Friday, 26 January 2018

Terharu sangat

Assalamualaikum...

Hari ni rehat panjang jadi mama berjanji dengan 2 orang sahabat untuk berjumpa. Nama je duduk dekat kami ni tapi susah sangat nak berjumpa yelah masing2 dah ada kehidupun sendirikan. ini sahabat mama ni memang sejak dari tadika kami berkawan sampailah sekarang.

Mulanya berjanji nak makan di seksyen 9 tapi kata kawan mama yang bekerja di hospital tegku ampuan klang nanti takut dia tak sempat nak  rempit balik pulak kalau pergi jauh2 oklah mungkin dia ada banyak kerjakan, takpelah kita makan je dekat alam sentral tu. Nana dah sampai dulu, sementara menunggu miza kami lepak dekat garden cafe dululah.

Tengah borak2 dengan nana miza sampai, aduhh terkejut mama miza datang dengan belon dan kek, rupanya budak 2 orang nih dah berpakat nak surprisekan mama. ehhh terharu mama dibuatnya tau dah umur 40 tahun ni dapat pula belon2 dengan kek di hari lahir...kena pulak tu belon dengan kaler baju mama, tahu je dorangkan mama suka pink.

Kata miza tak dapat nak makan kek sedap kalau pergi nanti surprise tak jadi pulak sebab dia akan datang ambik mama dan nana, jadi nanti mama nampaklah belon yang dibawa, nak tak nak kenalah makan dekat kawasan sekita ofis mama je, eh makan dekat dengan ofis pun takpe. lama tak jumpa seronok bersembang tak sedar dari 12.15 membawa ke 2.45..sedih pulak nak berpisah sebab dah lama tak jumpakan, inshaAllah dah berjanji nak jumpa lagi sebab nak bawa nana makan kek sedap jugak hehehe.


Amacam...comel tak mama dengan belon2 tu, ini bawak balik konpomlah jadi hakmilik adelyakan, tunggulah petang nanti mesti makcik bawang tu sibuk tanya ini belon siapa punya?.


Bawa belon masuk ofis dalam lif ada yang bertanya besday siapa? mama cakap besday mama semua pakat ucap selamat hari lahir..adoii malu pulak rasa tapi alhamdulillah seronok juga. Sampai dekat tempat pulak ada sau bungkusan mama terima, rasanya takde pulak mama beli apa2 online, rupanya biras mama poskan hadiah untuk mama..alhamdulillah rezeki berganda hari ni untuk mama. Bagus sangat nih semua tahu warna kesukaan mama. Terharu sangat2 sampai tak sabar nak update kat blog

Untuk sahabat mama...moga ikatan persahabatan kita ini membawa sampai ke syurga, untuk biras mama terima kasih banyak2 tak sangka dapat hadiah. Moga Allah berikan ganjaran buat semua kerana berikan kegembiraan dan senyuman buat mama hari ini. Moga Allah mudahkan urusan buat semua.

Wassalam

13 comments:

  1. Seronoknya disurprisekan cenggitu....
    Kek cantik, belon cantiik, orangnya pun cantik, kawan pun cantik, pendik kata semua cantiklah.... Nampak sweet dan soft sangat dgn pink karer.
    Happy Bezday Sahabat Bloggerku Lah..... moga Allah merahmatimu selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan tertipu dengan gambar tu mak, kamera efek semata2 tu yang sebenarnya takdelah cantik bebenor hahaha.. apapun terima kasih atas doa dan ucapan, moga Allah juga memberikan yang sama buat mak.

      Delete
  2. WAH BESTNYA SAMBUT BESDAY KWNBAGI SUPRISE HAPPY BESDAY YAN MOGA DLM LINDUNGN ALLAH SHT SJHTRA

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kak PI, dah lama tak dapat surprise dari kawan 2 macam ni..aamiin terima kasih atas doanya ye kak

      Delete
  3. meriahnya birthday mama. Alhamdulillah, ramai yang sayang dan celebrate. Comel belon pink. Kawan baik of course tahu kaler favourite kan

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah...diraikan dan sama-sama menikmati kegembiraan..syukur.

    ReplyDelete
  5. Seronoknya kak bila ada kawan2 celebrate besday kita kan. Siap buat suprise lagi. Comel sgt kek dan belon tu kak. Sweet sgt warna dia.

    ReplyDelete
  6. seronoknyaaaa celebrate birthday... semoga panjang umur dah dimurahkan rexeki <3

    ReplyDelete
  7. hehehe...
    seronok orang ingat
    selamat hari lahir juga

    ReplyDelete
  8. bestnya mama masih bersahabat baik dengan kawan dari tadika sampai sekarang. macam dah plan je tema pink purple utk surprise mama ni. sweet sangat kawan2 mama. happy belate birthday mama. semoga panjang umur, murah rezeki dan berbahagia sampai Jannah. Aaaminnn.

    ReplyDelete
  9. Wah.. Mesti hati berbunga2 dpt suprise dr kawan2. Seronoknya kwn2 dr tadika masih akrab hingga sekarang. Tetiba teringat kawan2 sendiri.. Lamanya x contact.
    X sangka plak hadiah suprise pun tiba pada hari yg sama. Mmg gembira berganda la ni. Harap kak lah suka dgn warna & coraknya. Hihi..

    ReplyDelete
  10. bestnya kak dpt suprise dpt belon dpt kek pastu sampai opis dpt hadiah kain lak....
    seronok rasa kalau dpt hadiah gitu kan... sedangkan dpt kad ucapan pun dh rasa hepi ni kan pulak dpt kek n hadiah

    ReplyDelete
  11. bestnya celebrat birthday. happy belated birthday ya

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Tak sangka mama

Assalamualaikum... Cerita anak-anak mama lagi, minggu lepas abg adam dan adrien balik dari sekolah terus tuju ke dapur cari mama yang seda...