Sunday, 18 June 2017

Biskut raya mama

Assalamualaikum...

Cuti 2 hari ambik peluang untuk tunaikan hajat sendiri yang bersemangat nak buat biskut raya. Sesudah subuh dah sedia didapur, semalam mama buat semperit chesse. Rupanya tak berapa nak menarik tapi rasanya inshaAllah sedap, anak-anak pun pulun makan, dapat 2 bekas ingat nak la bawa balik kampung sebekas, tapi nampaknya impian sajalah sebab yang sebekas dah mula susut dirembat anak-anak, suka pula dorang ingat en.azmi je yang suka.



Rupa semperit chesse mama, tapi kejadiannya tak konsisten ada kecik ada besar..barulah namanya seni kan ehehehe. Itu konon nak letak coklat cip tapi dah pergi membeli dengan anak dara terus dia pilih yang kaler pink, kira ok lah juga tu kan, pink pun pink la cari cerry tapi tak jumpa jadinya kita guna saja apa yang ada.


Ini projek yang sedang berlangsung kikiki..biskut mazola pun en.azmi suka,jadinya mama ni buat biskut kesukaan en.azmi la nampak mithali tak mama? Sempat lagi update blog, bukan apa oven mama tu kecik sekali masuk 1 loyang jenuh tunggu.nak.siap bakar sampai jemu la menunggu tu yang boleh update kat blog ni. Ada lagi yang mama nak buat ni biskut cornflakes tapi cornflakes lupa beli kat kedai runcit dekat rumah pun takde, bahan lain dah ada ni ha, nantilah buat pula.

Ok lah nak sambung bakar biskut lagi.

Wassalam

8 comments:

  1. Semangat sis ye... Dua2 biskut kegemaran Sha juga tapi tak membakar tahun nie.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Menarik nampaknya biskut mama ni.. Biskut mazola tu kegemaran cik Abang kita juga tapi takde kerajinan pula nak mencuba hehe... Tempah dgn mama je bole :p

    ReplyDelete
  3. Cantik2 biskut mama Aryan... Rajin yer buat biskut.

    ReplyDelete
  4. rajin akak... dana mmg tak merasa nk membuat.. membeli nak la hehehehe

    ReplyDelete
  5. Wah jelez dah ni ada org dah mula projek biskut raya, tak boleh jadi nih. Eh..kalo dekat nk gak hulur balang, hihi

    ReplyDelete
  6. sedapnya...saya tahun ni buat dua jenis je.tu pun saja melayan adik yang teringin.

    ReplyDelete
  7. Ohh...corn flake madulah yg lum buatnya tu ek. Weyh cantiklah tu kejadiannya, hang belum tengok kita punya, lagi hancur Azra haha...

    Tulah tu ....buat kuih guna oven kecik mmg berzamanlah nak menunggu siap ek. Tu yg malas tu sebenarnya.

    ReplyDelete
  8. sambil buat kuih sambil ngap xsempat simpan raya :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...