDelete
  15. Harga macamana Azra? Ok tak?....
    Yelah dah katanya mak buyungkan....kenalah ikutkan selera depa. Kang keluar anak meleleh air liur susah juga kita hihi....

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts