apa yang buat mama susah hati

assalamualaikum semua...
banyak cerita yang nak dikongsi,ada yg bikin akak stress..hehehe
stress sekejap jek...

.susah hati akak nih memikirkan pasal anakanda tersayang abg adam aryan
gaya abg adam masa di hospital untuk check up adelya.
balik dr hospital abg adam minta nak makan kfc,kami pun singgah la kat kfc,seronok abg adam makan ayam goreng upin ipin..makan kat situ sbb kata abg adam,abg nak makan kat kfc taknak makan kat rumah,maknanya taknak bungkus la tu..
ok semua makan dgn bertertib..mama pun dapat makan dgn tenang,dpt rasa la makanan yg dikunyah tu..hehehe,kalu tak, x sempat kunyah dah telan...hahaha nampak sgt menipu
balik rumah lepak-lepak je..
abg adam dah mula baring je,akak fikir mungkin dia letih..jadinya biarkan saja la..
kakak akak dtg pun dia tak semangat sangat..
masa akak tengah sibuk didapur abg adam ke dapur amik calciyum,
masa nak ke ruang tamu tu,dia terlanggar dinding,kuat juga bunyinya,
bermula dr situ abg adam ckp dia pening,pastu muntah-muntah..makan pun taknak..
kek yg dia minta mama buatkan pun,dia tak makan...naik risau mama dibuatnya..
ahad abg adam masih pening2 dan muntah,akak suruh en.azmi bawa ke klinik,
masa kat klinik pun abg adam muntah juga..
hasil check up doktor,katanya abg adam ada lelah dan kena amik nabulizer..
pelik pulak akak rasa,sebab abg adam takde sesak nafas atau semput2 pun..bukan la nak pertaikan apa yg dokte ckp tu,tp pelik juga jadi akak pun google la simptom2 utk lelah..takde pun berkaitan dgn pening atau ada akak je yg taktau,kalu ada sapa2 bole bgtau..tlg bgtau akak ye...
dpt ubat antibiotik je,dgn kena beli topeng utk nabulizer tu,tp sampai sekarang tak guna pun sebab abg adam mmg takde semput atau sesak nafas pun.
isnin sebelum pergi tadika abg adam muntah lagi..
terus tak jadi pegi sekolah..esoknya abg adam buat hal taknak pegi  tadika nak pegi taska je katanya,ok taknak paksa dia,akak hantar taska je,sambil tu pujuk cakap elok-elok esok kena pegi skool..khamis baru nak pegi skool..mood pun dah nampak semakin baik..
sekarang ni..ketiga-tiga mereka abg adam,adrien dan adelya..semua lak tak sihat,mungkin disebabkan cuaca,kawasan hutan ditepi perumahan ni pulak terbakar,dah berminggu-mingu,duduk rumah pun tutup pintu dan tingkap sebab bau asap yg sangat kuat..
semua dah bersuara serak..batuk dan muntah-muntah
kesian akak menengoknya...
moga keadaan cuaca yg tak elok ni cepat berlalu
kena banyak minum air masak,tekak akak pun dah mula rasa perit nih..
jaga kesihatan ye semua...
ok la terima kasih sudi singgah dan baca cerita akak ye
wassalam

Comments

Popular Posts